Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyla to úplná nuda, to ne. Ale přijde mi, že Adam Sandler, nemá takové komediální charisma jako Ben Stiller, nebo třeba Sasha Baron Cohen. Některé gagy mohly v provedení jiných dopadnout lépe. Také se mi zdá, že místy je Zohan mnohem více rádoby kontroverzní, nežli vtipný. Přeci jen, téma války v Izraeli je možná až moc závažné na to, aby ho někdo takto zlehčoval. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mladý muž, ty nemykať, keď táto dobré žena držať v ruke ostrý predmet nožničky, mohla by ti prefiknúť krčná tepna a všetka tvoja krv byť za štyri minúty vonku z tela. Ja to vidieť. Nič pekné. Nemykať, mladý muž.“ Mám rád absurdný kontroverzný humor, pri ktorom sa všetci tvária smrteľne vážne. Preto som mal kedysi rád humor Monty Python a preto mám teraz rád humor Willa Ferrella – a Adama Sandlera. Jediné, čo mi na tomto brutálne kliky (i bez použitia rúk) robiacom kaderníkovi prekážalo, bola dĺžka, lebo dve hodiny sú dosť. To je ale asi jediná výčitka, inak bol stupeň „bizarnosti“ presne taký vysoký, ako obľubujem. Smial som sa snáď každých desať minút (futbal s mačkou, vyťukávanie čísla, výroba a následné hádzanie amatérsky vyrobenej bomby). A o to dobrej komédii predsa ide. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zohan je magor, ale to Adam Sandler chtěl. Možná mi to v jistých chvílích připomínalo Malýho Nicka - Satana Juniora, až na to, že tahle komedie byla ještě trošku sexuálně ujetější, než bych čekal, a právě možná proto jsem dal POUZE tři hvězdičky, i když bez toho všeho by to nebyl ten pravý Zohan. To je totiž postava, na kterou se jen tak nezapomene a hlavně součást komedie, která zaručeně pobaví, jako každá správná Sandlerovka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zohan coby poněkud rozředěná variace Boratovy dokonalé stylizace... V čem ovšem spočívalo prosté kouzlo Boratova ultra levného (až sociologického) přediva provokace a (možná jen zdánlivé) mystifikace, to snímek Dennise Dugana nahrazuje vysokorozpočtovým trikovým pohledem a poněkud příliš ,,cool" gagy a hláškami. Po naprosto stupidním začátku, při kterém jsem koketoval s myšlenkou tuto komedii vypnout, se ale dostaví některé podařené scény a divák si zvykne na originálně nastavený rastr tohoto politicky rozporuplného filmu. Chvilkami velmi vtipné, chvilkami jsem jen rozpačitě vrtěl hlavou... Natočit antiteroristickou parodii je ale nápad k pohledání. Zohan je velmi originální komedie, kterou ovšem sráží neradostná úroveň teenagerské komiky. Škoda. Podobné filmy: Čtyři lvi, Borat ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ženská i mužskej, jsou tací, jak se učešou. Doma, v kadeřnictví nebo v tv šou. A Ty jak voják Zohan musíš být - Arab teroristy mlátit, pak v USA s nimi žít. Milovat Palestinku Židem to se vyplácí. Pak rodiny moc členů neztrácí. Pravou ženskou spoznáš podle čuráka. S jinou Tě sex vůbec, ale vůbec neláká. Pravou lásku - a to je ta lekce - poznáš dle věčně tuhé erekce. Pak vesele dosáhnouti usmíření: na tehle komedii přec nic víc není. To však stačí, milé holky i buzny, na světe sme přec všichni trochu příbuzni. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Volačka do Amanu je „sifr wahid wahid arbak chamsa taláta chamsa chamsa sifr sifr sabka sabka sitta taláta arbak sitta wahid arbak sifr sabka taláta arbak chamsa“. (Wade)
  • Jedním Sandlerovým (Zohan) pomocníkom bol Eytan Ben-David, ktorý – akokoľvek to môže pôsobiť zvláštne – je bývalý izraelský vojak, ktorý v súčasnosti pracuje v kaderníctve v Los Angeles. Ben-David sa so Sandlerom zišiel a poradil mu, ako sa kaderník správa, ako drží nožničky a ako rozpráva. (PeterJon)
  • V severoamerických kinech film nastříhal kulaťoučkých 100 milionů amerických dolarů, celosvětové tržby dosáhly 204,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama