Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Začalo to slabo, priam až trošku trápne. Zohanovým príchodom do Ameriky sa to ale oveľa zlepšilo. Kopa sexistických a kopec nesexistických vtipov boli na každom kroku, a to nie len v Sandlerovom podaní. Môj asi prvý film, kde sa mi celkom páčil aj Rob Schneider. Lenže záver sa vrátil na slabú hladinu začiatku filmu, a tým si to u mňa pokazil. Uvažoval som nad štyrmi hviezdičkami, ale hodnotím iba troma.... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Sandler byl považován za nejslabšího ze stand-up komiků, kteří se etablovali do komediálních rolí v celovečerních filmech ze slavné Saturday Night Live. Bořil tabu a nebál se být politicky nekorektní a sarkastický, což pro jeho pozdější tvorbu - tu filmovou - potom už neplatilo, dokud nepřišel se ZOHANEM. Ten měl našlápnuto k tomu, alespoň podle první čtyřicetiminutovky, stát se "komedií roku", ale svižné tempo spolu s nekorektním humorem poukazujícím na rasovou segregaci jde zvlášť v poslední třetině do Talibanu a KRYCÍ JMÉNO KADEŘNÍK se stává schématickou a politicky korektní podívanou (ani ten heterosexuální pár na konci a mravní ponaučení nebude chybět). Což je škoda, velká škoda, protože Sandler zde prvně nehraje vyloženě hloupou postavu, a tak i humor je o něco inteligentnější, Schneider je snad poprvé snesitelný a ústřední postava je - na rozdíl od Myersova LOVE GURU - dostatečně nosná na celovečerní film. Ale stále platí, že herci ze SNL by si měli podřizovat film, ne on je, na což ZOHAN dojíždí. Ale stojí za to se nechat ostříhat a osouložit tímhle "Kangaroo" v kině. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Pár velice dobrých gagů (pořád nesmírně primitivních, ale dobrých) schovaných mezi hromady vypatlaných humotů o mrdání starých ženských, rádobyperverzních narážek, vymýšlení přepálených charakteristik židů a tak podobně. Vystříhat z toho půlhodinový kraťas tak fajn, takto v celovečerní podobě ale nekoukatelné. 5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Když měsíc rozlije, světlo své po kraji a hvězdy řeknou, že čas je jí spát.. Pramínek vlasů, jí ustřihnu potají, komu, no přece té, kterou mám rád.“ Fyzicky zdatný Zohan, toho času bijcem ve službách tajné izraelské organizace, sní o kadeřnické kariéře, proto nafinguje vlastní smrt a vydá se do „země nekonečných možností“. A od té doby se mu podaří plnit NEJEN kadeřnické orgasmy postarším paničkám v salóně, který patří jedné arabské krásce. Přehnanost téměř všeho, změť nedotažených nápadů, útok na menšiny, parodování na všech frontách (Rocky s krávou vede), všudypřítomná sexualita, míšení etnických otázek v krutém balení od bandy z proslulého pořadu Saturday Night Live (ano, Judd Apatow nechybí). Vrcholně přehnaný Adam Sandler v poměrně náročné úloze nezklamal, náramně kroutí prdelkou a dělá si legraci sám ze sebe. Opět vstoupil na tenký led a opět mu to, ač už si o jeho filmech myslíte cokoliv, vyšlo. Je jen škoda, že řada motivů je omílána dokola a některé vtipné gagy po čase hořknou v ústech (preclíkování jest příkladem). Ale i přesto, že Zohan obsahuje nespočet vyloženě trapných momentů, příjemný celkový feeling se přeci jen dostaví. V obrovském tempu a s řadou epizodních rolí tak vznikla další VELMI úderná "sandlerovka", která se na izraelsko-palestinský konflikt dívá z kapku jiného úhlu (velká škoda zpackaného závěru). A abychom nemluvili jen o tomhle východním diskoborci, tak nelze přehlédnout krásnou (původem) Maročanku Emmanuelle Chriqui. Absurdní hardcore.. a rozhodně to lepší ze současné komediální produkce!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neskutočne bláznivé, uletené, nezmyslené a budiace dojem neskutočnej kraviny. Avšak toto všetko je tu namixované do takej vrchovatej miery, že celkový dojem nakoniec vyznieva do totálneho úletu a zábavy. Jednoducho, keď je niečo iracionálne bláznivé, nezostane už nič iné, len sa smiať. 65/100 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • V čase 01:23:00 se objeví scéna, která odkazuje na film Rocky (1976). (Duoscop)
  • Volačka do Amanu je „sifr wahid wahid arbak chamsa taláta chamsa chamsa sifr sifr sabka sabka sitta taláta arbak sitta wahid arbak sifr sabka taláta arbak chamsa“. (Wade)

Reklama

Reklama