Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá namotávačka s perfektne vykalkulovaným pozadím v spore medzi Izraelom a Palestínou. Sandler je totálne bezchybný, čo sa miestami nedá povedať o nevyrovnanosti vtipných scén počas filmu. Raz totálne infarktovo vtipné šlehy, inokedy až nehorázne prehnané, ale bránica bola pravidelne namáhaná, takže spokojnosť. Ale po dlhej dobe komédia, pri ktorej mi neprišla grcacia scéna úchylná. :) 75%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sandler, Turturo, Chriqui-ová -tváre tohto filmu. Plno narážok na dnešnú situáciu vo svete vôbec a hlavne na konflikt medzi Izraelom a Palestínom. Zohan ala “ beng bum Superman” s nožnicami v rukách a tancom vo vetre valcuje chodníkmi Ameriky. Hlavná postava je absolútne šialená bez štipky serióznosti - a to je presne ono! Lezie vám Sandler na nervy ? Neodporúčam. Neprekáža vám alebo s ním dokonca sympatizujete? V tom prípade nemáte nad čím váhať. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zohan coby poněkud rozředěná variace Boratovy dokonalé stylizace... V čem ovšem spočívalo prosté kouzlo Boratova ultra levného (až sociologického) přediva provokace a (možná jen zdánlivé) mystifikace, to snímek Dennise Dugana nahrazuje vysokorozpočtovým trikovým pohledem a poněkud příliš ,,cool" gagy a hláškami. Po naprosto stupidním začátku, při kterém jsem koketoval s myšlenkou tuto komedii vypnout, se ale dostaví některé podařené scény a divák si zvykne na originálně nastavený rastr tohoto politicky rozporuplného filmu. Chvilkami velmi vtipné, chvilkami jsem jen rozpačitě vrtěl hlavou... Natočit antiteroristickou parodii je ale nápad k pohledání. Zohan je velmi originální komedie, kterou ovšem sráží neradostná úroveň teenagerské komiky. Škoda. Podobné filmy: Čtyři lvi, Borat ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Sandler byl považován za nejslabšího ze stand-up komiků, kteří se etablovali do komediálních rolí v celovečerních filmech ze slavné Saturday Night Live. Bořil tabu a nebál se být politicky nekorektní a sarkastický, což pro jeho pozdější tvorbu - tu filmovou - potom už neplatilo, dokud nepřišel se ZOHANEM. Ten měl našlápnuto k tomu, alespoň podle první čtyřicetiminutovky, stát se "komedií roku", ale svižné tempo spolu s nekorektním humorem poukazujícím na rasovou segregaci jde zvlášť v poslední třetině do Talibanu a KRYCÍ JMÉNO KADEŘNÍK se stává schématickou a politicky korektní podívanou (ani ten heterosexuální pár na konci a mravní ponaučení nebude chybět). Což je škoda, velká škoda, protože Sandler zde prvně nehraje vyloženě hloupou postavu, a tak i humor je o něco inteligentnější, Schneider je snad poprvé snesitelný a ústřední postava je - na rozdíl od Myersova LOVE GURU - dostatečně nosná na celovečerní film. Ale stále platí, že herci ze SNL by si měli podřizovat film, ne on je, na což ZOHAN dojíždí. Ale stojí za to se nechat ostříhat a osouložit tímhle "Kangaroo" v kině. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak, ale já vcelku trpěl... Nevím zda je to filmem či mým rozpoložením, nicméně... krátce a jednoduše, Sandler dle mého názoru přetáhl, a nadsázka se změnila v upachtěný pokus být vtipný a to za každou cenu.... byť pár kousků bylo zdařilých ale celkově? Přeloženo odborně: "Mně se to nelíbilo a basta fidli" ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Jednou z kľúčových vecí pri nakrúcaní Zohana bolo povolanie tých najlepších a najzábavnejších hercov z izraelského a arabského sveta, aby film vo vedľajších rolách oživili. Režisér Dennis Dugan vysvetľuje: "Prešli sme pri ich hľadaní hádam polovicu sveta. Nakoniec bolo vo filme 175 rolí, takže sme skrátka museli." Scenárista Robert Smigel dodáva: "Na konci nakrúcania som niekoho z hercov počul prehlasovať, že odjakživa neznášali Arabov alebo Izraelcov, alebo že im neverili – pokým neprišli nakrúcať tento film. Skutočne vraveli, že im toto natáčanie zmenilo život. I keď na to narážame aj vo filme, myslím, že bol pre všetkých veľký šok zistiť, koľko toho majú v skutočnosti spoločného. Pozrite, nie že by sme si mysleli, že náš film niečo vyrieši. Chceli sme len, aby bol zábavný. Ale aj pre mňa ako pre Žida bolo zaujímavé mať na pľaci k Arabom rovnako blízko ako k Izraelčanom." (PeterJon)
  • Kadeřnický salon, který se na konci objeví v novém nákupním centru, se jmenuje Dalohan, což je kombinace jmen Dalia (Emmanuelle Chriqui) a Zohan (Adam Sandler). (Jyrka)

Reklama

Reklama