Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci dělat lidi hedvábně hebké." A taky jíst humus, chlastat Fizzy Bubblech, dělat kliky bez rukou, hrát footbag s kočkou, vyrábět z lidí preclíky a hlavně neustále dělat kolík se ženami, které vypadají klátitelně. Takže se všemi. Tohle prostě bylo nechutné, možná to ani palestinsko-izraelský konflikt nevyřešilo, ale já jsem se u toho vždycky skvěle pobavil. Mně prostě připadá vtipné kopání do lidí skrz zeď, plavání motýlka nad hladinou či dokazování toho, že "nemít bolest". Kromě toho mě Zohan potěšil tím, že nejde o velikost penisu, ale o hustotu porostu kolem něj a v tom jsem jednička. A taky jsem dostal chuť na jednu specialitu z Muchentuchen v Amanu. Nepamatuje si někdo telefonní číslo? Začínalo to nějak sifr, wáhid, wáhid ... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Zohan je přesně na půli cesty mezi geniální Bláznivou střelou a debilní serii "Movie" filmů (Scary, Epic, Date). Akceleruje hodně svižně, ale do cíle nedojede a zůstává někde uprostřed, kde se střídají výborné forky s těmi ubohými, stejně na tom jsou i některé scény. Osobně jsem se bohužel nezasmál ani jednou, protože mi nesedlo to, jak spojili formu s obsahem, film bohužel nemá vytvořenou zápletku, jen malinký náznak ala pilot k nějakému seriálu. Všechno řeší povrchně a nejde v ničem do hloubky, takže dojem neudělá a když jo, tak na něj zapomenete během hodinky. Vlastně na druhý den nebudete vědět, na čem jsme to včera byli vlastně v kině. Adam Sandler je dobrý, což je samozřejmě průměr, ale tentokrát mi vůbec nevadil, ato je co říct. Někoho jiného bych si vlastně ani představit nedokázal. Sečteno a podtrženo, Zohan mi do dnešní doby moc nezapadá, není ani tolik trapný, aby ho vypatlanci brali a není ani tak dobrý, aby ho brali ostatní. Je točen oldschoolovým způsobem ala Leslie Nielson a to s emi prostě do dnešní doby moc nehodí. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Šíleně absurdní, komediálně chvílemi krutě přehnané, ale přesto a možná i právě proto velmi zábavné. Adam Sandler se proměnil v agenta, který nemá obdoby a před nímž by utíkal Jason Bournea ruku v ruce s Jamesem Bondem (který by mimochodem jistě rychle zapomněl na svou krásnou bondgirl...ta už by byla u Zohana:)). Vtip celého Zohana není ani tolik v tom, že si dělá srandu ze všech velkých klišé tajných agentů, jejich schopností a bezcitnosti, ale také v tom, že dokáže, pro někoho až nevkusně, ale s přehledem předhazovat nejen cokoliv ohledně sexu, ale také něco tak "teple retro", že se vám musí zalíbit. Už první stříhání vlasů dokazuje, proč on bude velký kadeřník. V podstatě velmi jednoduchý film, který těží z výborného Sandlera rozhodně potěší a nebo urazí, pravděpodobně nic mezi tím... Ale ten jeho "australský" přízvuk a vlasy... kdo ho bude nenávidět? ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pár velice dobrých gagů (pořád nesmírně primitivních, ale dobrých) schovaných mezi hromady vypatlaných humotů o mrdání starých ženských, rádobyperverzních narážek, vymýšlení přepálených charakteristik židů a tak podobně. Vystříhat z toho půlhodinový kraťas tak fajn, takto v celovečerní podobě ale nekoukatelné. 5/10 ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Sandler byl považován za nejslabšího ze stand-up komiků, kteří se etablovali do komediálních rolí v celovečerních filmech ze slavné Saturday Night Live. Bořil tabu a nebál se být politicky nekorektní a sarkastický, což pro jeho pozdější tvorbu - tu filmovou - potom už neplatilo, dokud nepřišel se ZOHANEM. Ten měl našlápnuto k tomu, alespoň podle první čtyřicetiminutovky, stát se "komedií roku", ale svižné tempo spolu s nekorektním humorem poukazujícím na rasovou segregaci jde zvlášť v poslední třetině do Talibanu a KRYCÍ JMÉNO KADEŘNÍK se stává schématickou a politicky korektní podívanou (ani ten heterosexuální pár na konci a mravní ponaučení nebude chybět). Což je škoda, velká škoda, protože Sandler zde prvně nehraje vyloženě hloupou postavu, a tak i humor je o něco inteligentnější, Schneider je snad poprvé snesitelný a ústřední postava je - na rozdíl od Myersova LOVE GURU - dostatečně nosná na celovečerní film. Ale stále platí, že herci ze SNL by si měli podřizovat film, ne on je, na což ZOHAN dojíždí. Ale stojí za to se nechat ostříhat a osouložit tímhle "Kangaroo" v kině. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Robert Smigel napsal scénář už v roce 2000, ale po 11. září se natáčení odložilo kvůli teroristickému motivu. (c.tucker)
  • Filmári plánovali namaľovať Adamovi Sandlerovi (Zohan) falošné brušné svaly, ale Sandler trval na tom, že bude cvičiť s trénerom, aby dosiahol skutočných. (Zeker)
  • Nápad na stvorenie Zohana, drsného izraelského vojaka, ktorý sa vzdá boja s terorizmom, aby si mohol splniť sen stať sa kaderníkom, dostal Adam Sandler už pred rokmi. Pri písaní scenára si prizval k spolupráci dvoch dobrých kamarátov: kolegu zo Saturday Night Live (od r. 1975) Roberta Smigela a bývalého spolubývajúceho - a budúceho krá'la komediálneho žánru - Judda Apatowa. (PeterJon)

Reklama

Reklama