Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler v pro něj né úplně typické roli. Vede si ovšem bravůrně. I Chuck Norris by před ním strčil raději hlavu do písku a dělal, že tam zrovna není. Zohan má však kromě jeho superschopností a nesmrtelnosti s tím spojené taky schopnost obšťastňovat dámy důchodového věku po té co jím vytvoří supermódní střich podobný tomu jeho. Pár rasových vtípků, které dokonale reflektují ustálenou mezinárodní nenávist, fotbálek s kočkou, vždy připravený penachýn a máme tady komedii, která rozhodně pobaví a možná i něco víc. Pár vtípků bohužel přerostlo takovou tu únosnou mez zvrácenosti. Takže tak. A ze strachu, že mě Zohan zbije, či že se mnou provede jinou nemravnost, v které vyniká mu raději dám 3* a předejdu tak potenciálním nepříjemnostem. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek je kompenzovaný příšerným koncem, humor balancuje na hranici absurdity a absoultní trapnosti. John Turturro si ve svém profilu odškrtl kolonku nemastná, neslaná role. Hledáte-li něco na zabití nedělního odpoledne, mohli byste dopadnout o hodně hůř. 60% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si až moc navykl na Sandlera-charakterního herce, který se snaží o něco víc, než jen bezduchou zábavu via americkej remake některé z trapných španělských telenovel. Je tam strašný kvantum vtipů, ale velká část z nich je trapná nebo nevyzní. Sandlerovi silky-smooth cut zastaralý 21 let sice sedí jak prdel na hrnec, jenže víc než mi bylo milý sem si říkal, kdy už tomu pitomýmu kadeřníkovi někdo přistřihne křidýlka nebo učeše pěšinku. Zkrátit to tak na 75 minut, odstranit moralizování a závěrečné ponaučení a natvrdo naroubovaný happyend a jo, pak by to stálo za víc. Ale takhle pro mě úderně znějící jméno Zohan zůstává pouze dalším silly fagalo. Ad Dugan, nevím, jestli je to jím jako režisérem nebo prostě scénáři, který dostává, každopádně všechny jeho komedie, co jsem kdy viděl, byly ztřeštěné a žádná se mi nijak extra nelíbila. Asi je to tím, že mám příliš malej porost a tak není v teple a nachladil se mi mozek... Jo, to bude ono. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci dělat lidi hedvábně hebké." A taky jíst humus, chlastat Fizzy Bubblech, dělat kliky bez rukou, hrát footbag s kočkou, vyrábět z lidí preclíky a hlavně neustále dělat kolík se ženami, které vypadají klátitelně. Takže se všemi. Tohle prostě bylo nechutné, možná to ani palestinsko-izraelský konflikt nevyřešilo, ale já jsem se u toho vždycky skvěle pobavil. Mně prostě připadá vtipné kopání do lidí skrz zeď, plavání motýlka nad hladinou či dokazování toho, že "nemít bolest". Kromě toho mě Zohan potěšil tím, že nejde o velikost penisu, ale o hustotu porostu kolem něj a v tom jsem jednička. A taky jsem dostal chuť na jednu specialitu z Muchentuchen v Amanu. Nepamatuje si někdo telefonní číslo? Začínalo to nějak sifr, wáhid, wáhid ... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Komedie o nejlepším agentovi Mossadu Zohanovi bojujícím v izraelsko-palestinském konfliktu, který touží po tom dostat se do Ameriky a stát se kadeřníkem? Wow! Tohle je teda na hollywoodské poměry teda poněkud odvážný námět. Když k tomu ještě přičtu fakt že všichni arabové ve filmu milují disko a pijí zvláštní žlutý nápoj, který má asi být něco jako arabská Coca-cola, tak se docela divím, že dali hlavouni v Hollywoodu tomuto filmu zelenou. Všechny předešlé "sandlerovky" byly komediemi víceméně uchycenými v realitě (pokud pominu Malého Nickyho a Click), ne tak Zohan. Tenhle agent má takřka nadlidské schopnosti a provádí takové kousky, za které by se nestyděl ani Neo z Matrixu. Na Sandlerův film poněkud nezvyklé a spíše než k ostatním Sandlerovým filmům bych Zohana přirovnal třeba k takovému Austinu Powersovi Mikea Meyerse. Je to taková parodie na všechny ty filmy s nepřemožitelnými agenty. Dočkáte se tedy šílených akrobatických kousků (ke slovu se dostane i nyní velmi oblíbený parkour), gagům odtržených od reality (chození po stropě, chytání kulky do nosní dírky, ping-pong s granátem a mnoho dalšího) a spousta sexuálních výjevů (sex s obtloustlými důchodkyněmi nevyjímaje). Zní to poněkud nevkusně, že? Ono to taky nevkusné je, ale zároveň to je taky tak roztomile naivní a hlavně většinou i zábavné, takže si myslím, že Zohanovi těch několik přešlapů a trapných momentů rádi odpustíte. Stylizace Sandlerovy postavy do jakéhosi superhrdiny, pro kterého není nic nemožné (dokonce ani zabití teroristy právě amputovanou rukou) je prostě k sežrání. Jen škoda, že se pro všechny ty vylomeniny nenašel více soudržnější scénář, takhle to je více méňě jen snůška vtipných epizodek. I tak si u mně Zohan vybojoval celkem solidních 70%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Postava Adama Sandlera Zohan byla vytvořena na základě opravdového vlasového stylisty Neziho Arbiba ze Solana Beach v San Diegu v Kalifornii. (c.tucker)
  • Zohana nepriviedli k životu len prostredníctvom tužidla a kondicionéru. Adam Sandler sa pre rolu bojovníka s terorizmom dopracoval k neuveriteľnej kondícii. K tomu mu pomohol vedúci kaskadérov Scott Rogers, ktorý bol poverený úlohou urobiť zo Zohana výnimočne schopného vojaka. „Chceli sme, aby všetky kaskadérske kúsky vyzerali tak inovatívne, ako to len pôjde,“ tvrdí režisér Dennis Dugan. „Nechceli sme, aby pôsobili komediálne, na štýl Jackieho Chana, ale aby boli naozajstné, brutálne, hrozivé a tak desivé, ako to len ide.“ (PeterJon)
  • Jedním Sandlerovým (Zohan) pomocníkom bol Eytan Ben-David, ktorý – akokoľvek to môže pôsobiť zvláštne – je bývalý izraelský vojak, ktorý v súčasnosti pracuje v kaderníctve v Los Angeles. Ben-David sa so Sandlerom zišiel a poradil mu, ako sa kaderník správa, ako drží nožničky a ako rozpráva. (PeterJon)

Reklama

Reklama