Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sandler byl v pohodě jako vždy, i když tentokráte to přeci jen nebylo úplně ono. Kdo se mu však poprvé vyrovnal a zahrál si zde doposud svou nejlepší roli - Rob Schneider, kterého už jsem dávno po druhém striptérovi odepsal. Po herecké stránce je tedy film v pořádku, s tím problémy nemám. Já se ale většině vtipů nesmál, což je u komedie škoda, obzvlášť když jde o Sandlerovku, a navíc se scénářem Judda Apatowa. Vtipy se stále opakují a já byl nucen sledovat ty samé nechutné věci (sex s bábami s jednou nohou v hrobě), ano, párkrát byla parodující scénka geniální (kuřata, Turturro mlátící plameny), většinou jsem ale zklamaně kroutil hlavou a zkoušel přijít na to, kde se stala chyba. Pod scénářem podepsán Sandler s Apatowem, před kamerou Sandler a božský Schneider, že by byl problém za kamerou? Každopádně jsem už viděl nespočet lepších čtyřhvězdičkových komedií, tudíž průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Málokterá nit zůstala suchá a Hizballáh s Mosadem už zapínají fény.. Apatow se Sandlerem v lehce gerontofilní komedii s vůní šampónu ukázali, že klíčem k vyřešení izraelsko-palestinského konfliktu by mohlo být nalezení společného nepřítele. Zohanovy nůžky měly zaúřadovat ve střižně a zkrátit zbytečně dlouhou stopáž o některé nevkusné lokny (footbag s kočkou, uvadající poslední půlhodina). Pak by to skutečně bylo "silky smooth!“ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Mladý muž, ty nemykať, keď táto dobré žena držať v ruke ostrý predmet nožničky, mohla by ti prefiknúť krčná tepna a všetka tvoja krv byť za štyri minúty vonku z tela. Ja to vidieť. Nič pekné. Nemykať, mladý muž.“ Mám rád absurdný kontroverzný humor, pri ktorom sa všetci tvária smrteľne vážne. Preto som mal kedysi rád humor Monty Python a preto mám teraz rád humor Willa Ferrella – a Adama Sandlera. Jediné, čo mi na tomto brutálne kliky (i bez použitia rúk) robiacom kaderníkovi prekážalo, bola dĺžka, lebo dve hodiny sú dosť. To je ale asi jediná výčitka, inak bol stupeň „bizarnosti“ presne taký vysoký, ako obľubujem. Smial som sa snáď každých desať minút (futbal s mačkou, vyťukávanie čísla, výroba a následné hádzanie amatérsky vyrobenej bomby). A o to dobrej komédii predsa ide. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda fakt film s obrovskou porcí nadsázky. Přesně tyto snímky jsou obvykle na pokraji trapnosti a vtipu. Ovšem přímo tenhle pobaví a ač jsem to nečekal, zabavily i ty lehkovážné vtipy, kterých je tam hromada a především díky Adamu Sandlerovi fungují lépe než třeba v Dikátorovi, kterého jsem viděl dříve. Ve filmu se objeví taky mnoho známých tváří, což potěší. Jedná se hlavně o Roba Schneidera, ale objevil se i Chris Rock, který tu měl sice malé, ale o to více vtipné, cameo. PS : Ten českej překlad je hodně divnej...70% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Adam Sandler, Robert Smigel, Judd Apatow .. Komik Adam Sandler sice spojil své tvůrčí síly se současným "komediálním guru" jímž je Judd Apatow, jenže mega pecka se nekoná. Chytrá komedie, co se reálného a velmi humorně přestřeleného kopání do nepřátelských vztahů muslimů a židů týče, sice vznikla, jenže celek utápí klasická "apatow přepálenost" stopáže a nevýrazný, moralizující závěr, který s každou další minutou pohřbívá (ne)překonatelné úvodní situačně-klišovité gagy i horoucí přitažlivost Emmanuelle Chriqui. 60%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Skutočný Arbib naučil Adama Sandlera (Zohan) a filmový štáb rôzne techniky úpravy vlasov. (Zeker)
  • Robert Smigel napsal scénář už v roce 2000, ale po 11. září se natáčení odložilo kvůli teroristickému motivu. (c.tucker)
  • Volačka do Amanu je „sifr wahid wahid arbak chamsa taláta chamsa chamsa sifr sifr sabka sabka sitta taláta arbak sitta wahid arbak sifr sabka taláta arbak chamsa“. (Wade)

Reklama

Reklama