Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sandler byl v pohodě jako vždy, i když tentokráte to přeci jen nebylo úplně ono. Kdo se mu však poprvé vyrovnal a zahrál si zde doposud svou nejlepší roli - Rob Schneider, kterého už jsem dávno po druhém striptérovi odepsal. Po herecké stránce je tedy film v pořádku, s tím problémy nemám. Já se ale většině vtipů nesmál, což je u komedie škoda, obzvlášť když jde o Sandlerovku, a navíc se scénářem Judda Apatowa. Vtipy se stále opakují a já byl nucen sledovat ty samé nechutné věci (sex s bábami s jednou nohou v hrobě), ano, párkrát byla parodující scénka geniální (kuřata, Turturro mlátící plameny), většinou jsem ale zklamaně kroutil hlavou a zkoušel přijít na to, kde se stala chyba. Pod scénářem podepsán Sandler s Apatowem, před kamerou Sandler a božský Schneider, že by byl problém za kamerou? Každopádně jsem už viděl nespočet lepších čtyřhvězdičkových komedií, tudíž průměr. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak, ale já vcelku trpěl... Nevím zda je to filmem či mým rozpoložením, nicméně... krátce a jednoduše, Sandler dle mého názoru přetáhl, a nadsázka se změnila v upachtěný pokus být vtipný a to za každou cenu.... byť pár kousků bylo zdařilých ale celkově? Přeloženo odborně: "Mně se to nelíbilo a basta fidli" ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zohan coby poněkud rozředěná variace Boratovy dokonalé stylizace... V čem ovšem spočívalo prosté kouzlo Boratova ultra levného (až sociologického) přediva provokace a (možná jen zdánlivé) mystifikace, to snímek Dennise Dugana nahrazuje vysokorozpočtovým trikovým pohledem a poněkud příliš ,,cool" gagy a hláškami. Po naprosto stupidním začátku, při kterém jsem koketoval s myšlenkou tuto komedii vypnout, se ale dostaví některé podařené scény a divák si zvykne na originálně nastavený rastr tohoto politicky rozporuplného filmu. Chvilkami velmi vtipné, chvilkami jsem jen rozpačitě vrtěl hlavou... Natočit antiteroristickou parodii je ale nápad k pohledání. Zohan je velmi originální komedie, kterou ovšem sráží neradostná úroveň teenagerské komiky. Škoda. Podobné filmy: Čtyři lvi, Borat ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mladý muž, ty nemykať, keď táto dobré žena držať v ruke ostrý predmet nožničky, mohla by ti prefiknúť krčná tepna a všetka tvoja krv byť za štyri minúty vonku z tela. Ja to vidieť. Nič pekné. Nemykať, mladý muž.“ Mám rád absurdný kontroverzný humor, pri ktorom sa všetci tvária smrteľne vážne. Preto som mal kedysi rád humor Monty Python a preto mám teraz rád humor Willa Ferrella – a Adama Sandlera. Jediné, čo mi na tomto brutálne kliky (i bez použitia rúk) robiacom kaderníkovi prekážalo, bola dĺžka, lebo dve hodiny sú dosť. To je ale asi jediná výčitka, inak bol stupeň „bizarnosti“ presne taký vysoký, ako obľubujem. Smial som sa snáď každých desať minút (futbal s mačkou, vyťukávanie čísla, výroba a následné hádzanie amatérsky vyrobenej bomby). A o to dobrej komédii predsa ide. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokud Sandler jenom tancuje, uhýbá kulkám, mlátí teroristy a blbne s piraňami, funguje Zohan ještě vcelku slušně. Ale po přesunu do Ameriky se naplno ukazuje, že ani hromadou narážek a urážek nejde vyplnit dějově ÚPLNĚ prázdný scénář, v němž chybí vše, co potřebujete mít k rozehrání šílené romanticko-akční-parodické-oddechovce. Emmanuelle Chiriqui pak může svým hot zjevem klidně rozpalovat asfalt, ale výsledek nezachrání. Linie mezi ní a Zohanem se uzavře dřív než vůbec začne, to samé platí o ultimátním souboji s Turturrem, který vyprchá do ztracena úplně, a vlastně i o všem ostatním. Sandler se prostě utrhl ze řetězu a natočil film pro nikoho. Arabové ho budou chtít zabít, křesťané se milionkrát pokřižují a ateista, jemuž je vše u paty, se filmem doslova pronudí. Škoda, potenciál byl obrovský. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Film o izraelskom vojakovi a palestínskom teroristovi? Nie je to tak šialené, ako to znie, myslí si režisér Dennis Dugan. "Ľudia, ktorí žijú v miestach konfliktov na Strednom Východe sú rovnakí ako tí, ktorí žijú medzi nami v New Yorku – jediný rozdiel je v tom, že zatiaľ čo v Gaze sa nezhodnú, tu sa znášajú veľmi dobre. Všetci si proste rozumejú," podotýka. "Chovajú sa k sebe viac ako ľudia než ako znepriatelené frakcie. Zohan je komediálnym pohľadom na život v štýle West Side Story." Pri natáčaní sa zmienené veci veľmi dobre prejavovali: "Jedna z úžasných vecí pri natáčaní – a nerobili sme to úmyselne – bolo to, že sme mali kopu scén, v ktorých vystupovali Arabi aj Izraelčania, takže boli na pľaci súčasne," prezrádza Robert Smigel. "Všetci spoločne obedovali. Viedla sa celá hromada vášnivých diskusií, ale bolo to veľmi priateľské, veľmi príjemné a veľmi objektívne. Bola radosť to pozorovať – niektorí z nich hovorili, že sa predtým s Arabom alebo Izraelčanom takto dlho ešte nikdy nerozprávali." (PeterJon)
  • Zohana nepriviedli k životu len prostredníctvom tužidla a kondicionéru. Adam Sandler sa pre rolu bojovníka s terorizmom dopracoval k neuveriteľnej kondícii. K tomu mu pomohol vedúci kaskadérov Scott Rogers, ktorý bol poverený úlohou urobiť zo Zohana výnimočne schopného vojaka. „Chceli sme, aby všetky kaskadérske kúsky vyzerali tak inovatívne, ako to len pôjde,“ tvrdí režisér Dennis Dugan. „Nechceli sme, aby pôsobili komediálne, na štýl Jackieho Chana, ale aby boli naozajstné, brutálne, hrozivé a tak desivé, ako to len ide.“ (PeterJon)

Reklama

Reklama