Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá namotávačka s perfektne vykalkulovaným pozadím v spore medzi Izraelom a Palestínou. Sandler je totálne bezchybný, čo sa miestami nedá povedať o nevyrovnanosti vtipných scén počas filmu. Raz totálne infarktovo vtipné šlehy, inokedy až nehorázne prehnané, ale bránica bola pravidelne namáhaná, takže spokojnosť. Ale po dlhej dobe komédia, pri ktorej mi neprišla grcacia scéna úchylná. :) 75%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Absurdní komedie, která paradoxně graduje hned v úvodních 15 minutách a pak sklouzne a už jen drží lehce nadprůměrnou úroveň. Zohan je něco jako izraelský Chuck Norris a v té první fázi filmu to předvede mnohonásobně, ale od přestěhování do NY jeho forma klesá, byť se Adam Sandler snaží, až se z něj kouří. Parodie na izraelsko-palestinské vztahy se poměrně vyvedla, i když hluchých nebo alespoň nedoslýchavých míst je ve filmu také dost. Každopádně dost bylo i povedených scének a fórů, takže výsledek je za nějakých 65%. Solidní a poměrně příjemné překvápko. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Neskutočne bláznivé, uletené, nezmyslené a budiace dojem neskutočnej kraviny. Avšak toto všetko je tu namixované do takej vrchovatej miery, že celkový dojem nakoniec vyznieva do totálneho úletu a zábavy. Jednoducho, keď je niečo iracionálne bláznivé, nezostane už nič iné, len sa smiať. 65/100 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Šíleně absurdní, komediálně chvílemi krutě přehnané, ale přesto a možná i právě proto velmi zábavné. Adam Sandler se proměnil v agenta, který nemá obdoby a před nímž by utíkal Jason Bournea ruku v ruce s Jamesem Bondem (který by mimochodem jistě rychle zapomněl na svou krásnou bondgirl...ta už by byla u Zohana:)). Vtip celého Zohana není ani tolik v tom, že si dělá srandu ze všech velkých klišé tajných agentů, jejich schopností a bezcitnosti, ale také v tom, že dokáže, pro někoho až nevkusně, ale s přehledem předhazovat nejen cokoliv ohledně sexu, ale také něco tak "teple retro", že se vám musí zalíbit. Už první stříhání vlasů dokazuje, proč on bude velký kadeřník. V podstatě velmi jednoduchý film, který těží z výborného Sandlera rozhodně potěší a nebo urazí, pravděpodobně nic mezi tím... Ale ten jeho "australský" přízvuk a vlasy... kdo ho bude nenávidět? ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak, ale já vcelku trpěl... Nevím zda je to filmem či mým rozpoložením, nicméně... krátce a jednoduše, Sandler dle mého názoru přetáhl, a nadsázka se změnila v upachtěný pokus být vtipný a to za každou cenu.... byť pár kousků bylo zdařilých ale celkově? Přeloženo odborně: "Mně se to nelíbilo a basta fidli" ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Jedním Sandlerovým (Zohan) pomocníkom bol Eytan Ben-David, ktorý – akokoľvek to môže pôsobiť zvláštne – je bývalý izraelský vojak, ktorý v súčasnosti pracuje v kaderníctve v Los Angeles. Ben-David sa so Sandlerom zišiel a poradil mu, ako sa kaderník správa, ako drží nožničky a ako rozpráva. (PeterJon)
  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)
  • Na konci filmu se objevují dcera Adama Sandlera (Zohan) Sadie a jeho manželka Jackie. Dcera sedí na koze v krámku Goat Ride a manželka ji přitom drží. (c.tucker)

Reklama

Reklama