Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ale tak jako jó. Čekal jsem koninu a la Troška, ale tenhle film vážně není špatný. Zápletka je vlastně pitomoučká, ale čím je SVATBA NA BITEVNÍM POLI přínosem, je to, že městskému člověku připomene, jak krásný český venkov je. Dvě hvězdičky za film, třetí za našeho moderátora Pavla Handla v roli jednoho z vesničanů. (420.) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Úplně nejhorší mi to nepřišlo, i když je to konina jak bejk. S Bolkem Polívkou je vždycky sranda a kvůli nádherné Janě Doležalové a scéně s Napoleonem močícím na pytle to na těch snesitelných 40% vyleze. V dnešní době v celku tradiční podívaná do deště a programového půstu. :-) Ovšem to není dobrá vizitka pro moderní filmovou situaci. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

My ze tfetí bé se sluncem senem počtvfté. Hned jak jsem v úvodních titulcích zahlédl jako producenta Novu, tušil jsem (nejhorší), že uvidíme další Kameňák. Svatba na bitevním poli je prostě "troškovina" a ať se na mě pan režisér Klein nezlobí, asi nikdy nenatočil horší film (neviděl jsem od něj žádný, Ulice je seriál).___ Je to až bolavé vidět plejádu výborných českých herců (Polívka, Pecha, Medvecká, hlavně ale Josef Somr), jak se zazdívá v projektu úrovně Ulice. No, koneckonců, zbytek hereckého ensemble bitevního pole tvoří právě "ulicoví", "redakcoví", "ordinacoví" a rádoby se prosadivší brněnští herci, takže čemu se divím?___ Začátek filmu otvírají ohavné záběry útoku Touchynova "pluku" na vojáky ze slámy. Kdyby tohle Klein použil na konci jedněch z Básníků (Štěpán jde pracovat do blázince), dalo by se to snad překousnout. Ovšem on to nacpal sem, čímž mě ovšem znechutil hned od prvních vteřin, a pak už se s tím dalo jenom horko těžko něco dělat, zvlášť když na scénáři se stavět rozhodně nedá.___Čekám, který z našich předních tvůrců si poprvé dovolí NEobsadit Marka Vašuta, to bude pro mě svátek (jinak ovšem nic proti němu, nemusím ale jeho sluneční brýle vidět ve všem).___Svatba na bitevním poli má jediné štěstí, že jsem jako poslední český film před ní viděl (nebo spíš neviděl, usnul po deseti minutách) Šteindlerův "popravčí samorozsudek" (dal bych mu za to provaz) O život. Takhle je to za dva, částečně asi i za "teplý" sestřih podle kastrolu Romana Vojtka a celkově pitomoučkou, ale hošticky příjemnou letní atmosféru (plus dnes již mi docela blízké okolí Mohyly míru). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně hloupých českých filmů, ale tenhle jim kraluje (no dobře, nekraluje, ale nemá k tomu daleko). Mám pocit, že scénárista se před psaním praštil do hlavy, protože neuvěřitelně tupý příběh překvapuje svou hloupostí a nesmyslností. Režisér Klein to rozhodně nezachraňuje a herci se snaží, aby je někdo neobvinil z toho, že hrají. A daří se jim to dobře. Veskrze tupé, špatné, nudné. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Neskutečná hovadina, kde ani dobří herci nedokázali nic ukázat. V jednom rozhovoru režisér říkal, jak se u natáčení všichni bavili a bylo to skvělé. Tak to byli asi jediní, kdo se u toho bavil, protože pro mě jako pro diváka to bylo utrpení. Nezasmál jsem se ani jednou a to je u komedie sakra málo. Nejvíce jsem kroutil hlavou u scény VELIKÉ slávy, kde se na náměstí městečka "tísnilo" asi 30 komparzistů a záběry byly točeny zblízka, aby nebylo trapné, že je jich tam tak málo. Roman Vojtek je bezkonkurenčně nejhorší farář, jaký kdy v českém filmu byl. Zlatý Troška a Slunce, seno... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Při scéně velké hospodské rvačky bylo před kamerou najednou od osmdesáti do stodvaceti herců, komparsistů i kaskadérů. (DaViD´82)
  • Letecké záběry vznikaly ve dnech 28. a 29. září 2007 v Rané u Loun. (hippyman)
  • První klapka padla v pátek 27. července 2007, 17:00 hodin, poslední (č. 1647) klapla ve Starovicích opět v pátek 25. srpna 2007, rovněž v 17:00. (hippyman)

Reklama

Reklama