Reklama

Reklama

Je podzim a 16tiletá minnesotská školačka Juno náhle zjišťuje, že je těhotná. Otcem dítěte je její nejlepší kamarád Bleeker. V čekárně interrupční kliniky se svérázná Juno rozhodne, že dítě porodí a předá k adopci. Rodinu si však vybere sama. Se svým plánem se svěří otci i nevlastní matce a pak už nerušeně pokračuje ve školní docházce. Zvolený adoptivní pár patří ke zbohatlíkům, ona je upjatá puntičkářka, on pohodář. Juno za nimi zajede, podepíší dohodu a život jde dál. Podaří se Juno splnit plán, který si stanovila? A co na to všechno říká Bleeker? (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 198)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Juno bez zbytečné hysterie mapuje těžkou životní situaci a určitě nejde o špatný film Už před lety jsem však měl problém s obsazením Page. Její/jeho vizáž by se dnes dala označit jako nebinární, což tehdy ještě nebyl zavedený výraz. Ona/on má určitě talent, ale jako herečka/herec také vyzařuje podivnou energii, jenž se k těhotné středoškolačce nehodí. Až čas ukázal, kde byl problém. Když žena/muž ve svém nitru neví, kdo vlastně je, tak ani nemůže fungovat chemie se skvěle zvoleným Cerou, který třídního blba zvládl na jedničku. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tento film umí ocenit kvalitní vína, jejich vůni, chuť, ale i dozvuk. Díky tomu se schází s vybranou honorací, jmenovitě s filmovými Akademiky, a ve stavu intoxikace jim namlouvá, že je lepší než Americký gangster, kterého obral o oskarovou nominačku. Nic proti Juno, je to milá, s láskou zplozená nihilistická romance, ale copak lze říkat popelářům sanitární inženýři? Kde je ta přidaná hodnota, která odlišuje Juno od zbytku světa, od zbytku podobných filmů? Na závěr bych chtěl vyvrátit mýtus, že Juno připomíná Zbouchnutou… není to pravda… připomíná Přízračný svět (Thora Birch = Ellen Page). ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké překvapení. nečekal bych, že mě tak primitivní film tolik dostane. Jednoduchý příběh, který rozhodně není vyprávěn poprvé, je tu ale dobře podán. Herci i jejich postavy jsou sympatičtí a během filmu jsem se ani trochu nenudil. Skvělý důkaz toho, že i jednoduché filmy mohou být natočeny dobře. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Juno je ještě o prenatální nehtík provokativnější komedie než Zbouchnutá, kde sice rovněž padlo pár zmínek o potratu, hlavní hrdinka nicméně k celé záležitosti nepřistupovala s chladností ledovce. Stále se však nacházíme na území žánrovky pro masové publikum, čili ani ten největší cynik nezůstane cynikem do úplného konce a taky nějaká ta slza ukápne. Rád bych viděl „nekorektní“ verzi filmu, a nechť mi nikdo netvrdí, že neexistuje, neboť osoba jako Diablo Cody prostě nemohla napsat něco tak mírného. Tím zase nechci vzbudit přehnaná očekávání ze strany puritánů – postavy v Juno mluví ne vždy slušně o ne vždy slušných věcech, akorát dokáží výsledek zaobalit, aby vyzněl spíše roztomile než sprostě. Dobrých padesát procent výsledných kvalit filmu jde na konto Ellen Page, deset zaobstarává příjemný soundtrack a zbytek scénář, režie a ostatní herci. Ač na pár místech usiluje o kulantní prezentaci nějaké všepoplatné myšlenky (poslední, nejposlednější záběr je jednoduše kouzelný), těžko najít pro Juno vhodnější adjektivum než „milá“. Milá komedie o (svým způsobem) milé události a jejích následcích – jelikož jsem nečekal zázrak srovnatelný s neposkvrněným početím, nemám v tuto chvíli důvod nehýřit nadšením. 85% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Tommy987, Jordan, Mahalik, tangerine1 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Juno je vlastně takový malý milý kotě. Škrábe a kouše jako malá šelma a jako taková mi dělá velkou radost, cítím s ní, fandím jí a nechápu, jak může být Paulie takový trouba, co jenom stojí opodál a bojí se hrábnout pořádně po tom, co mu může přinést štěstí. Jenže jakmile kotě zjihne, schoulí se do klubíčka a všechno se uklidní, jde všechno velmi strmě dolů a Ellen Page, ať jinak válí jakkoliv, nemá ve vážné uplakané poloze moc co hrát. Ta nostalgie dospívání a odlehčená trpkost jsou dokonalé. Ale čistě vážná poloha a překvapivě vlažný závěr si pozitivní dojmy berou s sebou. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (52)

  • Původní název filmu byl "Junebug", ale tvůrci ho změnili, aby se nepletl s o dva roky starším snímkem tohoto jména. (HappySmile)
  • Ellen Page vymyslela, že Juno bude nosit culík s dlouhými prameny vlasů na stranách, a sama se tak každý den česala. (HappySmile)
  • Scéna, v níž Bleeker (Michael Cera) otevře poštovní schránku a vypadne na něj spousta krabiček Tic-Taců, se natáčela tak, že je z druhé strany prudce vytlačil štáb ven. (HappySmile)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reitmanova „žena ve stínu“

Reitmanova „žena ve stínu“

06.08.2010

Jason Reitman se definitivně zařadil mezi tvůrce, jejichž nové projekty sledujeme s velkým zájmem. Pro drama Young Adult se navíc spojil se scenáristkou Diablo Cody, která pro něj napsala už… (více)

Playboy podle Diablo Cody?

Playboy podle Diablo Cody?

29.09.2009

Za svůj první scénář dostala Oscara. Kromě toho byla Juno solidní hit, takže to vypadalo, že před Diablo Cody leží dálnice ke slávě. Poté, co „hororová satira“ Bacha, kouše! v zámořských kinech v… (více)

Reklama

Reklama