Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně kandidát na nejlepšího Apatowa. Ano, zápletka jednoduchá, děj přímočarý, spousta nechutností. Ale ta atmosféra a přehršle originálních nápadů a pár naprosto geniálních vtipů a gagů povyšují Zohana na něco víc než jen tupou bezduchou komedii. A jak Sandlera nemám příliš v lásce, tuhle roli si musel napsat přímo na tělo. Poté snad nejcharakternější part Roba Schneidera plus naprosto okouzlující Emmanuelle Chriqui.. A sakryš, už cítím, jak se mi šumibublech dere z gatí. :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyla to úplná nuda, to ne. Ale přijde mi, že Adam Sandler, nemá takové komediální charisma jako Ben Stiller, nebo třeba Sasha Baron Cohen. Některé gagy mohly v provedení jiných dopadnout lépe. Také se mi zdá, že místy je Zohan mnohem více rádoby kontroverzní, nežli vtipný. Přeci jen, téma války v Izraeli je možná až moc závažné na to, aby ho někdo takto zlehčoval. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

KOmedie tak debilní, ujetá, nechutná a nekorektní, až jsem se tlemil jak blázen. Zohan je bláznivější než všechno co Sandler natočil, je plný laciných vtipů a trapných sexuálních nechutností, zároveň se ale neuvěřitelně trefuje do Palestinců a ostatní podobné verbeže, až se člověk musí divit, že štáb nezachvátila vlna bombových útoků. Skvělé jsou často i vtipy na Zohanovo nadlidství, třeba u honičky s vodním skůtrem jsem nevěřil vlastním očím a šokovaně se tlemil jako debil. Zohan je primitivní hrubozrná komedie ještě težšího kalibru než jsme většinou u Sandlera zvyklí, ale možná díky momentální náladě a několika pivům, já se prostě řezal jak blbec, nezkazil mi to ani opět trapný výstup Roba Schneidera v přehrávané roli podnikavého taxikáře. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Při dnešní příležitosti, kdy jsem navštívil svou kadeřnici, jsem se rozhodl, že se podívám i na Zohana. Dlouho jsem tenhle film přehlížel a teď už vím, že jsem udělal chybu. Ani jsem nedoufal, že by to mohlo být tak dobrý. Zohanův slovník mě neskutečně bavil a za jednu z nejlepších situací asi považuju tu s tím klukem, který se nechtěl nechat ostříhat. Nikdy by mě nenapadlo, že by se kočka dala využít jako hakisák. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Sandler byl považován za nejslabšího ze stand-up komiků, kteří se etablovali do komediálních rolí v celovečerních filmech ze slavné Saturday Night Live. Bořil tabu a nebál se být politicky nekorektní a sarkastický, což pro jeho pozdější tvorbu - tu filmovou - potom už neplatilo, dokud nepřišel se ZOHANEM. Ten měl našlápnuto k tomu, alespoň podle první čtyřicetiminutovky, stát se "komedií roku", ale svižné tempo spolu s nekorektním humorem poukazujícím na rasovou segregaci jde zvlášť v poslední třetině do Talibanu a KRYCÍ JMÉNO KADEŘNÍK se stává schématickou a politicky korektní podívanou (ani ten heterosexuální pár na konci a mravní ponaučení nebude chybět). Což je škoda, velká škoda, protože Sandler zde prvně nehraje vyloženě hloupou postavu, a tak i humor je o něco inteligentnější, Schneider je snad poprvé snesitelný a ústřední postava je - na rozdíl od Myersova LOVE GURU - dostatečně nosná na celovečerní film. Ale stále platí, že herci ze SNL by si měli podřizovat film, ne on je, na což ZOHAN dojíždí. Ale stojí za to se nechat ostříhat a osouložit tímhle "Kangaroo" v kině. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Zohana nepriviedli k životu len prostredníctvom tužidla a kondicionéru. Adam Sandler sa pre rolu bojovníka s terorizmom dopracoval k neuveriteľnej kondícii. K tomu mu pomohol vedúci kaskadérov Scott Rogers, ktorý bol poverený úlohou urobiť zo Zohana výnimočne schopného vojaka. „Chceli sme, aby všetky kaskadérske kúsky vyzerali tak inovatívne, ako to len pôjde,“ tvrdí režisér Dennis Dugan. „Nechceli sme, aby pôsobili komediálne, na štýl Jackieho Chana, ale aby boli naozajstné, brutálne, hrozivé a tak desivé, ako to len ide.“ (PeterJon)
  • V severoamerických kinech film nastříhal kulaťoučkých 100 milionů amerických dolarů, celosvětové tržby dosáhly 204,3 mil. (NIRO)
  • Volačka do Amanu je „sifr wahid wahid arbak chamsa taláta chamsa chamsa sifr sifr sabka sabka sitta taláta arbak sitta wahid arbak sifr sabka taláta arbak chamsa“. (Wade)

Reklama

Reklama