Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Dennis Dugan sa opät spojil s Adamom Sandlerom, ktori uz spolu natocili komedie RIVALOVE (1996), VELKY TATA (1999) alebo pred rokom KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO a vznikla dalsia blazniva komedia, ktora je az tak sialene blazniva, ze sa mozno mnohym scenam ani smiat nebudete. Zatial ma z reziserovych komedii mierne sklamala (J)ELITA ZE STRIDACKY (2006) s Robom Schneiderom, ale v tejto komedii som sa s chuti na niektorych scenach zasmial, napr. s Johnom Turturrom parodia na ROCKYHO (1976) a rozbitie vajicok alebo sex s babkami. Mozno je trailer klamny, cakal som trosku menej trapnych scen, ktore mi smiesne neprisli, ale tak je to pohodovka. Zo zaciatku vam pride Zohan ako miesanina Hancocka a Supermana vdaka jeho schopnostiam, ale tam slo iba o humor a o to, ze je najlepsi antiteroristicky bojovnik, snivajuci stat sa kadernikom :-).... 20.08.2008 _____ Adam Sandler - (Zohan Dvir) +++ John Turturro - (Fantom) +++ Emmanuelle Chriqui - (Dalia) +++ Rob Schneider - (Salim) +++ Chris Rock - (taxikár) +++ Nick Swardson - (Michael) +++ Mariah Carey - (Mariah Carey) +++ Hudba: Rupert Gregson-Williams +++ Producenti: Adam Sandler, Jack Giarraputo +++ (Videl v kine 19.08.2008) +++ ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Sandler mě hodně rozesmál, tento rok pro mě agent Zohan převálcoval ve všech směrech Agenta Smartha akčností, zábavností a po odchodu z kina ve mě Zohan dosti rezonoval. Naprostý úlet s občas dost brutálními nápady, výslovností (tohle snad ani nejde předabovat…) a naprosto šílenou akcí, a hlavně mě překvapilo rychlé tempo s velkou kadencí fórů, které byly jen občas trapné nebo vyšuměli do prázdna, ale většinou mě až pubertální humor zvedal ze židle (hakis s kočkou, montář jak v Rockym, Turturovo předčíslí apod.). Torturo a Schneider Sandlera dobře doplňovali a bylo radost pohledět na překrásnou Emmanuelle Chriqui, plus ty diskohity, které nestárnou :-) Do dějin se tento film asi nezapíše, ale rozhodně jsem za tento film rád, jelikož takové dobré úlety (že neobsahuje výkaly apod. i když sexu a babiček je tam hodně) dost chybí… Z toho mě vychází pěkné čtyřhvězdičkové hodnocení… ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Absurdní komedie, která paradoxně graduje hned v úvodních 15 minutách a pak sklouzne a už jen drží lehce nadprůměrnou úroveň. Zohan je něco jako izraelský Chuck Norris a v té první fázi filmu to předvede mnohonásobně, ale od přestěhování do NY jeho forma klesá, byť se Adam Sandler snaží, až se z něj kouří. Parodie na izraelsko-palestinské vztahy se poměrně vyvedla, i když hluchých nebo alespoň nedoslýchavých míst je ve filmu také dost. Každopádně dost bylo i povedených scének a fórů, takže výsledek je za nějakých 65%. Solidní a poměrně příjemné překvápko. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou prostě začínám pochybovat, že Adam Sandler, dříve můj oblíbený herec, je normální. Zohan mi přišel nevkusný a slizký. Nevadí mi, když se film motá kolem sexu, snesu když za každým slovem slyším "fuck, fuck, fuck", ale tohle je mi úplně proti srsti. Jedna hvězda jen za krásnou a příjemnou Emmanuelle Chriqui. A přesně tak jak se dívala ona na Zohana, když vešel poprvé do kadeřnictví jsem se já dívala na celý tento film. Opravdu jsem čekala, kdy do sebe Sandler píchne nůž nebo si ho začne přímo před kamerou honit jen aby byl zajímavý. A jediný důvod proč jsem se nezvedla a neodešla, byl přítel sedící vedle mě, kterému se film bohužel líbil. Tady Dugan hodně, hodně ujel. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mi připomnělo starýho dobrýho a zasloužilýho Zoolandera, fakt výborná komedie/parodie na tajnýho agenta. Krom toho je tady zarostlej (všude) Sandler ve vynikající formě, hlavně teda v první půlce, stejnětak John Torturro jako palestinec, ten byl snad ještě hustější než sám Sandler a v roli dalšího arabáka výbornej Rob Schneider. Škoda ale trochu slabší druhý půlky, která už neni tak kulervoucí, ale stejně jsem se skvěle bavil a hodně nasmál a to rolovací kombo fakt miluju, to chci taky umět ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Vo filme môžeme vidieť aj vtedajšieho prezidenta filmovej Akadémie Sida Ganisa. „Takže asi nebudeme nominovaní na Oscara, pretože Sid musí byť nestranný,“ povedal scenárista Robert Smigel. (PeterJon)
  • Keď sa Adam Sandler rozhodol stvárniť Zohana, celkom sa do nej ponoril. "Pracoval veľmi, veľmi tvrdo. Štyri mesiace cvičil s jednotkami SEAL," prezrádza scenárista Robert Smigel. "Posilňoval, behal, robil sklapačky, minimálna strava. Nikdy som ho nevidel šťastnejšieho." (PeterJon)
  • Většina zbraní používaných Zohanem (Adam Sandler) a teroristy je vyráběna v Israel Military Industries (samopal Uzi, Galil útočná puška a pistole Jericho 941 a Desert Eagle). (c.tucker)

Reklama

Reklama