Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda fakt film s obrovskou porcí nadsázky. Přesně tyto snímky jsou obvykle na pokraji trapnosti a vtipu. Ovšem přímo tenhle pobaví a ač jsem to nečekal, zabavily i ty lehkovážné vtipy, kterých je tam hromada a především díky Adamu Sandlerovi fungují lépe než třeba v Dikátorovi, kterého jsem viděl dříve. Ve filmu se objeví taky mnoho známých tváří, což potěší. Jedná se hlavně o Roba Schneidera, ale objevil se i Chris Rock, který tu měl sice malé, ale o to více vtipné, cameo. PS : Ten českej překlad je hodně divnej...70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Ma Sheba Ba - Hadag Nahash (4:07) ,2. (Keep Feeling) Fascination - Human League (3:43) ,3. Hine Ani Ba - Hadag Nahash (4:01) ,4. Hallo Hallo - Ace of Base (2:51) ,5. NYC Beat - Armand Van Helden (3:00 ) ,6. Wa-Do-Dem - Eek-A-Mouse 3:55) ,7. I Wanna Sex You Up - Color Me Badd (4:00) ,8. Look on the Floor / Hypnotic Tango - Bananarama (7:36) ,9. Excellent - Mobbing (6:46) ,10. It Takes Two - Rob Base and DJ E-Z Rock (5:01) ,11. Connected - Stereo MC's (3:59) ,12. All Night Long - Mary Jane Girls (5:46) ,13. The Hampsterdance Song - Hampton the Hampster (3:33) ,14. 9/4 the Ladies - Balkan Beat Box (4:06) ,15. Beautiful Life - Ace of Base (3:39) ,16. Strip - Adam Ant (3:58) ,17. California - Hadag Nahash (3:33) ,18. I Can't Wait - Nu Shooz (5:26) ,19. Pump Up the Jam - Technotronic (3:37) ,20. Hillbilly Band - Marshall Tucker Band (2:32) ,21. Catch Me (I'm Falling) - Pretty Poison (4:25) ,22. Fantasy - Mariah Carey (4:03) ,23. Gonna Fly Now - Carol Connors, Bill Conti and Ayn Robbins (3:18) ,24. Artillery - Infected Mushroom (4:28) ,25. The Star Spangled Banner - Mariah Carey and the Boston Pops (4:35) ,26. Ain't No Stoppin' Us Now - McFadden & Whitehead (3:39) ,27. I'll Be Lovin' You Long Time - Mariah Carey (3:03) ,28. Feels Good - David Morales & Angela Hunte (8:17) ,29. Lo Mevater - Hadag Nahash (4:51) ,30. I Already Don't Remember - Singapore (4:21) ,31. Somebody's Watching Me - Rockwell featuring Michael Jackson (3:58) ,32. Get Carter (Main Title) Get Dancing Remix - Bombay Dub Orchestra 8:56) ,33. Jimmy Jimmy Aaja Aaja (Disco Dancer Remix) - Bappi Lahiri (3:04) ,34. Hakol Ze Letova (Amir Afergan Remix) - Dana International (3:43) ,35. Dynamic Force - Delirious (7:44) ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Sandler mě hodně rozesmál, tento rok pro mě agent Zohan převálcoval ve všech směrech Agenta Smartha akčností, zábavností a po odchodu z kina ve mě Zohan dosti rezonoval. Naprostý úlet s občas dost brutálními nápady, výslovností (tohle snad ani nejde předabovat…) a naprosto šílenou akcí, a hlavně mě překvapilo rychlé tempo s velkou kadencí fórů, které byly jen občas trapné nebo vyšuměli do prázdna, ale většinou mě až pubertální humor zvedal ze židle (hakis s kočkou, montář jak v Rockym, Turturovo předčíslí apod.). Torturo a Schneider Sandlera dobře doplňovali a bylo radost pohledět na překrásnou Emmanuelle Chriqui, plus ty diskohity, které nestárnou :-) Do dějin se tento film asi nezapíše, ale rozhodně jsem za tento film rád, jelikož takové dobré úlety (že neobsahuje výkaly apod. i když sexu a babiček je tam hodně) dost chybí… Z toho mě vychází pěkné čtyřhvězdičkové hodnocení… ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Dennis Dugan sa opät spojil s Adamom