Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Sandler mě hodně rozesmál, tento rok pro mě agent Zohan převálcoval ve všech směrech Agenta Smartha akčností, zábavností a po odchodu z kina ve mě Zohan dosti rezonoval. Naprostý úlet s občas dost brutálními nápady, výslovností (tohle snad ani nejde předabovat…) a naprosto šílenou akcí, a hlavně mě překvapilo rychlé tempo s velkou kadencí fórů, které byly jen občas trapné nebo vyšuměli do prázdna, ale většinou mě až pubertální humor zvedal ze židle (hakis s kočkou, montář jak v Rockym, Turturovo předčíslí apod.). Torturo a Schneider Sandlera dobře doplňovali a bylo radost pohledět na překrásnou Emmanuelle Chriqui, plus ty diskohity, které nestárnou :-) Do dějin se tento film asi nezapíše, ale rozhodně jsem za tento film rád, jelikož takové dobré úlety (že neobsahuje výkaly apod. i když sexu a babiček je tam hodně) dost chybí… Z toho mě vychází pěkné čtyřhvězdičkové hodnocení… ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Sandler mi nikdy nevadil. Dokonce několik jeho komedií mám rád, ale Zohan s krycím jménem kadeřník (překlady filmů dávaj asi za domácí úkol dětem v první třídě - po zamyšlení beru zpět. Dětem ve druhé třídě) je opravdu trapnej, sice né tak jako Petr Rychlý, když vypráví zrovna vymyšlený fóry v Natoč to, ale dost. Zohan divákovi furt cpe před ksicht jeho péro s největším porostem....a když v záběru není gag s pinďourem, tak je pro změnu s prdelí. Američani jsou divný ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyla to úplná nuda, to ne. Ale přijde mi, že Adam Sandler, nemá takové komediální charisma jako Ben Stiller, nebo třeba Sasha Baron Cohen. Některé gagy mohly v provedení jiných dopadnout lépe. Také se mi zdá, že místy je Zohan mnohem více rádoby kontroverzní, nežli vtipný. Přeci jen, téma války v Izraeli je možná až moc závažné na to, aby ho někdo takto zlehčoval. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film sa pekne rozbehol. Sandler tancoval, varil, bojoval, strihal, česal, vytrčal rozkrok a hláškoval, no potom ako keby sa niečo pokazilo a ubralo sa na tempe, vtipe na všetkom... Naštartované to bolo fajn, na pekných 70% ale od polovici filmu to bolo dosť nudné, zbytočne zdlhavé a ničím zaujímavé. Za vydarenú prvú polovicu dávam 55%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak vystihnout spor mezi Palestinou a Izraelí v komedii? Takhle! You Don't Mess with the Zohan je praštěná komedie, která má několik vyloženě skvělých a zábavných scén (vytáčení čísla, vystupování teroristů z taxíku) ale potřebovala by zkrátit o takových dvacet minut. Například ten začátek byl na můj vkus až moc dlouhý a později se některé fórky jen opakovaly, což nepobaví. Celkově ale filmu musím dát lepší hodnocení, protože, jak už jsem napsal, místy jsem se opravdu pobavil. Možná, že si tohohle bláznivýho kadeřníka ještě někdy dám, uvidíme… Do té doby musím naposlouchat novou Mariah Carey, abych pochopil, proč jsou po ní všichni teroristi (pardon, Izraelci a Palestinci) tak žhaví… 70 %. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Keď sa Adam Sandler rozhodol stvárniť Zohana, celkom sa do nej ponoril. "Pracoval veľmi, veľmi tvrdo. Štyri mesiace cvičil s jednotkami SEAL," prezrádza scenárista Robert Smigel. "Posilňoval, behal, robil sklapačky, minimálna strava. Nikdy som ho nevidel šťastnejšieho." (PeterJon)
  • Na konci filmu se objevují dcera Adama Sandlera (Zohan) Sadie a jeho manželka Jackie. Dcera sedí na koze v krámku Goat Ride a manželka ji přitom drží. (c.tucker)
  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)

Reklama

Reklama