Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Komedie o nejlepším agentovi Mossadu Zohanovi bojujícím v izraelsko-palestinském konfliktu, který touží po tom dostat se do Ameriky a stát se kadeřníkem? Wow! Tohle je teda na hollywoodské poměry teda poněkud odvážný námět. Když k tomu ještě přičtu fakt že všichni arabové ve filmu milují disko a pijí zvláštní žlutý nápoj, který má asi být něco jako arabská Coca-cola, tak se docela divím, že dali hlavouni v Hollywoodu tomuto filmu zelenou. Všechny předešlé "sandlerovky" byly komediemi víceméně uchycenými v realitě (pokud pominu Malého Nickyho a Click), ne tak Zohan. Tenhle agent má takřka nadlidské schopnosti a provádí takové kousky, za které by se nestyděl ani Neo z Matrixu. Na Sandlerův film poněkud nezvyklé a spíše než k ostatním Sandlerovým filmům bych Zohana přirovnal třeba k takovému Austinu Powersovi Mikea Meyerse. Je to taková parodie na všechny ty filmy s nepřemožitelnými agenty. Dočkáte se tedy šílených akrobatických kousků (ke slovu se dostane i nyní velmi oblíbený parkour), gagům odtržených od reality (chození po stropě, chytání kulky do nosní dírky, ping-pong s granátem a mnoho dalšího) a spousta sexuálních výjevů (sex s obtloustlými důchodkyněmi nevyjímaje). Zní to poněkud nevkusně, že? Ono to taky nevkusné je, ale zároveň to je taky tak roztomile naivní a hlavně většinou i zábavné, takže si myslím, že Zohanovi těch několik přešlapů a trapných momentů rádi odpustíte. Stylizace Sandlerovy postavy do jakéhosi superhrdiny, pro kterého není nic nemožné (dokonce ani zabití teroristy právě amputovanou rukou) je prostě k sežrání. Jen škoda, že se pro všechny ty vylomeniny nenašel více soudržnější scénář, takhle to je více méňě jen snůška vtipných epizodek. I tak si u mně Zohan vybojoval celkem solidních 70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Málokterá nit zůstala suchá a Hizballáh s Mosadem už zapínají fény.. Apatow se Sandlerem v lehce gerontofilní komedii s vůní šampónu ukázali, že klíčem k vyřešení izraelsko-palestinského konfliktu by mohlo být nalezení společného nepřítele. Zohanovy nůžky měly zaúřadovat ve střižně a zkrátit zbytečně dlouhou stopáž o některé nevkusné lokny (footbag s kočkou, uvadající poslední půlhodina). Pak by to skutečně bylo "silky smooth!“ ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Absurdní komedie, která paradoxně graduje hned v úvodních 15 minutách a pak sklouzne a už jen drží lehce nadprůměrnou úroveň. Zohan je něco jako izraelský Chuck Norris a v té první fázi filmu to předvede mnohonásobně, ale od přestěhování do NY jeho forma klesá, byť se Adam Sandler snaží, až se z něj kouří. Parodie na izraelsko-palestinské vztahy se poměrně vyvedla, i když hluchých nebo alespoň nedoslýchavých míst je ve filmu také dost. Každopádně dost bylo i povedených scének a fórů, takže výsledek je za nějakých 65%. Solidní a poměrně příjemné překvápko. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sandler byl v pohodě jako vždy, i když tentokráte to přeci jen nebylo úplně ono. Kdo se mu však poprvé vyrovnal a zahrál si zde doposud svou nejlepší roli - Rob Schneider, kterého už jsem dávno po druhém striptérovi odepsal. Po herecké stránce je tedy film v pořádku, s tím problémy nemám. Já se ale většině vtipů nesmál, což je u komedie škoda, obzvlášť když jde o Sandlerovku, a navíc se scénářem Judda Apatowa. Vtipy se stále opakují a já byl nucen sledovat ty samé nechutné věci (sex s bábami s jednou nohou v hrobě), ano, párkrát byla parodující scénka geniální (kuřata, Turturro mlátící plameny), většinou jsem ale zklamaně kroutil hlavou a zkoušel přijít na to, kde se stala chyba. Pod scénářem podepsán Sandler s Apatowem, před kamerou Sandler a božský Schneider, že by byl problém za kamerou? Každopádně jsem už viděl nespočet lepších čtyřhvězdičkových komedií, tudíž průměr. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler bývá pro mě v posledních letech skoro jedinou jistotou dobré zábavy. Na druhou stranu mu mnozí vyčítají, že se nepouští do ničeho moc originálního. A tohle chtěl se Zohanem změnit a příběh docela originální je. Agent Mossadu, který chce pověsit své povolání na hřebík a odjede se do Ameriky stát kadeřníkem, z toho koukala docela originální a ujetá podívaná. A ujetá nakonec docela byla, aspoň tedy ze začátku. Sandler vypadá divně, má blbej přízvuk, uhybá kulkám, hází si piraně do rozkroku,tancuje v rytmu diska a užívá si sexu se starejma ženskejma. To by možná bylo ještě docela fajn, jenže celý to nedrží pohromadě. První polovina filmu je ještě dost dobrá a Sandlerovi to všechno vychází, jenže pak přijde na řadu Rob Schneider a další dávní nepřátelé, milostná zápletka a boháči, kteří chtějí obchod zrušit. Prostě se zde najednou objeví až moc postav a od Zohana se trochu uhne a začne to být docela nuda. A ani ty Zohanovi vtípky už nevycházej a disco hudba už začíná být spíš otravná. Celý to potom pohřbí moralitka ke konci, která se k tomuto filmu vůbec nehodí. Sandler a spol. tedy měli dobrý nápad, ten ale nedokázali úplně využít a vznikla tak další spíš průměrná komedie. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Nápad na stvorenie Zohana, drsného izraelského vojaka, ktorý sa vzdá boja s terorizmom, aby si mohol splniť sen stať sa kaderníkom, dostal Adam Sandler už pred rokmi. Pri písaní scenára si prizval k spolupráci dvoch dobrých kamarátov: kolegu zo Saturday Night Live (od r. 1975) Roberta Smigela a bývalého spolubývajúceho - a budúceho krá'la komediálneho žánru - Judda Apatowa. (PeterJon)
  • V severoamerických kinech film nastříhal kulaťoučkých 100 milionů amerických dolarů, celosvětové tržby dosáhly 204,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama