Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vcelku příjemný český film o víně. Dobrý ročník to sice není, ale na naše poměry je více než vydařené. Výborná kamera krásně zachycuje krásy moravského kraje, pořád se tady pije a Voříškové to po celý film velmi sluší. A má to takovou tu pohodovou atmosféru, že u toho člověk jen vypne a zavidí hrdinům tolik toho dobrého vína. A Tomáš Bařina na mě působí jako čerstvý vítr do české filmové společnosti. Jen, aby se nevyčerpal tak rychle, jako třeba Janák. To by byla škoda. 70% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

V jeden pekný deň, keď som šiel na zápis na vysokú školu do Trnavy, som sa zastavil u rodiny v jednej dedinke pri Slovenskom Ríme. Starý ujo tam mal veľa vlastného vína a bol naň patrične hrdý a tak mi ponúkol ochutnávku. Ja som ako slušne vychovaný človek pravdaže neodmietol :o)). Ujo však dostal slinu a tak mi nalieval stále nový a nový pohár. Prebrali sme spolu politickú situáciu vo svete, prebrali sme krásu slovenských žien a aj skvelú chuť vína. Vypil som vyše dvoch litrov (druhov bolo viac), nasadol na bus a šiel domov. Cestu som prespal:o)) No ale dosť bolo kecania. Čo som to chcel o filme? Jáj! Víno milujem, film bol veľmi pohodový a Tereza a jej bobule...ááááách! Krásna bola! Veľmi príjemné prekvapenie. 80% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tomáš Bařina, Rudolf Merkner .. Jedna je pro tebe, aby jsi byla povolnější a dvě pro mě, abych měl kuráž. ___ Bařina si po Bokovce a především Dobrém ročníku (ať si o vzniku scénáře říká co chce, nevěřím, že ty filmy viděl až po dopsání své verze) uvědomil, že krásné vinohrady a vynikající víno mají nejen v Provence a s pomocí dobrodružství podvodníčka Lukáše Kohouta upředl svéráznou českou resp. moravskou variaci, která přejímá a do místních reálií převádí spoustu skvělých momentů, bohužel doplňuje ji i spoustou laciných, proreklamních momentek. Jenže, jak mám odolat, když je mi obsah tak blízký? Většinu lokací (Mušovská jezera, Znojmo, Bulhary, hrad Děvín, ..) ve filmu znám z přímého kontaktu a ve vinném sklípku se cítím jako doma, takže jsem se v několika momentech smál více než část nezasvěceného publika a celkově si hřejivost snímku plně vychutnával! ___ Načasování premiéry je dle mě trochu nešťastné - jelikož nyní je doba, kdy končí minulý vinařský rok tím, že se víno ze sudů lahvuje a zároveň, s příchodem jara, začíná rok další, stříháním a vázáním vinic. Dle mého by se více hodil termín konce léta, obdobný jako je zasazení příběhu, do doby sklizně, sluncem zalitých svahů s možností jít si koupit tolik vyzdvihovaný burčák.. ___ Kdo chce nadávat, ať si zkusí prakticky vyložit úvodní citaci, po dvou lahvích kvalitního jihomoravského vína prostě podlehne :-)) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Krásný pálavský kraj nepotřebuje kýčovitou reklamu leteckých záběrů, to spíše tento "sobotní megafilm" z produkce nejmenované komerční televize, jenž by se jinak jen na základě svých kvalit prodával docela obtížně.. Snaha o poetiku funguje okrajově, snaha o humor Trošku trapná, karikaturní a hlavně neoriginální. Celé mi to přišlo, jako kdyby vám ve vinném sklípku nalili své nejkvalitnější Rulandské modré a pak ho smíchali s colou.. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#43 Tož nebylo to špatné no. Jako letní a především oddychová záležitost to funguje perfektně. Sympatičtí, neokoukaní herci, několik celkem vtipných (ale přesto nerušivých) momentů a celkem originální příběh o "nápravě" jednoho pražského podvodníčka. Na české poměry, je to velmi slušný film, který českého diváka může jenom potěšit. Lepší čtyři hvězdy a teď dilema zda se pustit do druhého dílu, či si radši nekazit dojem. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Fotka s kapličkou a Honzou (Kryštof Hádek), kterou místním ukazují policisté (Jiří Bábek a Kamil Švejda), se nachází nedaleko Velkých Bílovic u vrchu Zimarky. Je zasvěcená hned 4 patronům – svatým Cyrilu a Metodějovi, sv. Václavu a sv. Urbanu. Základní kámen byl položen roku 1945, ale stavba byla postavena až v letech 2001 až 2002. Vrcholek kopce, na kterém byl postaven, je uměle dotvořen lidskou prací. (tommahol)
  • Hlavní postava filmu je mírně inspirována mystifikátorem a podvodníkem Lukášem Kohoutem. (Cheeker)
  • Na krojích hlavních postav bylo napácháno nemalé zlo. Ani jedna z postav nebyla řádně do kroje oblečena, ani o kroj nebylo řádně postaráno. Sukně a rukávce nejsou naškrobené, aby držely tvar. Hádek s Langmajerem mají mít mašličky na košili také naškrobené a jinak zavázané. Voříškové chybí spodní díle rukávců a tzv. kokeš na hlavě má moc do čela. (klara.leb)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama