Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Ma Sheba Ba - Hadag Nahash (4:07) ,2. (Keep Feeling) Fascination - Human League (3:43) ,3. Hine Ani Ba - Hadag Nahash (4:01) ,4. Hallo Hallo - Ace of Base (2:51) ,5. NYC Beat - Armand Van Helden (3:00 ) ,6. Wa-Do-Dem - Eek-A-Mouse 3:55) ,7. I Wanna Sex You Up - Color Me Badd (4:00) ,8. Look on the Floor / Hypnotic Tango - Bananarama (7:36) ,9. Excellent - Mobbing (6:46) ,10. It Takes Two - Rob Base and DJ E-Z Rock (5:01) ,11. Connected - Stereo MC's (3:59) ,12. All Night Long - Mary Jane Girls (5:46) ,13. The Hampsterdance Song - Hampton the Hampster (3:33) ,14. 9/4 the Ladies - Balkan Beat Box (4:06) ,15. Beautiful Life - Ace of Base (3:39) ,16. Strip - Adam Ant (3:58) ,17. California - Hadag Nahash (3:33) ,18. I Can't Wait - Nu Shooz (5:26) ,19. Pump Up the Jam - Technotronic (3:37) ,20. Hillbilly Band - Marshall Tucker Band (2:32) ,21. Catch Me (I'm Falling) - Pretty Poison (4:25) ,22. Fantasy - Mariah Carey (4:03) ,23. Gonna Fly Now - Carol Connors, Bill Conti and Ayn Robbins (3:18) ,24. Artillery - Infected Mushroom (4:28) ,25. The Star Spangled Banner - Mariah Carey and the Boston Pops (4:35) ,26. Ain't No Stoppin' Us Now - McFadden & Whitehead (3:39) ,27. I'll Be Lovin' You Long Time - Mariah Carey (3:03) ,28. Feels Good - David Morales & Angela Hunte (8:17) ,29. Lo Mevater - Hadag Nahash (4:51) ,30. I Already Don't Remember - Singapore (4:21) ,31. Somebody's Watching Me - Rockwell featuring Michael Jackson (3:58) ,32. Get Carter (Main Title) Get Dancing Remix - Bombay Dub Orchestra 8:56) ,33. Jimmy Jimmy Aaja Aaja (Disco Dancer Remix) - Bappi Lahiri (3:04) ,34. Hakol Ze Letova (Amir Afergan Remix) - Dana International (3:43) ,35. Dynamic Force - Delirious (7:44) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Sice zabitý čas sledováním blbosti, ale pořád LEPŠÍ NEŽ DRÁTEM DO OKA? Bohužel ne. To by o této tupé slátanině neřekl ani Kyklop! A radši by bral ten drát ... ! Pátek večer, jeden z hlavních TV kanálů (ne nadarmo je synonymem slova kanál slovo stoka...). Z posledních sil se plazím pro ovladač - cvak! vypínám onu „komedii“ a jdu si pořádně nafackovat... Naštěstí mi to sežralo jen necelou hodinu času. Vzchopil bych se k vypnutí dřív, ale vysávalo to ze mě všechnu sílu... Pár jakžtakž vtipů, prokládaných čirou krystalickou hrůzou trapného nevkusu. Točit takovéto slabomyslné ubohosti s většinou pokusů o vtipy na úrovni mentálně retardovaných a přitom právě pubertou zmítaných pionýrů by mělo být trestné ! A to nemluvím o tom, jakou „díru do světa“ ,nebo spíš kráter, že..., toto dílko muselo udělat na Blízkém východě. A přitom zbůhdarma, když ani nepobavilo... ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Absurdní komedie, která paradoxně graduje hned v úvodních 15 minutách a pak sklouzne a už jen drží lehce nadprůměrnou úroveň. Zohan je něco jako izraelský Chuck Norris a v té první fázi filmu to předvede mnohonásobně, ale od přestěhování do NY jeho forma klesá, byť se Adam Sandler snaží, až se z něj kouří. Parodie na izraelsko-palestinské vztahy se poměrně vyvedla, i když hluchých nebo alespoň nedoslýchavých míst je ve filmu také dost. Každopádně dost bylo i povedených scének a fórů, takže výsledek je za nějakých 65%. Solidní a poměrně příjemné překvápko. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka na zasmiatie, plná humoru rôznych kategórií aj úrovne. Je to vlastne originálne spojenie, keď si pomyslím, že väčšina filmov používa humor len jedného druhu - buď sú to prešpekulované Allenovky, fekálne tínedžerské komédie, totálne praštené paródie, dementné Beanovky, atď... ale v Zohanovi uvidíte nechutné sexuálne narážky, inteligentný humor, paródie na superagentov, trapasy v láske, scénky ako od Borata aj zosmiešňovanie xenofóbnych, šovinistických i homofóbnych predsudkov... Zabavila som sa veľmi dobre, Sandler si rolu užíval, Turturro bol čarovný, Emmanuelle Chriqui krásna... ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film sa pekne rozbehol. Sandler tancoval, varil, bojoval, strihal, česal, vytrčal rozkrok a hláškoval, no potom ako keby sa niečo pokazilo a ubralo sa na tempe, vtipe na všetkom... Naštartované to bolo fajn, na pekných 70% ale od polovici filmu to bolo dosť nudné, zbytočne zdlhavé a ničím zaujímavé. Za vydarenú prvú polovicu dávam 55%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • V severoamerických kinech film nastříhal kulaťoučkých 100 milionů amerických dolarů, celosvětové tržby dosáhly 204,3 mil. (NIRO)
  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)
  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu natáčala v New Yorku a Los Angeles, režisér Dennis Dugan s malým štábom natáčali aj na pláži v Tel Avive: „Začiatok filmu sa odohráva v lete v Tel Avive, preto som tam šiel, najal si izraelský štáb a natočil pár záberov na rušnej pláži. Pre niektoré ďalšie zábery sme si zašli na pláž do Mexika. V Izraeli sú pláže plné špecifických oranžových slnečníkov jednej zmrzlinárskej firmy. Zohnali sme si ich asi sto a odviezli do Mexika.“ (PeterJon)

Reklama

Reklama