Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zohan je magor, ale to Adam Sandler chtěl. Možná mi to v jistých chvílích připomínalo Malýho Nicka - Satana Juniora, až na to, že tahle komedie byla ještě trošku sexuálně ujetější, než bych čekal, a právě možná proto jsem dal POUZE tři hvězdičky, i když bez toho všeho by to nebyl ten pravý Zohan. To je totiž postava, na kterou se jen tak nezapomene a hlavně součást komedie, která zaručeně pobaví, jako každá správná Sandlerovka. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Klasická bláznivá parodie ve stylu Naked Gun, která vyměnila Leslieho Nielsena za Adama Sandlera. Izraelský špión Zohan je stejně nesmrtelný jako Chuck Norris, multitasking zvládá lépe než Windows a jeho libido nezná hranic. Už ho však nebaví izraelsko-palestinské spory, hledá nový smysl života, předstírá svou smrt a odjede do USA, kde se chce stát kadeřníkem. Zde se mu však získat přízeň prestižních salónů krásy zrovna dvakrát nedaří a tak skončí až v izraelské čtvrti pod vedením krásky Dalie, u které si postupně získává důvěru, aby se mohl především starším dámám náležitě předvést nejen jako kadeřník a stylista. Právě salónové pasáže jsou jedny z těch lepších, jinak je většina vtipů a hlášek spíše průměrného ražení a navíc ty lepší zazněly již v samotném traileru. Za zmínku ještě stojí Zohanovi všemožné disko kreace a zákaznická linka Hezbollahu. Sečteno, podtrženo se jedná o velmi (pod)průměrnou oddychovku (navíc skoro 2h dlouhou s koncem plného klišé), která je určena především Sandlerovým fanouškům. (5/10) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Ma Sheba Ba - Hadag Nahash (4:07) ,2. (Keep Feeling) Fascination - Human League (3:43) ,3. Hine Ani Ba - Hadag Nahash (4:01) ,4. Hallo Hallo - Ace of Base (2:51) ,5. NYC Beat - Armand Van Helden (3:00 ) ,6. Wa-Do-Dem - Eek-A-Mouse 3:55) ,7. I Wanna Sex You Up - Color Me Badd (4:00) ,8. Look on the Floor / Hypnotic Tango - Bananarama (7:36) ,9. Excellent - Mobbing (6:46) ,10. It Takes Two - Rob Base and DJ E-Z Rock (5:01) ,11. Connected - Stereo MC's (3:59) ,12. All Night Long - Mary Jane Girls (5:46) ,13. The Hampsterdance Song - Hampton the Hampster (3:33) ,14. 9/4 the Ladies - Balkan Beat Box (4:06) ,15. Beautiful Life - Ace of Base (3:39) ,16. Strip - Adam Ant (3:58) ,17. California - Hadag Nahash (3:33) ,18. I Can't Wait - Nu Shooz (5:26) ,19. Pump Up the Jam - Technotronic (3:37) ,20. Hillbilly Band - Marshall Tucker Band (2:32) ,21. Catch Me (I'm Falling) - Pretty Poison (4:25) ,22. Fantasy - Mariah Carey (4:03) ,23. Gonna Fly Now - Carol Connors, Bill Conti and Ayn Robbins (3:18) ,24. Artillery - Infected Mushroom (4:28) ,25. The Star Spangled Banner - Mariah Carey and the Boston Pops (4:35) ,26. Ain't No Stoppin' Us Now - McFadden & Whitehead (3:39) ,27. I'll Be Lovin' You Long Time - Mariah Carey (3:03) ,28. Feels Good - David Morales & Angela Hunte (8:17) ,29. Lo Mevater - Hadag Nahash (4:51) ,30. I Already Don't Remember - Singapore (4:21) ,31. Somebody's Watching Me - Rockwell featuring Michael Jackson (3:58) ,32. Get Carter (Main Title) Get Dancing Remix - Bombay Dub Orchestra 8:56) ,33. Jimmy Jimmy Aaja Aaja (Disco Dancer Remix) - Bappi Lahiri (3:04) ,34. Hakol Ze Letova (Amir Afergan Remix) - Dana International (3:43) ,35. Dynamic Force - Delirious (7:44) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film svou úrovní někde mezi 50x a stále poprvé a Když si Chuck bral Larryho. Akční scény jsou natočeny perfektně. Některé komediální vložky také působí, ale jako celek je film velmi nevyvážený. Dlouhá je i stopaž a ke konci je to už jen nuda. Konečný verdikt: Film mě neurazil, ale tímto židovským tématem se mi Adam Sandler moc do mého gusta netrefil. 50% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pár velice dobrých gagů (pořád nesmírně primitivních, ale dobrých) schovaných mezi hromady vypatlaných humotů o mrdání starých ženských, rádobyperverzních narážek, vymýšlení přepálených charakteristik židů a tak podobně. Vystříhat z toho půlhodinový kraťas tak fajn, takto v celovečerní podobě ale nekoukatelné. 5/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Kadeřnický salon, který se na konci objeví v novém nákupním centru, se jmenuje Dalohan, což je kombinace jmen Dalia (Emmanuelle Chriqui) a Zohan (Adam Sandler). (Jyrka)
  • Vo filme môžeme vidieť aj vtedajšieho prezidenta filmovej Akadémie Sida Ganisa. „Takže asi nebudeme nominovaní na Oscara, pretože Sid musí byť nestranný,“ povedal scenárista Robert Smigel. (PeterJon)

Reklama

Reklama