Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Správně potrhlá komedie, která si dělá mimo jiné velmi ostrou srandu z izraelsko-palestinského konfliktu, který v jednom kuse trefně připomíná. Povedená zábava. PS: Když jsem shlédnul Volání o pomoc (Reign over me - 2007), řikal jsem si, proč se sakra Sandler nedrží takovýchto vážnějších rolí, že mu za to ty přiblbý komedie stojej, ale Zohan za to opravdu stojí:) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Zohan je přesně na půli cesty mezi geniální Bláznivou střelou a debilní serii "Movie" filmů (Scary, Epic, Date). Akceleruje hodně svižně, ale do cíle nedojede a zůstává někde uprostřed, kde se střídají výborné forky s těmi ubohými, stejně na tom jsou i některé scény. Osobně jsem se bohužel nezasmál ani jednou, protože mi nesedlo to, jak spojili formu s obsahem, film bohužel nemá vytvořenou zápletku, jen malinký náznak ala pilot k nějakému seriálu. Všechno řeší povrchně a nejde v ničem do hloubky, takže dojem neudělá a když jo, tak na něj zapomenete během hodinky. Vlastně na druhý den nebudete vědět, na čem jsme to včera byli vlastně v kině. Adam Sandler je dobrý, což je samozřejmě průměr, ale tentokrát mi vůbec nevadil, ato je co říct. Někoho jiného bych si vlastně ani představit nedokázal. Sečteno a podtrženo, Zohan mi do dnešní doby moc nezapadá, není ani tolik trapný, aby ho vypatlanci brali a není ani tak dobrý, aby ho brali ostatní. Je točen oldschoolovým způsobem ala Leslie Nielson a to s emi prostě do dnešní doby moc nehodí. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Pár velice dobrých gagů (pořád nesmírně primitivních, ale dobrých) schovaných mezi hromady vypatlaných humotů o mrdání starých ženských, rádobyperverzních narážek, vymýšlení přepálených charakteristik židů a tak podobně. Vystříhat z toho půlhodinový kraťas tak fajn, takto v celovečerní podobě ale nekoukatelné. 5/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler v pro něj né úplně typické roli. Vede si ovšem bravůrně. I Chuck Norris by před ním strčil raději hlavu do písku a dělal, že tam zrovna není. Zohan má však kromě jeho superschopností a nesmrtelnosti s tím spojené taky schopnost obšťastňovat dámy důchodového věku po té co jím vytvoří supermódní střich podobný tomu jeho. Pár rasových vtípků, které dokonale reflektují ustálenou mezinárodní nenávist, fotbálek s kočkou, vždy připravený penachýn a máme tady komedii, která rozhodně pobaví a možná i něco víc. Pár vtípků bohužel přerostlo takovou tu únosnou mez zvrácenosti. Takže tak. A ze strachu, že mě Zohan zbije, či že se mnou provede jinou nemravnost, v které vyniká mu raději dám 3* a předejdu tak potenciálním nepříjemnostem. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokud Sandler jenom tancuje, uhýbá kulkám, mlátí teroristy a blbne s piraňami, funguje Zohan ještě vcelku slušně. Ale po přesunu do Ameriky se naplno ukazuje, že ani hromadou narážek a urážek nejde vyplnit dějově ÚPLNĚ prázdný scénář, v němž chybí vše, co potřebujete mít k rozehrání šílené romanticko-akční-parodické-oddechovce. Emmanuelle Chiriqui pak může svým hot zjevem klidně rozpalovat asfalt, ale výsledek nezachrání. Linie mezi ní a Zohanem se uzavře dřív než vůbec začne, to samé platí o ultimátním souboji s Turturrem, který vyprchá do ztracena úplně, a vlastně i o všem ostatním. Sandler se prostě utrhl ze řetězu a natočil film pro nikoho. Arabové ho budou chtít zabít, křesťané se milionkrát pokřižují a ateista, jemuž je vše u paty, se filmem doslova pronudí. Škoda, potenciál byl obrovský. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Skutočný Arbib naučil Adama Sandlera (Zohan) a filmový štáb rôzne techniky úpravy vlasov. (Zeker)
  • Keď sa Adam Sandler rozhodol stvárniť Zohana, celkom sa do nej ponoril. "Pracoval veľmi, veľmi tvrdo. Štyri mesiace cvičil s jednotkami SEAL," prezrádza scenárista Robert Smigel. "Posilňoval, behal, robil sklapačky, minimálna strava. Nikdy som ho nevidel šťastnejšieho." (PeterJon)
  • Volačka do Amanu je „sifr wahid wahid arbak chamsa taláta chamsa chamsa sifr sifr sabka sabka sitta taláta arbak sitta wahid arbak sifr sabka taláta arbak chamsa“. (Wade)

Reklama

Reklama