Sandlerom, ktori uz spolu natocili komedie RIVALOVE (1996), VELKY TATA (1999) alebo pred rokom KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO a vznikla dalsia blazniva komedia, ktora je az tak sialene blazniva, ze sa mozno mnohym scenam ani smiat nebudete. Zatial ma z reziserovych komedii mierne sklamala (J)ELITA ZE STRIDACKY (2006) s Robom Schneiderom, ale v tejto komedii som sa s chuti na niektorych scenach zasmial, napr. s Johnom Turturrom parodia na ROCKYHO (1976) a rozbitie vajicok alebo sex s babkami. Mozno je trailer klamny, cakal som trosku menej trapnych scen, ktore mi smiesne neprisli, ale tak je to pohodovka. Zo zaciatku vam pride Zohan ako miesanina Hancocka a Supermana vdaka jeho schopnostiam, ale tam slo iba o humor a o to, ze je najlepsi antiteroristicky bojovnik, snivajuci stat sa kadernikom :-).... 20.08.2008 _____ Adam Sandler - (Zohan Dvir) +++ John Turturro - (Fantom) +++ Emmanuelle Chriqui - (Dalia) +++ Rob Schneider - (Salim) +++ Chris Rock - (taxikár) +++ Nick Swardson - (Michael) +++ Mariah Carey - (Mariah Carey) +++ Hudba: Rupert Gregson-Williams +++ Producenti: Adam Sandler, Jack Giarraputo +++ (Videl v kine 19.08.2008) +++ ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Klasická bláznivá parodie ve stylu Naked Gun, která vyměnila Leslieho Nielsena za Adama Sandlera. Izraelský špión Zohan je stejně nesmrtelný jako Chuck Norris, multitasking zvládá lépe než Windows a jeho libido nezná hranic. Už ho však nebaví izraelsko-palestinské spory, hledá nový smysl života, předstírá svou smrt a odjede do USA, kde se chce stát kadeřníkem. Zde se mu však získat přízeň prestižních salónů krásy zrovna dvakrát nedaří a tak skončí až v izraelské čtvrti pod vedením krásky Dalie, u které si postupně získává důvěru, aby se mohl především starším dámám náležitě předvést nejen jako kadeřník a stylista. Právě salónové pasáže jsou jedny z těch lepších, jinak je většina vtipů a hlášek spíše průměrného ražení a navíc ty lepší zazněly již v samotném traileru. Za zmínku ještě stojí Zohanovi všemožné disko kreace a zákaznická linka Hezbollahu. Sečteno, podtrženo se jedná o velmi (pod)průměrnou oddychovku (navíc skoro 2h dlouhou s koncem plného klišé), která je určena především Sandlerovým fanouškům. (5/10) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Většina zbraní používaných Zohanem (Adam Sandler) a teroristy je vyráběna v Israel Military Industries (samopal Uzi, Galil útočná puška a pistole Jericho 941 a Desert Eagle). (c.tucker)
  • Jedním Sandlerovým (Zohan) pomocníkom bol Eytan Ben-David, ktorý – akokoľvek to môže pôsobiť zvláštne – je bývalý izraelský vojak, ktorý v súčasnosti pracuje v kaderníctve v Los Angeles. Ben-David sa so Sandlerom zišiel a poradil mu, ako sa kaderník správa, ako drží nožničky a ako rozpráva. (PeterJon)
  • Zohana nepriviedli k životu len prostredníctvom tužidla a kondicionéru. Adam Sandler sa pre rolu bojovníka s terorizmom dopracoval k neuveriteľnej kondícii. K tomu mu pomohol vedúci kaskadérov Scott Rogers, ktorý bol poverený úlohou urobiť zo Zohana výnimočne schopného vojaka. „Chceli sme, aby všetky kaskadérske kúsky vyzerali tak inovatívne, ako to len pôjde,“ tvrdí režisér Dennis Dugan. „Nechceli sme, aby pôsobili komediálne, na štýl Jackieho Chana, ale aby boli naozajstné, brutálne, hrozivé a tak desivé, ako to len ide.“ (PeterJon)

Reklama

Reklama