Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

O čem to vůbec bylo, a hlavně pro koho:-)? Jeden z nejhorších a nej-nevkusnějších českých filmů za poslední dobu, totální blbina, bez pořádného srozumitelného děje, vtipu (pár hlášek už film nezachrání), toporná režie, příšerný scénář, a mizerné herecké výkony, a to i přes celkem kvalitní herecké obsazení, ale abych jen nekritizoval tak trochu bych však vyzdvihl drsného hrobníka Pechu a pěknou štabajznu Jitku Doleželovou, která docela hrát umí. Klein nás však opět přesvědčil o tom že se mu dlouhodobě nedaří a že na svá zlatá osmdesátá léta může jen vzpomínat. Tohle by snad neobstálo ani jako televizní film. Škoda drahého filmového materiálu. Horkotěžko jsem to dokoukal až do konce, jednou a dost, nakonec jsem rád že jsem nato před dvěma roky nešel do kina. Podobné filmy: Waterloo po česku.. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5... Po dlhočiznom čase som si pozrel nejaký film v TV a dlhý čas túto potrebu mať nebudem:) ... Pár krát som sa zasmial, pár krát som nechápavo krútil hlavou, Bolka mám rád a blá blá... Nemám šajnu o čom ten film chcel a mal byť a po skončení som si povedal "no fajn" a šiel spať. Film na jedno pozretie, ktorý neurazí a hlavne nezanechá stopu, lebo je prázdny ako bublina. ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Elce pelce, do pekelce, chvilku horko, pak zas mráz. Život dělá kotrmelce, až si jednou zláme vaz. Krásné scenérie jižní Moravy, Bolkův silný přízvuk, roztomilý úsměv Zlatky Adamovské a hudba od Čechomoru sedící tomuto snímku jako hrnec na prdeli. Síla v obsazení, vtipný a pro mne celkem i netradičně pojatý příběh. To všechno je perfektní, ale co naplat, když to dohromady nefunguje, jednotlivé články se po čase poztrácí a po zhlédnutí filmu zůstane jenom ztuhlý úsměv na rtech a hluboká rýha na čele? Dušan Klein měl na place ty nejlepší herce české filmové a divadelní scény. Škoda, že duše jejich filmových protějšků zůstaly vesměs prázdné a jejich osudy lidsky nenaplněné. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Neskutečná hovadina, kde ani dobří herci nedokázali nic ukázat. V jednom rozhovoru režisér říkal, jak se u natáčení všichni bavili a bylo to skvělé. Tak to byli asi jediní, kdo se u toho bavil, protože pro mě jako pro diváka to bylo utrpení. Nezasmál jsem se ani jednou a to je u komedie sakra málo. Nejvíce jsem kroutil hlavou u scény VELIKÉ slávy, kde se na náměstí městečka "tísnilo" asi 30 komparzistů a záběry byly točeny zblízka, aby nebylo trapné, že je jich tam tak málo. Roman Vojtek je bezkonkurenčně nejhorší farář, jaký kdy v českém filmu byl. Zlatý Troška a Slunce, seno... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem nák ani nezaregistroval až když to dávali v tv.(ale to jsem stejně nekoukal až na dvd) Je to sice blbost na entou o vesnici, kde bojoval Napoleon a oni z toho žijí dodnes. A hrajou si na vojáčky. Místy to připomíná Slunce, seno...., ale přece jenom spíš okrajově. Polívka jako starosta a představitel Napoleona opět hraje to na co jsme od něj zvyklý. Je tu spousta postaviček jako třeba skokan co rád lítá padákem a má tendence páchat sebevraždu, ale jeho pěkná žena ho vždy přinutí slézt dolů. Mladý kněz co mo něm jdou ženský. Správce muzea J.Somr kam nikdo stejně nechodí. Či jakéhosi santusáka , který sbírá lebky J.Pecha (ten se nemusí na takové postavy ani líčit on tak vypadá normálně). A nebo traktorista co zjistí , že je možná původem náký hrabě a tak si na něj hraje a ještě k tomu zjistí, že pod určitým stromem nejdou hodiny. Je to kravina, ale pobaví. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Tvůrcům natáčení zabralo necelý měsíc, konkrétně 22 dní. (DaViD´82)
  • Když se natáčela scéna filmového odhalení kašny, tak muselo být na náměstí ve Šlapanicích dvěsta komparsistů. Z toho někteří v krojích. Krom nich bylo přítomno i kolem 80 herců a členů štábu. (DaViD´82)
  • Taxík, který se ve filmu objevil, byl vůz Opel Vectra vyráběný v německu v letech 2002-2008 v provedení sedan. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama