Reklama

Reklama

And When Did You Last See Your Father?

Trailer

Obsahy(1)

Film je dramatem o rodinných vztazích. Colin Firth si zahrál dospělého syna, který přijíždí za svým otcem, umírajícím na rakovinu, ve snaze srovnat si v hlavě vše, co se událo v jeho mladých letech. Celý život cítil křivdy, situace, které díky němu prožil, jej silně ovlivnily v budoucím životě. Film se retrospektivně vrací k zážitkům v minulosti, mají vždy více možností, jak je hlavní postava může chápat, nakonec se přeci jen rozhodne, jaký jeho otec byl. (Tomasso001)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi vydařené zpracování zajímavého, ale sakra špatně napsaného scénáře. Teoreticky mě to mělo donutit k zamyšlení, snad i dojmout - bohužel jsem ale ke konci bojoval se strašnými mikrospánky, protože i přes nijak šílenou stopáž to byla nuda k ukousání. Škoda kamery, škoda hudby, škoda herců a škoda krásných krajinek. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený komorní příběh, který ovšem doplácí na špatně zvolené výrazové prvky. Potěší vás hlavně Jim Broadbent v roli otce a kamera zabírající krásnou britskou krajinu. Scénář sice občas nezvládá dodržovat tempo, ale i tak vás čeká příběh hodný shlédnutí a zamyšlení, ikdyž nějaké finální resumé vypčpívá do ztracena. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jelikož si typicky irskou snahu postavit snímek na ukázkovym antihrdinovi spíš jen namlouvám, a sám si to moc dobře uvědomuju, představuje pro mě And When Did You Last (Get) Your Father? kolosální zklamání. Hádám totiž, že (bez výjimky britští) tvůrci ve skutečnosti nechtěli, abych měl Beardovu/Firthovu postavu za několikanásobně většího bastarda a pokrytce než tu Broadbentovu. Což já jednoduše mám. Takovej paranoidní, nudnej, šprtounskej a morbidní fathead se přece nemohl dobrat konce, jakýho se k potěše kdejakýho přecitlivělýho diváka přece jen dobral. Tomu prostě nenasvědčovalo zhola nic. --- Dvě hvězdičky za zářivou Carey (bez adekvátního prostoru), která tentokrát neni jen rozkošná, ale i regulérně sexy. Zbytek pak už nedával dohromady valnej smysl, natožpak kvalitní uměleckej zážitek. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh, který se možná nevyznačuje stoprocentním scénářem, možná ani dokonalou stavbou, ale nabízí řadu podnětů k zamyšlení. Některé okatě, jiné nenápadně, ukryté pod povrchem zdánlivě banálních situací v životě jedné rodiny. A stejně jako Arthur svou živelnou povahou strhával na sebe pozornost lidí, jeho představitel Jim Broadbent svým výkonem strhává na sebe veškerou pozornost diváka. Bravurně rozehrává postavu svérázného otce, občas nedůstojného, často ubližujícího svým blízkým, ale současně velkého a celým srdcem milujícího. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Životní, vzpomínkové, emoční, rodinné × jednoduché. A i to možná bylo dobře. Krásný a jemně podaný film o rodinných vztazích, zejména o otci, matce a synovi. Je pravdou, že děj je jednodušší a člověk možná čekal více, ale i tak jsem po shlednutí nebyla zklamaná. Film byl nenásilný, komorní, nádherné prostředí, sympatické herecké složení od Colina Firtha, přes Jima Broadbenta až po Juliet Stevenson. ..a kdy vy jste naposledy viděli svého otce? ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama