Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ženská i mužskej, jsou tací, jak se učešou. Doma, v kadeřnictví nebo v tv šou. A Ty jak voják Zohan musíš být - Arab teroristy mlátit, pak v USA s nimi žít. Milovat Palestinku Židem to se vyplácí. Pak rodiny moc členů neztrácí. Pravou ženskou spoznáš podle čuráka. S jinou Tě sex vůbec, ale vůbec neláká. Pravou lásku - a to je ta lekce - poznáš dle věčně tuhé erekce. Pak vesele dosáhnouti usmíření: na tehle komedii přec nic víc není. To však stačí, milé holky i buzny, na světe sme přec všichni trochu příbuzni. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Klasická bláznivá parodie ve stylu Naked Gun, která vyměnila Leslieho Nielsena za Adama Sandlera. Izraelský špión Zohan je stejně nesmrtelný jako Chuck Norris, multitasking zvládá lépe než Windows a jeho libido nezná hranic. Už ho však nebaví izraelsko-palestinské spory, hledá nový smysl života, předstírá svou smrt a odjede do USA, kde se chce stát kadeřníkem. Zde se mu však získat přízeň prestižních salónů krásy zrovna dvakrát nedaří a tak skončí až v izraelské čtvrti pod vedením krásky Dalie, u které si postupně získává důvěru, aby se mohl především starším dámám náležitě předvést nejen jako kadeřník a stylista. Právě salónové pasáže jsou jedny z těch lepších, jinak je většina vtipů a hlášek spíše průměrného ražení a navíc ty lepší zazněly již v samotném traileru. Za zmínku ještě stojí Zohanovi všemožné disko kreace a zákaznická linka Hezbollahu. Sečteno, podtrženo se jedná o velmi (pod)průměrnou oddychovku (navíc skoro 2h dlouhou s koncem plného klišé), která je určena především Sandlerovým fanouškům. (5/10) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Málokterá nit zůstala suchá a Hizballáh s Mosadem už zapínají fény.. Apatow se Sandlerem v lehce gerontofilní komedii s vůní šampónu ukázali, že klíčem k vyřešení izraelsko-palestinského konfliktu by mohlo být nalezení společného nepřítele. Zohanovy nůžky měly zaúřadovat ve střižně a zkrátit zbytečně dlouhou stopáž o některé nevkusné lokny (footbag s kočkou, uvadající poslední půlhodina). Pak by to skutečně bylo "silky smooth!“ ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla ale sqělá blbost, hihi. Fousáči Adamovi tahle komediální role neskutečně sekla. Jeho bombastické trenýrky, resp. co měl v nich a co ty trenýrky tak důkladně zvýrazňovaly mě přiváděly k výbuchům pozitivních emocí pokaždé, když se v nich objevil. Jeho supermanovská síla a rychlost s jakou zneškodňoval teroristické cíle byla úžasná! Předpokládám dlouhé roky dřiny a odříkání a jak říká můj kamarád neustálým poprcáváním rostou kádry - takže výsledky se dostavily. No a tenhle výkvět Izraele, tahle perla na náhrdelníku armádní protiteroristické jednotky se rozhodla, že už má plné zuby nahánění těch zlých a odletěl do země zaslíbené, do Ameriky, kde se chtěl stát kadeřníkem. V rámci žánru nemůžu dát jinak než plný počet hvězd. Tahle ztřeštěná komedie mě navzdory nízkému hodnocení velmi mile překvapila a probrala mě z letargie. Jo a ta piraňa, ta byla nejlepší! haha. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá namotávačka s perfektne vykalkulovaným pozadím v spore medzi Izraelom a Palestínou. Sandler je totálne bezchybný, čo sa miestami nedá povedať o nevyrovnanosti vtipných scén počas filmu. Raz totálne infarktovo vtipné šlehy, inokedy až nehorázne prehnané, ale bránica bola pravidelne namáhaná, takže spokojnosť. Ale po dlhej dobe komédia, pri ktorej mi neprišla grcacia scéna úchylná. :) 75%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Robert Smigel napsal scénář už v roce 2000, ale po 11. září se natáčení odložilo kvůli teroristickému motivu. (c.tucker)
  • Většina zbraní používaných Zohanem (Adam Sandler) a teroristy je vyráběna v Israel Military Industries (samopal Uzi, Galil útočná puška a pistole Jericho 941 a Desert Eagle). (c.tucker)
  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)

Reklama

Reklama