Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá namotávačka s perfektne vykalkulovaným pozadím v spore medzi Izraelom a Palestínou. Sandler je totálne bezchybný, čo sa miestami nedá povedať o nevyrovnanosti vtipných scén počas filmu. Raz totálne infarktovo vtipné šlehy, inokedy až nehorázne prehnané, ale bránica bola pravidelne namáhaná, takže spokojnosť. Ale po dlhej dobe komédia, pri ktorej mi neprišla grcacia scéna úchylná. :) 75%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak vystihnout spor mezi Palestinou a Izraelí v komedii? Takhle! You Don't Mess with the Zohan je praštěná komedie, která má několik vyloženě skvělých a zábavných scén (vytáčení čísla, vystupování teroristů z taxíku) ale potřebovala by zkrátit o takových dvacet minut. Například ten začátek byl na můj vkus až moc dlouhý a později se některé fórky jen opakovaly, což nepobaví. Celkově ale filmu musím dát lepší hodnocení, protože, jak už jsem napsal, místy jsem se opravdu pobavil. Možná, že si tohohle bláznivýho kadeřníka ještě někdy dám, uvidíme… Do té doby musím naposlouchat novou Mariah Carey, abych pochopil, proč jsou po ní všichni teroristi (pardon, Izraelci a Palestinci) tak žhaví… 70 %. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler bývá pro mě v posledních letech skoro jedinou jistotou dobré zábavy. Na druhou stranu mu mnozí vyčítají, že se nepouští do ničeho moc originálního. A tohle chtěl se Zohanem změnit a příběh docela originální je. Agent Mossadu, který chce pověsit své povolání na hřebík a odjede se do Ameriky stát kadeřníkem, z toho koukala docela originální a ujetá podívaná. A ujetá nakonec docela byla, aspoň tedy ze začátku. Sandler vypadá divně, má blbej přízvuk, uhybá kulkám, hází si piraně do rozkroku,tancuje v rytmu diska a užívá si sexu se starejma ženskejma. To by možná bylo ještě docela fajn, jenže celý to nedrží pohromadě. První polovina filmu je ještě dost dobrá a Sandlerovi to všechno vychází, jenže pak přijde na řadu Rob Schneider a další dávní nepřátelé, milostná zápletka a boháči, kteří chtějí obchod zrušit. Prostě se zde najednou objeví až moc postav a od Zohana se trochu uhne a začne to být docela nuda. A ani ty Zohanovi vtípky už nevycházej a disco hudba už začíná být spíš otravná. Celý to potom pohřbí moralitka ke konci, která se k tomuto filmu vůbec nehodí. Sandler a spol. tedy měli dobrý nápad, ten ale nedokázali úplně využít a vznikla tak další spíš průměrná komedie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $100,018,837Tržby Celosvetovo $202,518,837Tržby za predaj DVD v USA $24,711,828 //počet predaných kusov 1,295,780║ Na tak chatrný dej je tam až pramálo vydarených gagov, aj tie sa prevažne zhromaždené zhruba v strede filmu a naokolo kde nič tu nič, čakal som od toho teda omnoho viac, je to celé tak na pól plynu. /45%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zohan je magor, ale to Adam Sandler chtěl. Možná mi to v jistých chvílích připomínalo Malýho Nicka - Satana Juniora, až na to, že tahle komedie byla ještě trošku sexuálně ujetější, než bych čekal, a právě možná proto jsem dal POUZE tři hvězdičky, i když bez toho všeho by to nebyl ten pravý Zohan. To je totiž postava, na kterou se jen tak nezapomene a hlavně součást komedie, která zaručeně pobaví, jako každá správná Sandlerovka. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • V čase 01:23:00 se objeví scéna, která odkazuje na film Rocky (1976). (Duoscop)
  • Jednou z kľúčových vecí pri nakrúcaní Zohana bolo povolanie tých najlepších a najzábavnejších hercov z izraelského a arabského sveta, aby film vo vedľajších rolách oživili. Režisér Dennis Dugan vysvetľuje: "Prešli sme pri ich hľadaní hádam polovicu sveta. Nakoniec bolo vo filme 175 rolí, takže sme skrátka museli." Scenárista Robert Smigel dodáva: "Na konci nakrúcania som niekoho z hercov počul prehlasovať, že odjakživa neznášali Arabov alebo Izraelcov, alebo že im neverili – pokým neprišli nakrúcať tento film. Skutočne vraveli, že im toto natáčanie zmenilo život. I keď na to narážame aj vo filme, myslím, že bol pre všetkých veľký šok zistiť, koľko toho majú v skutočnosti spoločného. Pozrite, nie že by sme si mysleli, že náš film niečo vyrieši. Chceli sme len, aby bol zábavný. Ale aj pre mňa ako pre Žida bolo zaujímavé mať na pľaci k Arabom rovnako blízko ako k Izraelčanom." (PeterJon)

Reklama

Reklama