Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

castor 

všechny recenze uživatele

„Když měsíc rozlije, světlo své po kraji a hvězdy řeknou, že čas je jí spát.. Pramínek vlasů, jí ustřihnu potají, komu, no přece té, kterou mám rád.“ Fyzicky zdatný Zohan, toho času bijcem ve službách tajné izraelské organizace, sní o kadeřnické kariéře, proto nafinguje vlastní smrt a vydá se do „země nekonečných možností“. A od té doby se mu podaří plnit NEJEN kadeřnické orgasmy postarším paničkám v salóně, který patří jedné arabské krásce. Přehnanost téměř všeho, změť nedotažených nápadů, útok na menšiny, parodování na všech frontách (Rocky s krávou vede), všudypřítomná sexualita, míšení etnických otázek v krutém balení od bandy z proslulého pořadu Saturday Night Live (ano, Judd Apatow nechybí). Vrcholně přehnaný Adam Sandler v poměrně náročné úloze nezklamal, náramně kroutí prdelkou a dělá si legraci sám ze sebe. Opět vstoupil na tenký led a opět mu to, ač už si o jeho filmech myslíte cokoliv, vyšlo. Je jen škoda, že řada motivů je omílána dokola a některé vtipné gagy po čase hořknou v ústech (preclíkování jest příkladem). Ale i přesto, že Zohan obsahuje nespočet vyloženě trapných momentů, příjemný celkový feeling se přeci jen dostaví. V obrovském tempu a s řadou epizodních rolí tak vznikla další VELMI úderná "sandlerovka", která se na izraelsko-palestinský konflikt dívá z kapku jiného úhlu (velká škoda zpackaného závěru). A abychom nemluvili jen o tomhle východním diskoborci, tak nelze přehlédnout krásnou (původem) Maročanku Emmanuelle Chriqui. Absurdní hardcore.. a rozhodně to lepší ze současné komediální produkce!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je velice povedená a především nápaditá komedie, která opravdu dokáže pobavit. Nečekal jsem, že by to mohlo být až tak vtipné, vlastně jsem od této komedie nečekal vůbec nic a rozhodl jsem se, že se nechám překvapit, což se také stalo. A jsem rozhodně překvapený příjemně, protože snad ani neznám žádný podobný film, možná mi to chvílemi připomínala Borata, ale styl filmu je spíš podobný geniální komedii Ledově ostří. Ale není snad ani důležité, kde se tvůrci inspirovali či zda se vůbec někde inspirovali, důležitý je výsledek a ten je velice zdařilý, opravdu se nenajde mnoho komedií, u kterých bych se smál téměř po jejich celou dobu, o to více na mě tento film působí téměř jako nějaké zázračné zjevení. Adam Sandler je v této roli naprosto dokonalý a nepřekonatelný, jeho humor je svérázný a jeho pohyby dolní části těla velice zajímavé. Celkově tato komedie rozhodně vystupuje z průměru, stálo za to ji vidět a některé scénky, jako například volání na linku Hizballáhu nebo domácky vyrobená bomba byly naprosto geniální. Já jsem se královsky bavil a tuto komedii se nebojím označit za velice zdařilou, zkrátka mi to sedlo, což je velice důležité. Nemám téměř žádné výhrady, ale naprosto dokonalá komedie to taky nebyla, vidím to optimálně na nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mi připomnělo starýho dobrýho a zasloužilýho Zoolandera, fakt výborná komedie/parodie na tajnýho agenta. Krom toho je tady zarostlej (všude) Sandler ve vynikající formě, hlavně teda v první půlce, stejnětak John Torturro jako palestinec, ten byl snad ještě hustější než sám Sandler a v roli dalšího arabáka výbornej Rob Schneider. Škoda ale trochu slabší druhý půlky, která už neni tak kulervoucí, ale stejně jsem se skvěle bavil a hodně nasmál a to rolovací kombo fakt miluju, to chci taky umět ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokud Sandler jenom tancuje, uhýbá kulkám, mlátí teroristy a blbne s piraňami, funguje Zohan ještě vcelku slušně. Ale po přesunu do Ameriky se naplno ukazuje, že ani hromadou narážek a urážek nejde vyplnit dějově ÚPLNĚ prázdný scénář, v němž chybí vše, co potřebujete mít k rozehrání šílené romanticko-akční-parodické-oddechovce. Emmanuelle Chiriqui pak může svým hot zjevem klidně rozpalovat asfalt, ale výsledek nezachrání. Linie mezi ní a Zohanem se uzavře dřív než vůbec začne, to samé platí o ultimátním souboji s Turturrem, který vyprchá do ztracena úplně, a vlastně i o všem ostatním. Sandler se prostě utrhl ze řetězu a natočil film pro nikoho. Arabové ho budou chtít zabít, křesťané se milionkrát pokřižují a ateista, jemuž je vše u paty, se filmem doslova pronudí. Škoda, potenciál byl obrovský. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla ale sqělá blbost, hihi. Fousáči Adamovi tahle komediální role neskutečně sekla. Jeho bombastické trenýrky, resp. co měl v nich a co ty trenýrky tak důkladně zvýrazňovaly mě přiváděly k výbuchům pozitivních emocí pokaždé, když se v nich objevil. Jeho supermanovská síla a rychlost s jakou zneškodňoval teroristické cíle byla úžasná! Předpokládám dlouhé roky dřiny a odříkání a jak říká můj kamarád neustálým poprcáváním rostou kádry - takže výsledky se dostavily. No a tenhle výkvět Izraele, tahle perla na náhrdelníku armádní protiteroristické jednotky se rozhodla, že už má plné zuby nahánění těch zlých a odletěl do země zaslíbené, do Ameriky, kde se chtěl stát kadeřníkem. V rámci žánru nemůžu dát jinak než plný počet hvězd. Tahle ztřeštěná komedie mě navzdory nízkému hodnocení velmi mile překvapila a probrala mě z letargie. Jo a ta piraňa, ta byla nejlepší! haha. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Vo filme môžeme vidieť aj vtedajšieho prezidenta filmovej Akadémie Sida Ganisa. „Takže asi nebudeme nominovaní na Oscara, pretože Sid musí byť nestranný,“ povedal scenárista Robert Smigel. (PeterJon)
  • Jednou z kľúčových vecí pri nakrúcaní Zohana bolo povolanie tých najlepších a najzábavnejších hercov z izraelského a arabského sveta, aby film vo vedľajších rolách oživili. Režisér Dennis Dugan vysvetľuje: "Prešli sme pri ich hľadaní hádam polovicu sveta. Nakoniec bolo vo filme 175 rolí, takže sme skrátka museli." Scenárista Robert Smigel dodáva: "Na konci nakrúcania som niekoho z hercov počul prehlasovať, že odjakživa neznášali Arabov alebo Izraelcov, alebo že im neverili – pokým neprišli nakrúcať tento film. Skutočne vraveli, že im toto natáčanie zmenilo život. I keď na to narážame aj vo filme, myslím, že bol pre všetkých veľký šok zistiť, koľko toho majú v skutočnosti spoločného. Pozrite, nie že by sme si mysleli, že náš film niečo vyrieši. Chceli sme len, aby bol zábavný. Ale aj pre mňa ako pre Žida bolo zaujímavé mať na pľaci k Arabom rovnako blízko ako k Izraelčanom." (PeterJon)

Reklama

Reklama