Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Jordan 

všechny recenze uživatele

so zohanom (pardon - scrappy cocom) z izra . . . chaustrálie si naozaj netreba začínať (jedine, ak chcete zapôsobiť na svojich blízkych očarujúcou vlasovou kreáciou avalon), nielen preto, že okrem toho, že jeho piraňovzdorné ohanbie sa nezastaví pred ničím, preclíky pletie jedine z ľudských ingrediencií a zvláda naraz grilovať, tancovať a hrať bedminton, ale predovšetkým preto, že s razanciou, akou likviduje palestínskych teroristov, útočí na bránicu diváka, ktorý vie, že od dvojice Dugan/Sandler nemá čakať nič viac, ako kryštalickú nenáročnú zábavu. Sympatický sandálový Sandler so svojim chakcentom je síce nezastieranou židovskou kópiou Cohenovho Borata, ale človek je schopný toto poloplagiátorstvo odpustiť, ak ho výsledok dokáže pobaviť - a veruže dokáže; dokonca aj vtipy, ktoré sú pomerne zaužívanou výbavou amerických bláznivých komédií dokáže sandler podať v novom svetle a dotiahnutím ich pointy na hranicu bizarnosti (občas u niekoho možno blízko k hranici nevkusu) ich resuscituje a robí ich znova vtipnými (zohanov špeciálny kop, jeho sexuálny apetít); vzťah palestína - izrael vo svojej odľahčenej komediálnej a do ameriky prenesenej roviny poskytuje priestor na príležitostnú a zľahka umiernenú politickú nekorektnosť a ponúka priestor na záverečné americké "moralizovanie", ktoré je však tiež v znesiteľnej miere umiernené, takže človeka nevyruší; doplnené výborným soundtrackom (odporúčam mať vo vašom hudobnom archíve) a ťahané ústrednou dvojicou Sandler/Turturro s čerešničkou na torte v podobe krásnej Emmanuelle Chiriqui je Zohan, chutiaci Fuzzy Bublachom, humusom, muchentuchenom a sprejom na vlasy, veľmi zábavná a svižná komédia; ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Adam Sandler, Robert Smigel, Judd Apatow .. Komik Adam Sandler sice spojil své tvůrčí síly se současným "komediálním guru" jímž je Judd Apatow, jenže mega pecka se nekoná. Chytrá komedie, co se reálného a velmi humorně přestřeleného kopání do nepřátelských vztahů muslimů a židů týče, sice vznikla, jenže celek utápí klasická "apatow přepálenost" stopáže a nevýrazný, moralizující závěr, který s každou další minutou pohřbívá (ne)překonatelné úvodní situačně-klišovité gagy i horoucí přitažlivost Emmanuelle Chriqui. 60%. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek je kompenzovaný příšerným koncem, humor balancuje na hranici absurdity a absoultní trapnosti. John Turturro si ve svém profilu odškrtl kolonku nemastná, neslaná role. Hledáte-li něco na zabití nedělního odpoledne, mohli byste dopadnout o hodně hůř. 60% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ženská i mužskej, jsou tací, jak se učešou. Doma, v kadeřnictví nebo v tv šou. A Ty jak voják Zohan musíš být - Arab teroristy mlátit, pak v USA s nimi žít. Milovat Palestinku Židem to se vyplácí. Pak rodiny moc členů neztrácí. Pravou ženskou spoznáš podle čuráka. S jinou Tě sex vůbec, ale vůbec neláká. Pravou lásku - a to je ta lekce - poznáš dle věčně tuhé erekce. Pak vesele dosáhnouti usmíření: na tehle komedii přec nic víc není. To však stačí, milé holky i buzny, na světe sme přec všichni trochu příbuzni. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Správně potrhlá komedie, která si dělá mimo jiné velmi ostrou srandu z izraelsko-palestinského konfliktu, který v jednom kuse trefně připomíná. Povedená zábava. PS: Když jsem shlédnul Volání o pomoc (Reign over me - 2007), řikal jsem si, proč se sakra Sandler nedrží takovýchto vážnějších rolí, že mu za to ty přiblbý komedie stojej, ale Zohan za to opravdu stojí:) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Adam Sandler (Zohan) zapracoval na svojom izraelskom prízvuku. Pomáhala mu v tom asistentka scenáristov Ronit Ravich-Boss, ktorá pochádza z Izraela. „Adam sa občas Ronit spýtal, či vie, ako sa niečo povie hebrejsky,“ spomína režisér Dennis Dugan. „Pokiaľ nám to slovo znelo smiešne, Adam ho použil.“ (PeterJon)
  • Jedním Sandlerovým (Zohan) pomocníkom bol Eytan Ben-David, ktorý – akokoľvek to môže pôsobiť zvláštne – je bývalý izraelský vojak, ktorý v súčasnosti pracuje v kaderníctve v Los Angeles. Ben-David sa so Sandlerom zišiel a poradil mu, ako sa kaderník správa, ako drží nožničky a ako rozpráva. (PeterJon)
  • Nápad na stvorenie Zohana, drsného izraelského vojaka, ktorý sa vzdá boja s terorizmom, aby si mohol splniť sen stať sa kaderníkom, dostal Adam Sandler už pred rokmi. Pri písaní scenára si prizval k spolupráci dvoch dobrých kamarátov: kolegu zo Saturday Night Live (od r. 1975) Roberta Smigela a bývalého spolubývajúceho - a budúceho krá'la komediálneho žánru - Judda Apatowa. (PeterJon)

Reklama

Reklama