Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně kandidát na nejlepšího Apatowa. Ano, zápletka jednoduchá, děj přímočarý, spousta nechutností. Ale ta atmosféra a přehršle originálních nápadů a pár naprosto geniálních vtipů a gagů povyšují Zohana na něco víc než jen tupou bezduchou komedii. A jak Sandlera nemám příliš v lásce, tuhle roli si musel napsat přímo na tělo. Poté snad nejcharakternější part Roba Schneidera plus naprosto okouzlující Emmanuelle Chriqui.. A sakryš, už cítím, jak se mi šumibublech dere z gatí. :-) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je velice povedená a především nápaditá komedie, která opravdu dokáže pobavit. Nečekal jsem, že by to mohlo být až tak vtipné, vlastně jsem od této komedie nečekal vůbec nic a rozhodl jsem se, že se nechám překvapit, což se také stalo. A jsem rozhodně překvapený příjemně, protože snad ani neznám žádný podobný film, možná mi to chvílemi připomínala Borata, ale styl filmu je spíš podobný geniální komedii Ledově ostří. Ale není snad ani důležité, kde se tvůrci inspirovali či zda se vůbec někde inspirovali, důležitý je výsledek a ten je velice zdařilý, opravdu se nenajde mnoho komedií, u kterých bych se smál téměř po jejich celou dobu, o to více na mě tento film působí téměř jako nějaké zázračné zjevení. Adam Sandler je v této roli naprosto dokonalý a nepřekonatelný, jeho humor je svérázný a jeho pohyby dolní části těla velice zajímavé. Celkově tato komedie rozhodně vystupuje z průměru, stálo za to ji vidět a některé scénky, jako například volání na linku Hizballáhu nebo domácky vyrobená bomba byly naprosto geniální. Já jsem se královsky bavil a tuto komedii se nebojím označit za velice zdařilou, zkrátka mi to sedlo, což je velice důležité. Nemám téměř žádné výhrady, ale naprosto dokonalá komedie to taky nebyla, vidím to optimálně na nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá namotávačka s perfektne vykalkulovaným pozadím v spore medzi Izraelom a Palestínou. Sandler je totálne bezchybný, čo sa miestami nedá povedať o nevyrovnanosti vtipných scén počas filmu. Raz totálne infarktovo vtipné šlehy, inokedy až nehorázne prehnané, ale bránica bola pravidelne namáhaná, takže spokojnosť. Ale po dlhej dobe komédia, pri ktorej mi neprišla grcacia scéna úchylná. :) 75%. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokud Sandler jenom tancuje, uhýbá kulkám, mlátí teroristy a blbne s piraňami, funguje Zohan ještě vcelku slušně. Ale po přesunu do Ameriky se naplno ukazuje, že ani hromadou narážek a urážek nejde vyplnit dějově ÚPLNĚ prázdný scénář, v němž chybí vše, co potřebujete mít k rozehrání šílené romanticko-akční-parodické-oddechovce. Emmanuelle Chiriqui pak může svým hot zjevem klidně rozpalovat asfalt, ale výsledek nezachrání. Linie mezi ní a Zohanem se uzavře dřív než vůbec začne, to samé platí o ultimátním souboji s Turturrem, který vyprchá do ztracena úplně, a vlastně i o všem ostatním. Sandler se prostě utrhl ze řetězu a natočil film pro nikoho. Arabové ho budou chtít zabít, křesťané se milionkrát pokřižují a ateista, jemuž je vše u paty, se filmem doslova pronudí. Škoda, potenciál byl obrovský. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Komedie o nejlepším agentovi Mossadu Zohanovi bojujícím v izraelsko-palestinském konfliktu, který touží po tom dostat se do Ameriky a stát se kadeřníkem? Wow! Tohle je teda na hollywoodské poměry teda poněkud odvážný námět. Když k tomu ještě přičtu fakt že všichni arabové ve filmu milují disko a pijí zvláštní žlutý nápoj, který má asi být něco jako arabská Coca-cola, tak se docela divím, že dali hlavouni v Hollywoodu tomuto filmu zelenou. Všechny předešlé "sandlerovky" byly komediemi víceméně uchycenými v realitě (pokud pominu Malého Nickyho a Click), ne tak Zohan. Tenhle agent má takřka nadlidské schopnosti a provádí takové kousky, za které by se nestyděl ani Neo z Matrixu. Na Sandlerův film poněkud nezvyklé a spíše než k ostatním Sandlerovým filmům bych Zohana přirovnal třeba k takovému Austinu Powersovi Mikea Meyerse. Je to taková parodie na všechny ty filmy s nepřemožitelnými agenty. Dočkáte se tedy šílených akrobatických kousků (ke slovu se dostane i nyní velmi oblíbený parkour), gagům odtržených od reality (chození po stropě, chytání kulky do nosní dírky, ping-pong s granátem a mnoho dalšího) a spousta sexuálních výjevů (sex s obtloustlými důchodkyněmi nevyjímaje). Zní to poněkud nevkusně, že? Ono to taky nevkusné je, ale zároveň to je taky tak roztomile naivní a hlavně většinou i zábavné, takže si myslím, že Zohanovi těch několik přešlapů a trapných momentů rádi odpustíte. Stylizace Sandlerovy postavy do jakéhosi superhrdiny, pro kterého není nic nemožné (dokonce ani zabití teroristy právě amputovanou rukou) je prostě k sežrání. Jen škoda, že se pro všechny ty vylomeniny nenašel více soudržnější scénář, takhle to je více méňě jen snůška vtipných epizodek. I tak si u mně Zohan vybojoval celkem solidních 70%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Keď sa Adam Sandler rozhodol stvárniť Zohana, celkom sa do nej ponoril. "Pracoval veľmi, veľmi tvrdo. Štyri mesiace cvičil s jednotkami SEAL," prezrádza scenárista Robert Smigel. "Posilňoval, behal, robil sklapačky, minimálna strava. Nikdy som ho nevidel šťastnejšieho." (PeterJon)
  • Na konci filmu se objevují dcera Adama Sandlera (Zohan) Sadie a jeho manželka Jackie. Dcera sedí na koze v krámku Goat Ride a manželka ji přitom drží. (c.tucker)

Reklama

Reklama