Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Dennis Dugan sa opät spojil s Adamom Sandlerom, ktori uz spolu natocili komedie RIVALOVE (1996), VELKY TATA (1999) alebo pred rokom KDYZ SI CHUCK BRAL LARRYHO a vznikla dalsia blazniva komedia, ktora je az tak sialene blazniva, ze sa mozno mnohym scenam ani smiat nebudete. Zatial ma z reziserovych komedii mierne sklamala (J)ELITA ZE STRIDACKY (2006) s Robom Schneiderom, ale v tejto komedii som sa s chuti na niektorych scenach zasmial, napr. s Johnom Turturrom parodia na ROCKYHO (1976) a rozbitie vajicok alebo sex s babkami. Mozno je trailer klamny, cakal som trosku menej trapnych scen, ktore mi smiesne neprisli, ale tak je to pohodovka. Zo zaciatku vam pride Zohan ako miesanina Hancocka a Supermana vdaka jeho schopnostiam, ale tam slo iba o humor a o to, ze je najlepsi antiteroristicky bojovnik, snivajuci stat sa kadernikom :-).... 20.08.2008 _____ Adam Sandler - (Zohan Dvir) +++ John Turturro - (Fantom) +++ Emmanuelle Chriqui - (Dalia) +++ Rob Schneider - (Salim) +++ Chris Rock - (taxikár) +++ Nick Swardson - (Michael) +++ Mariah Carey - (Mariah Carey) +++ Hudba: Rupert Gregson-Williams +++ Producenti: Adam Sandler, Jack Giarraputo +++ (Videl v kine 19.08.2008) +++ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler v pro něj né úplně typické roli. Vede si ovšem bravůrně. I Chuck Norris by před ním strčil raději hlavu do písku a dělal, že tam zrovna není. Zohan má však kromě jeho superschopností a nesmrtelnosti s tím spojené taky schopnost obšťastňovat dámy důchodového věku po té co jím vytvoří supermódní střich podobný tomu jeho. Pár rasových vtípků, které dokonale reflektují ustálenou mezinárodní nenávist, fotbálek s kočkou, vždy připravený penachýn a máme tady komedii, která rozhodně pobaví a možná i něco víc. Pár vtípků bohužel přerostlo takovou tu únosnou mez zvrácenosti. Takže tak. A ze strachu, že mě Zohan zbije, či že se mnou provede jinou nemravnost, v které vyniká mu raději dám 3* a předejdu tak potenciálním nepříjemnostem. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyla to úplná nuda, to ne. Ale přijde mi, že Adam Sandler, nemá takové komediální charisma jako Ben Stiller, nebo třeba Sasha Baron Cohen. Některé gagy mohly v provedení jiných dopadnout lépe. Také se mi zdá, že místy je Zohan mnohem více rádoby kontroverzní, nežli vtipný. Přeci jen, téma války v Izraeli je možná až moc závažné na to, aby ho někdo takto zlehčoval. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně kandidát na nejlepšího Apatowa. Ano, zápletka jednoduchá, děj přímočarý, spousta nechutností. Ale ta atmosféra a přehršle originálních nápadů a pár naprosto geniálních vtipů a gagů povyšují Zohana na něco víc než jen tupou bezduchou komedii. A jak Sandlera nemám příliš v lásce, tuhle roli si musel napsat přímo na tělo. Poté snad nejcharakternější part Roba Schneidera plus naprosto okouzlující Emmanuelle Chriqui.. A sakryš, už cítím, jak se mi šumibublech dere z gatí. :-) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Při dnešní příležitosti, kdy jsem navštívil svou kadeřnici, jsem se rozhodl, že se podívám i na Zohana. Dlouho jsem tenhle film přehlížel a teď už vím, že jsem udělal chybu. Ani jsem nedoufal, že by to mohlo být tak dobrý. Zohanův slovník mě neskutečně bavil a za jednu z nejlepších situací asi považuju tu s tím klukem, který se nechtěl nechat ostříhat. Nikdy by mě nenapadlo, že by se kočka dala využít jako hakisák. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Skutočný Arbib naučil Adama Sandlera (Zohan) a filmový štáb rôzne techniky úpravy vlasov. (Zeker)
  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)
  • Zohana nepriviedli k životu len prostredníctvom tužidla a kondicionéru. Adam Sandler sa pre rolu bojovníka s terorizmom dopracoval k neuveriteľnej kondícii. K tomu mu pomohol vedúci kaskadérov Scott Rogers, ktorý bol poverený úlohou urobiť zo Zohana výnimočne schopného vojaka. „Chceli sme, aby všetky kaskadérske kúsky vyzerali tak inovatívne, ako to len pôjde,“ tvrdí režisér Dennis Dugan. „Nechceli sme, aby pôsobili komediálne, na štýl Jackieho Chana, ale aby boli naozajstné, brutálne, hrozivé a tak desivé, ako to len ide.“ (PeterJon)

Reklama

Reklama