Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak vystihnout spor mezi Palestinou a Izraelí v komedii? Takhle! You Don't Mess with the Zohan je praštěná komedie, která má několik vyloženě skvělých a zábavných scén (vytáčení čísla, vystupování teroristů z taxíku) ale potřebovala by zkrátit o takových dvacet minut. Například ten začátek byl na můj vkus až moc dlouhý a později se některé fórky jen opakovaly, což nepobaví. Celkově ale filmu musím dát lepší hodnocení, protože, jak už jsem napsal, místy jsem se opravdu pobavil. Možná, že si tohohle bláznivýho kadeřníka ještě někdy dám, uvidíme… Do té doby musím naposlouchat novou Mariah Carey, abych pochopil, proč jsou po ní všichni teroristi (pardon, Izraelci a Palestinci) tak žhaví… 70 %. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ženská i mužskej, jsou tací, jak se učešou. Doma, v kadeřnictví nebo v tv šou. A Ty jak voják Zohan musíš být - Arab teroristy mlátit, pak v USA s nimi žít. Milovat Palestinku Židem to se vyplácí. Pak rodiny moc členů neztrácí. Pravou ženskou spoznáš podle čuráka. S jinou Tě sex vůbec, ale vůbec neláká. Pravou lásku - a to je ta lekce - poznáš dle věčně tuhé erekce. Pak vesele dosáhnouti usmíření: na tehle komedii přec nic víc není. To však stačí, milé holky i buzny, na světe sme přec všichni trochu příbuzni. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá namotávačka s perfektne vykalkulovaným pozadím v spore medzi Izraelom a Palestínou. Sandler je totálne bezchybný, čo sa miestami nedá povedať o nevyrovnanosti vtipných scén počas filmu. Raz totálne infarktovo vtipné šlehy, inokedy až nehorázne prehnané, ale bránica bola pravidelne namáhaná, takže spokojnosť. Ale po dlhej dobe komédia, pri ktorej mi neprišla grcacia scéna úchylná. :) 75%. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Zohan je přesně na půli cesty mezi geniální Bláznivou střelou a debilní serii "Movie" filmů (Scary, Epic, Date). Akceleruje hodně svižně, ale do cíle nedojede a zůstává někde uprostřed, kde se střídají výborné forky s těmi ubohými, stejně na tom jsou i některé scény. Osobně jsem se bohužel nezasmál ani jednou, protože mi nesedlo to, jak spojili formu s obsahem, film bohužel nemá vytvořenou zápletku, jen malinký náznak ala pilot k nějakému seriálu. Všechno řeší povrchně a nejde v ničem do hloubky, takže dojem neudělá a když jo, tak na něj zapomenete během hodinky. Vlastně na druhý den nebudete vědět, na čem jsme to včera byli vlastně v kině. Adam Sandler je dobrý, což je samozřejmě průměr, ale tentokrát mi vůbec nevadil, ato je co říct. Někoho jiného bych si vlastně ani představit nedokázal. Sečteno a podtrženo, Zohan mi do dnešní doby moc nezapadá, není ani tolik trapný, aby ho vypatlanci brali a není ani tak dobrý, aby ho brali ostatní. Je točen oldschoolovým způsobem ala Leslie Nielson a to s emi prostě do dnešní doby moc nehodí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Při dnešní příležitosti, kdy jsem navštívil svou kadeřnici, jsem se rozhodl, že se podívám i na Zohana. Dlouho jsem tenhle film přehlížel a teď už vím, že jsem udělal chybu. Ani jsem nedoufal, že by to mohlo být tak dobrý. Zohanův slovník mě neskutečně bavil a za jednu z nejlepších situací asi považuju tu s tím klukem, který se nechtěl nechat ostříhat. Nikdy by mě nenapadlo, že by se kočka dala využít jako hakisák. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Skutočný Arbib naučil Adama Sandlera (Zohan) a filmový štáb rôzne techniky úpravy vlasov. (Zeker)
  • Volačka do Amanu je „sifr wahid wahid arbak chamsa taláta chamsa chamsa sifr sifr sabka sabka sitta taláta arbak sitta wahid arbak sifr sabka taláta arbak chamsa“. (Wade)
  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)

Reklama

Reklama