Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Není to zas TAK špatný, jak se zde uvádí. Co mě ale doslova vytočilo byla účast některých neherců. Říkám to už po několikáté ale Čvančarová (ačkoliv se na ni pěkně kouká), není prostě herečka!! Takový dřevo jsem už dlouho neviděl. To i ta Doležalová je větší herečka než ona (a je taky více hezká než Čvančarová :-) Takže, pokud nečekáte bůh ví co, tak slušně zabijete 100 minut. Pokud se ale chcete hodně zasmát, tak si to radši nepouštějte. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu se dočkat zítřejšího večera, nebo spíš by se hodila rovnou natočená dvojka (červenýho). Prosím, Dušane, zabij mě svým briskním a břitkým humorem. Další důkaz, bohužel ne ojedinělý, že né jen zvučná jména budou zárukou úspěchu. Ze zvučných jmen samozřejmě vyjímám prasopsa Šimůnka, za něj beru Kleinovi poslední 1%. Žumpa bez děje. ()

Reklama

rodo 

všechny recenze uživatele

Tak to je, tedy alespoň pro mě, naprosto zbytečný film. Celou dobu jsem čekal, jestli se z toho něco vyklube, ale ono nic. Porovnání se Slunce, seno, ... u mě pokulhává taky, protože u Troškovy přitroublé trilogie jsem se alespoň sem tam zasmál. Tady jsem nenašel žádnou vtipnou scénu, což je u komedie poněkud smutné :-( ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Tak vesničani z jižní Moravy se urazili, že takhle to u nich nevypadá a že to takhle u nich nechodí? A myslíte, že v Praze všichni vypadají a chovají se jako Homolkovi nebo Samotáři? Trochu nadhledu by neškodilo. Ano, i já vidím chyby v této komedii. Ale pořád je v ní toho dobrého a zajímavého dost na to, aby dostala víc než jen 37%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Moravská vesnička Zvěstov nežije jen vínem, jak je v kraji zvykem, ale vzpomínkou na velkou bitvu, kterou tu před dvěma sty lety svedl Napoleon. Najdete tu hostinec U Dělové koule nebo třeba koloniál U Napoleona vedený místním starostou Touchynem, který už léta představuje Napoleona při různých příležitostech a velí svým kumpánům přestrojeným za francouzské vojáky, ale jednoho dne se vedení rozhodne Touchyna nahradit novým představitelem Napoleona, který je mu víc podobný a Touchyn to těžce nese, do toho přijíždí do vesničky krasavec Doubrava a začne se plánovat svatba s jeho novou francouzskou přítelkyní.Taková plejáda dobrých herců a téměř žádný vtip, prostě zasmát se ničemu nedalo, absence vtipu se hodně podepsala na výsledném hodnocení. Co je to pak za komedii, když se není čemu smát a i do vyložené trapárny to má daleko, i když zase tak moc nechybělo. Zkrátka film, který se dá vidět jednou a dost. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • V průměru filmaři natočili 760 metrů filmového materiálu denně a 45 záběrů. (DaViD´82)
  • Tvůrcům natáčení zabralo necelý měsíc, konkrétně 22 dní. (DaViD´82)
  • Denně sledovaly natáčení desítky obyvatel Starovic. Někteří z nich si dokonce zahráli v komparsu a někteří, aby jim nic neuteklo, si brali „na natáčení" dovolenou. (duklak2)

Reklama

Reklama