Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda fakt film s obrovskou porcí nadsázky. Přesně tyto snímky jsou obvykle na pokraji trapnosti a vtipu. Ovšem přímo tenhle pobaví a ač jsem to nečekal, zabavily i ty lehkovážné vtipy, kterých je tam hromada a především díky Adamu Sandlerovi fungují lépe než třeba v Dikátorovi, kterého jsem viděl dříve. Ve filmu se objeví taky mnoho známých tváří, což potěší. Jedná se hlavně o Roba Schneidera, ale objevil se i Chris Rock, který tu měl sice malé, ale o to více vtipné, cameo. PS : Ten českej překlad je hodně divnej...70% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyla to úplná nuda, to ne. Ale přijde mi, že Adam Sandler, nemá takové komediální charisma jako Ben Stiller, nebo třeba Sasha Baron Cohen. Některé gagy mohly v provedení jiných dopadnout lépe. Také se mi zdá, že místy je Zohan mnohem více rádoby kontroverzní, nežli vtipný. Přeci jen, téma války v Izraeli je možná až moc závažné na to, aby ho někdo takto zlehčoval. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak, ale já vcelku trpěl... Nevím zda je to filmem či mým rozpoložením, nicméně... krátce a jednoduše, Sandler dle mého názoru přetáhl, a nadsázka se změnila v upachtěný pokus být vtipný a to za každou cenu.... byť pár kousků bylo zdařilých ale celkově? Přeloženo odborně: "Mně se to nelíbilo a basta fidli" ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

so zohanom (pardon - scrappy cocom) z izra . . . chaustrálie si naozaj netreba začínať (jedine, ak chcete zapôsobiť na svojich blízkych očarujúcou vlasovou kreáciou avalon), nielen preto, že okrem toho, že jeho piraňovzdorné ohanbie sa nezastaví pred ničím, preclíky pletie jedine z ľudských ingrediencií a zvláda naraz grilovať, tancovať a hrať bedminton, ale predovšetkým preto, že s razanciou, akou likviduje palestínskych teroristov, útočí na bránicu diváka, ktorý vie, že od dvojice Dugan/Sandler nemá čakať nič viac, ako kryštalickú nenáročnú zábavu. Sympatický sandálový Sandler so svojim chakcentom je síce nezastieranou židovskou kópiou Cohenovho Borata, ale človek je schopný toto poloplagiátorstvo odpustiť, ak ho výsledok dokáže pobaviť - a veruže dokáže; dokonca aj vtipy, ktoré sú pomerne zaužívanou výbavou amerických bláznivých komédií dokáže sandler podať v novom svetle a dotiahnutím ich pointy na hranicu bizarnosti (občas u niekoho možno blízko k hranici nevkusu) ich resuscituje a robí ich znova vtipnými (zohanov špeciálny kop, jeho sexuálny apetít); vzťah palestína - izrael vo svojej odľahčenej komediálnej a do ameriky prenesenej roviny poskytuje priestor na príležitostnú a zľahka umiernenú politickú nekorektnosť a ponúka priestor na záverečné americké "moralizovanie", ktoré je však tiež v znesiteľnej miere umiernené, takže človeka nevyruší; doplnené výborným soundtrackom (odporúčam mať vo vašom hudobnom archíve) a ťahané ústrednou dvojicou Sandler/Turturro s čerešničkou na torte v podobe krásnej Emmanuelle Chiriqui je Zohan, chutiaci Fuzzy Bublachom, humusom, muchentuchenom a sprejom na vlasy, veľmi zábavná a svižná komédia; ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je velice povedená a především nápaditá komedie, která opravdu dokáže pobavit. Nečekal jsem, že by to mohlo být až tak vtipné, vlastně jsem od této komedie nečekal vůbec nic a rozhodl jsem se, že se nechám překvapit, což se také stalo. A jsem rozhodně překvapený příjemně, protože snad ani neznám žádný podobný film, možná mi to chvílemi připomínala Borata, ale styl filmu je spíš podobný geniální komedii Ledově ostří. Ale není snad ani důležité, kde se tvůrci inspirovali či zda se vůbec někde inspirovali, důležitý je výsledek a ten je velice zdařilý, opravdu se nenajde mnoho komedií, u kterých bych se smál téměř po jejich celou dobu, o to více na mě tento film působí téměř jako nějaké zázračné zjevení. Adam Sandler je v této roli naprosto dokonalý a nepřekonatelný, jeho humor je svérázný a jeho pohyby dolní části těla velice zajímavé. Celkově tato komedie rozhodně vystupuje z průměru, stálo za to ji vidět a některé scénky, jako například volání na linku Hizballáhu nebo domácky vyrobená bomba byly naprosto geniální. Já jsem se královsky bavil a tuto komedii se nebojím označit za velice zdařilou, zkrátka mi to sedlo, což je velice důležité. Nemám téměř žádné výhrady, ale naprosto dokonalá komedie to taky nebyla, vidím to optimálně na nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Na konci filmu se objevují dcera Adama Sandlera (Zohan) Sadie a jeho manželka Jackie. Dcera sedí na koze v krámku Goat Ride a manželka ji přitom drží. (c.tucker)
  • Vo filme môžeme vidieť aj vtedajšieho prezidenta filmovej Akadémie Sida Ganisa. „Takže asi nebudeme nominovaní na Oscara, pretože Sid musí byť nestranný,“ povedal scenárista Robert Smigel. (PeterJon)
  • Většina zbraní používaných Zohanem (Adam Sandler) a teroristy je vyráběna v Israel Military Industries (samopal Uzi, Galil útočná puška a pistole Jericho 941 a Desert Eagle). (c.tucker)

Reklama

Reklama