Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka na zasmiatie, plná humoru rôznych kategórií aj úrovne. Je to vlastne originálne spojenie, keď si pomyslím, že väčšina filmov používa humor len jedného druhu - buď sú to prešpekulované Allenovky, fekálne tínedžerské komédie, totálne praštené paródie, dementné Beanovky, atď... ale v Zohanovi uvidíte nechutné sexuálne narážky, inteligentný humor, paródie na superagentov, trapasy v láske, scénky ako od Borata aj zosmiešňovanie xenofóbnych, šovinistických i homofóbnych predsudkov... Zabavila som sa veľmi dobre, Sandler si rolu užíval, Turturro bol čarovný, Emmanuelle Chriqui krásna... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla ale sqělá blbost, hihi. Fousáči Adamovi tahle komediální role neskutečně sekla. Jeho bombastické trenýrky, resp. co měl v nich a co ty trenýrky tak důkladně zvýrazňovaly mě přiváděly k výbuchům pozitivních emocí pokaždé, když se v nich objevil. Jeho supermanovská síla a rychlost s jakou zneškodňoval teroristické cíle byla úžasná! Předpokládám dlouhé roky dřiny a odříkání a jak říká můj kamarád neustálým poprcáváním rostou kádry - takže výsledky se dostavily. No a tenhle výkvět Izraele, tahle perla na náhrdelníku armádní protiteroristické jednotky se rozhodla, že už má plné zuby nahánění těch zlých a odletěl do země zaslíbené, do Ameriky, kde se chtěl stát kadeřníkem. V rámci žánru nemůžu dát jinak než plný počet hvězd. Tahle ztřeštěná komedie mě navzdory nízkému hodnocení velmi mile překvapila a probrala mě z letargie. Jo a ta piraňa, ta byla nejlepší! haha. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá namotávačka s perfektne vykalkulovaným pozadím v spore medzi Izraelom a Palestínou. Sandler je totálne bezchybný, čo sa miestami nedá povedať o nevyrovnanosti vtipných scén počas filmu. Raz totálne infarktovo vtipné šlehy, inokedy až nehorázne prehnané, ale bránica bola pravidelne namáhaná, takže spokojnosť. Ale po dlhej dobe komédia, pri ktorej mi neprišla grcacia scéna úchylná. :) 75%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyla to úplná nuda, to ne. Ale přijde mi, že Adam Sandler, nemá takové komediální charisma jako Ben Stiller, nebo třeba Sasha Baron Cohen. Některé gagy mohly v provedení jiných dopadnout lépe. Také se mi zdá, že místy je Zohan mnohem více rádoby kontroverzní, nežli vtipný. Přeci jen, téma války v Izraeli je možná až moc závažné na to, aby ho někdo takto zlehčoval. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci dělat lidi hedvábně hebké." A taky jíst humus, chlastat Fizzy Bubblech, dělat kliky bez rukou, hrát footbag s kočkou, vyrábět z lidí preclíky a hlavně neustále dělat kolík se ženami, které vypadají klátitelně. Takže se všemi. Tohle prostě bylo nechutné, možná to ani palestinsko-izraelský konflikt nevyřešilo, ale já jsem se u toho vždycky skvěle pobavil. Mně prostě připadá vtipné kopání do lidí skrz zeď, plavání motýlka nad hladinou či dokazování toho, že "nemít bolest". Kromě toho mě Zohan potěšil tím, že nejde o velikost penisu, ale o hustotu porostu kolem něj a v tom jsem jednička. A taky jsem dostal chuť na jednu specialitu z Muchentuchen v Amanu. Nepamatuje si někdo telefonní číslo? Začínalo to nějak sifr, wáhid, wáhid ... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Jedním Sandlerovým (Zohan) pomocníkom bol Eytan Ben-David, ktorý – akokoľvek to môže pôsobiť zvláštne – je bývalý izraelský vojak, ktorý v súčasnosti pracuje v kaderníctve v Los Angeles. Ben-David sa so Sandlerom zišiel a poradil mu, ako sa kaderník správa, ako drží nožničky a ako rozpráva. (PeterJon)
  • Vo filme môžeme vidieť aj vtedajšieho prezidenta filmovej Akadémie Sida Ganisa. „Takže asi nebudeme nominovaní na Oscara, pretože Sid musí byť nestranný,“ povedal scenárista Robert Smigel. (PeterJon)
  • Robert Smigel napsal scénář už v roce 2000, ale po 11. září se natáčení odložilo kvůli teroristickému motivu. (c.tucker)

Reklama

Reklama