Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak, ale já vcelku trpěl... Nevím zda je to filmem či mým rozpoložením, nicméně... krátce a jednoduše, Sandler dle mého názoru přetáhl, a nadsázka se změnila v upachtěný pokus být vtipný a to za každou cenu.... byť pár kousků bylo zdařilých ale celkově? Přeloženo odborně: "Mně se to nelíbilo a basta fidli" ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ženská i mužskej, jsou tací, jak se učešou. Doma, v kadeřnictví nebo v tv šou. A Ty jak voják Zohan musíš být - Arab teroristy mlátit, pak v USA s nimi žít. Milovat Palestinku Židem to se vyplácí. Pak rodiny moc členů neztrácí. Pravou ženskou spoznáš podle čuráka. S jinou Tě sex vůbec, ale vůbec neláká. Pravou lásku - a to je ta lekce - poznáš dle věčně tuhé erekce. Pak vesele dosáhnouti usmíření: na tehle komedii přec nic víc není. To však stačí, milé holky i buzny, na světe sme přec všichni trochu příbuzni. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Absurdní komedie, která paradoxně graduje hned v úvodních 15 minutách a pak sklouzne a už jen drží lehce nadprůměrnou úroveň. Zohan je něco jako izraelský Chuck Norris a v té první fázi filmu to předvede mnohonásobně, ale od přestěhování do NY jeho forma klesá, byť se Adam Sandler snaží, až se z něj kouří. Parodie na izraelsko-palestinské vztahy se poměrně vyvedla, i když hluchých nebo alespoň nedoslýchavých míst je ve filmu také dost. Každopádně dost bylo i povedených scének a fórů, takže výsledek je za nějakých 65%. Solidní a poměrně příjemné překvápko. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mladý muž, ty nemykať, keď táto dobré žena držať v ruke ostrý predmet nožničky, mohla by ti prefiknúť krčná tepna a všetka tvoja krv byť za štyri minúty vonku z tela. Ja to vidieť. Nič pekné. Nemykať, mladý muž.“ Mám rád absurdný kontroverzný humor, pri ktorom sa všetci tvária smrteľne vážne. Preto som mal kedysi rád humor Monty Python a preto mám teraz rád humor Willa Ferrella – a Adama Sandlera. Jediné, čo mi na tomto brutálne kliky (i bez použitia rúk) robiacom kaderníkovi prekážalo, bola dĺžka, lebo dve hodiny sú dosť. To je ale asi jediná výčitka, inak bol stupeň „bizarnosti“ presne taký vysoký, ako obľubujem. Smial som sa snáď každých desať minút (futbal s mačkou, vyťukávanie čísla, výroba a následné hádzanie amatérsky vyrobenej bomby). A o to dobrej komédii predsa ide. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Šíleně absurdní, komediálně chvílemi krutě přehnané, ale přesto a možná i právě proto velmi zábavné. Adam Sandler se proměnil v agenta, který nemá obdoby a před nímž by utíkal Jason Bournea ruku v ruce s Jamesem Bondem (který by mimochodem jistě rychle zapomněl na svou krásnou bondgirl...ta už by byla u Zohana:)). Vtip celého Zohana není ani tolik v tom, že si dělá srandu ze všech velkých klišé tajných agentů, jejich schopností a bezcitnosti, ale také v tom, že dokáže, pro někoho až nevkusně, ale s přehledem předhazovat nejen cokoliv ohledně sexu, ale také něco tak "teple retro", že se vám musí zalíbit. Už první stříhání vlasů dokazuje, proč on bude velký kadeřník. V podstatě velmi jednoduchý film, který těží z výborného Sandlera rozhodně potěší a nebo urazí, pravděpodobně nic mezi tím... Ale ten jeho "australský" přízvuk a vlasy... kdo ho bude nenávidět? ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Skutočný Arbib naučil Adama Sandlera (Zohan) a filmový štáb rôzne techniky úpravy vlasov. (Zeker)

Reklama

Reklama