Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka na zasmiatie, plná humoru rôznych kategórií aj úrovne. Je to vlastne originálne spojenie, keď si pomyslím, že väčšina filmov používa humor len jedného druhu - buď sú to prešpekulované Allenovky, fekálne tínedžerské komédie, totálne praštené paródie, dementné Beanovky, atď... ale v Zohanovi uvidíte nechutné sexuálne narážky, inteligentný humor, paródie na superagentov, trapasy v láske, scénky ako od Borata aj zosmiešňovanie xenofóbnych, šovinistických i homofóbnych predsudkov... Zabavila som sa veľmi dobre, Sandler si rolu užíval, Turturro bol čarovný, Emmanuelle Chriqui krásna... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Sandler mě hodně rozesmál, tento rok pro mě agent Zohan převálcoval ve všech směrech Agenta Smartha akčností, zábavností a po odchodu z kina ve mě Zohan dosti rezonoval. Naprostý úlet s občas dost brutálními nápady, výslovností (tohle snad ani nejde předabovat…) a naprosto šílenou akcí, a hlavně mě překvapilo rychlé tempo s velkou kadencí fórů, které byly jen občas trapné nebo vyšuměli do prázdna, ale většinou mě až pubertální humor zvedal ze židle (hakis s kočkou, montář jak v Rockym, Turturovo předčíslí apod.). Torturo a Schneider Sandlera dobře doplňovali a bylo radost pohledět na překrásnou Emmanuelle Chriqui, plus ty diskohity, které nestárnou :-) Do dějin se tento film asi nezapíše, ale rozhodně jsem za tento film rád, jelikož takové dobré úlety (že neobsahuje výkaly apod. i když sexu a babiček je tam hodně) dost chybí… Z toho mě vychází pěkné čtyřhvězdičkové hodnocení… ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak vystihnout spor mezi Palestinou a Izraelí v komedii? Takhle! You Don't Mess with the Zohan je praštěná komedie, která má několik vyloženě skvělých a zábavných scén (vytáčení čísla, vystupování teroristů z taxíku) ale potřebovala by zkrátit o takových dvacet minut. Například ten začátek byl na můj vkus až moc dlouhý a později se některé fórky jen opakovaly, což nepobaví. Celkově ale filmu musím dát lepší hodnocení, protože, jak už jsem napsal, místy jsem se opravdu pobavil. Možná, že si tohohle bláznivýho kadeřníka ještě někdy dám, uvidíme… Do té doby musím naposlouchat novou Mariah Carey, abych pochopil, proč jsou po ní všichni teroristi (pardon, Izraelci a Palestinci) tak žhaví… 70 %. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mi připomnělo starýho dobrýho a zasloužilýho Zoolandera, fakt výborná komedie/parodie na tajnýho agenta. Krom toho je tady zarostlej (všude) Sandler ve vynikající formě, hlavně teda v první půlce, stejnětak John Torturro jako palestinec, ten byl snad ještě hustější než sám Sandler a v roli dalšího arabáka výbornej Rob Schneider. Škoda ale trochu slabší druhý půlky, která už neni tak kulervoucí, ale stejně jsem se skvěle bavil a hodně nasmál a to rolovací kombo fakt miluju, to chci taky umět ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Začalo to slabo, priam až trošku trápne. Zohanovým príchodom do Ameriky sa to ale oveľa zlepšilo. Kopa sexistických a kopec nesexistických vtipov boli na každom kroku, a to nie len v Sandlerovom podaní. Môj asi prvý film, kde sa mi celkom páčil aj Rob Schneider. Lenže záver sa vrátil na slabú hladinu začiatku filmu, a tým si to u mňa pokazil. Uvažoval som nad štyrmi hviezdičkami, ale hodnotím iba troma.... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu natáčala v New Yorku a Los Angeles, režisér Dennis Dugan s malým štábom natáčali aj na pláži v Tel Avive: „Začiatok filmu sa odohráva v lete v Tel Avive, preto som tam šiel, najal si izraelský štáb a natočil pár záberov na rušnej pláži. Pre niektoré ďalšie zábery sme si zašli na pláž do Mexika. V Izraeli sú pláže plné špecifických oranžových slnečníkov jednej zmrzlinárskej firmy. Zohnali sme si ich asi sto a odviezli do Mexika.“ (PeterJon)
  • Na konci filmu se objevují dcera Adama Sandlera (Zohan) Sadie a jeho manželka Jackie. Dcera sedí na koze v krámku Goat Ride a manželka ji přitom drží. (c.tucker)

Reklama

Reklama