Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sandler byl v pohodě jako vždy, i když tentokráte to přeci jen nebylo úplně ono. Kdo se mu však poprvé vyrovnal a zahrál si zde doposud svou nejlepší roli - Rob Schneider, kterého už jsem dávno po druhém striptérovi odepsal. Po herecké stránce je tedy film v pořádku, s tím problémy nemám. Já se ale většině vtipů nesmál, což je u komedie škoda, obzvlášť když jde o Sandlerovku, a navíc se scénářem Judda Apatowa. Vtipy se stále opakují a já byl nucen sledovat ty samé nechutné věci (sex s bábami s jednou nohou v hrobě), ano, párkrát byla parodující scénka geniální (kuřata, Turturro mlátící plameny), většinou jsem ale zklamaně kroutil hlavou a zkoušel přijít na to, kde se stala chyba. Pod scénářem podepsán Sandler s Apatowem, před kamerou Sandler a božský Schneider, že by byl problém za kamerou? Každopádně jsem už viděl nespočet lepších čtyřhvězdičkových komedií, tudíž průměr. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyla to úplná nuda, to ne. Ale přijde mi, že Adam Sandler, nemá takové komediální charisma jako Ben Stiller, nebo třeba Sasha Baron Cohen. Některé gagy mohly v provedení jiných dopadnout lépe. Také se mi zdá, že místy je Zohan mnohem více rádoby kontroverzní, nežli vtipný. Přeci jen, téma války v Izraeli je možná až moc závažné na to, aby ho někdo takto zlehčoval. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokud Sandler jenom tancuje, uhýbá kulkám, mlátí teroristy a blbne s piraňami, funguje Zohan ještě vcelku slušně. Ale po přesunu do Ameriky se naplno ukazuje, že ani hromadou narážek a urážek nejde vyplnit dějově ÚPLNĚ prázdný scénář, v němž chybí vše, co potřebujete mít k rozehrání šílené romanticko-akční-parodické-oddechovce. Emmanuelle Chiriqui pak může svým hot zjevem klidně rozpalovat asfalt, ale výsledek nezachrání. Linie mezi ní a Zohanem se uzavře dřív než vůbec začne, to samé platí o ultimátním souboji s Turturrem, který vyprchá do ztracena úplně, a vlastně i o všem ostatním. Sandler se prostě utrhl ze řetězu a natočil film pro nikoho. Arabové ho budou chtít zabít, křesťané se milionkrát pokřižují a ateista, jemuž je vše u paty, se filmem doslova pronudí. Škoda, potenciál byl obrovský. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sandler, Turturo, Chriqui-ová -tváre tohto filmu. Plno narážok na dnešnú situáciu vo svete vôbec a hlavne na konflikt medzi Izraelom a Palestínom. Zohan ala “ beng bum Superman” s nožnicami v rukách a tancom vo vetre valcuje chodníkmi Ameriky. Hlavná postava je absolútne šialená bez štipky serióznosti - a to je presne ono! Lezie vám Sandler na nervy ? Neodporúčam. Neprekáža vám alebo s ním dokonca sympatizujete? V tom prípade nemáte nad čím váhať. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film svou úrovní někde mezi 50x a stále poprvé a Když si Chuck bral Larryho. Akční scény jsou natočeny perfektně. Některé komediální vložky také působí, ale jako celek je film velmi nevyvážený. Dlouhá je i stopaž a ke konci je to už jen nuda. Konečný verdikt: Film mě neurazil, ale tímto židovským tématem se mi Adam Sandler moc do mého gusta netrefil. 50% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Volačka do Amanu je „sifr wahid wahid arbak chamsa taláta chamsa chamsa sifr sifr sabka sabka sitta taláta arbak sitta wahid arbak sifr sabka taláta arbak chamsa“. (Wade)
  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)
  • Většina zbraní používaných Zohanem (Adam Sandler) a teroristy je vyráběna v Israel Military Industries (samopal Uzi, Galil útočná puška a pistole Jericho 941 a Desert Eagle). (c.tucker)

Reklama

Reklama