Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyla to úplná nuda, to ne. Ale přijde mi, že Adam Sandler, nemá takové komediální charisma jako Ben Stiller, nebo třeba Sasha Baron Cohen. Některé gagy mohly v provedení jiných dopadnout lépe. Také se mi zdá, že místy je Zohan mnohem více rádoby kontroverzní, nežli vtipný. Přeci jen, téma války v Izraeli je možná až moc závažné na to, aby ho někdo takto zlehčoval. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokud Sandler jenom tancuje, uhýbá kulkám, mlátí teroristy a blbne s piraňami, funguje Zohan ještě vcelku slušně. Ale po přesunu do Ameriky se naplno ukazuje, že ani hromadou narážek a urážek nejde vyplnit dějově ÚPLNĚ prázdný scénář, v němž chybí vše, co potřebujete mít k rozehrání šílené romanticko-akční-parodické-oddechovce. Emmanuelle Chiriqui pak může svým hot zjevem klidně rozpalovat asfalt, ale výsledek nezachrání. Linie mezi ní a Zohanem se uzavře dřív než vůbec začne, to samé platí o ultimátním souboji s Turturrem, který vyprchá do ztracena úplně, a vlastně i o všem ostatním. Sandler se prostě utrhl ze řetězu a natočil film pro nikoho. Arabové ho budou chtít zabít, křesťané se milionkrát pokřižují a ateista, jemuž je vše u paty, se filmem doslova pronudí. Škoda, potenciál byl obrovský. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zohan coby poněkud rozředěná variace Boratovy dokonalé stylizace... V čem ovšem spočívalo prosté kouzlo Boratova ultra levného (až sociologického) přediva provokace a (možná jen zdánlivé) mystifikace, to snímek Dennise Dugana nahrazuje vysokorozpočtovým trikovým pohledem a poněkud příliš ,,cool" gagy a hláškami. Po naprosto stupidním začátku, při kterém jsem koketoval s myšlenkou tuto komedii vypnout, se ale dostaví některé podařené scény a divák si zvykne na originálně nastavený rastr tohoto politicky rozporuplného filmu. Chvilkami velmi vtipné, chvilkami jsem jen rozpačitě vrtěl hlavou... Natočit antiteroristickou parodii je ale nápad k pohledání. Zohan je velmi originální komedie, kterou ovšem sráží neradostná úroveň teenagerské komiky. Škoda. Podobné filmy: Čtyři lvi, Borat ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Ma Sheba Ba - Hadag Nahash (4:07) ,2. (Keep Feeling) Fascination - Human League (3:43) ,3. Hine Ani Ba - Hadag Nahash (4:01) ,4. Hallo Hallo - Ace of Base (2:51) ,5. NYC Beat - Armand Van Helden (3:00 ) ,6. Wa-Do-Dem - Eek-A-Mouse 3:55) ,7. I Wanna Sex You Up - Color Me Badd (4:00) ,8. Look on the Floor / Hypnotic Tango - Bananarama (7:36) ,9. Excellent - Mobbing (6:46) ,10. It Takes Two - Rob Base and DJ E-Z Rock (5:01) ,11. Connected - Stereo MC's (3:59) ,12. All Night Long - Mary Jane Girls (5:46) ,13. The Hampsterdance Song - Hampton the Hampster (3:33) ,14. 9/4 the Ladies - Balkan Beat Box (4:06) ,15. Beautiful Life - Ace of Base (3:39) ,16. Strip - Adam Ant (3:58) ,17. California - Hadag Nahash (3:33) ,18. I Can't Wait - Nu Shooz (5:26) ,19. Pump Up the Jam - Technotronic (3:37) ,20. Hillbilly Band - Marshall Tucker Band (2:32) ,21. Catch Me (I'm Falling) - Pretty Poison (4:25) ,22. Fantasy - Mariah Carey (4:03) ,23. Gonna Fly Now - Carol Connors, Bill Conti and Ayn Robbins (3:18) ,24. Artillery - Infected Mushroom (4:28) ,25. The Star Spangled Banner - Mariah Carey and the Boston Pops (4:35) ,26. Ain't No Stoppin' Us Now - McFadden & Whitehead (3:39) ,27. I'll Be Lovin' You Long Time - Mariah Carey (3:03) ,28. Feels Good - David Morales & Angela Hunte (8:17) ,29. Lo Mevater - Hadag Nahash (4:51) ,30. I Already Don't Remember - Singapore (4:21) ,31. Somebody's Watching Me - Rockwell featuring Michael Jackson (3:58) ,32. Get Carter (Main Title) Get Dancing Remix - Bombay Dub Orchestra 8:56) ,33. Jimmy Jimmy Aaja Aaja (Disco Dancer Remix) - Bappi Lahiri (3:04) ,34. Hakol Ze Letova (Amir Afergan Remix) - Dana International (3:43) ,35. Dynamic Force - Delirious (7:44) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Zohan je přesně na půli cesty mezi geniální Bláznivou střelou a debilní serii "Movie" filmů (Scary, Epic, Date). Akceleruje hodně svižně, ale do cíle nedojede a zůstává někde uprostřed, kde se střídají výborné forky s těmi ubohými, stejně na tom jsou i některé scény. Osobně jsem se bohužel nezasmál ani jednou, protože mi nesedlo to, jak spojili formu s obsahem, film bohužel nemá vytvořenou zápletku, jen malinký náznak ala pilot k nějakému seriálu. Všechno řeší povrchně a nejde v ničem do hloubky, takže dojem neudělá a když jo, tak na něj zapomenete během hodinky. Vlastně na druhý den nebudete vědět, na čem jsme to včera byli vlastně v kině. Adam Sandler je dobrý, což je samozřejmě průměr, ale tentokrát mi vůbec nevadil, ato je co říct. Někoho jiného bych si vlastně ani představit nedokázal. Sečteno a podtrženo, Zohan mi do dnešní doby moc nezapadá, není ani tolik trapný, aby ho vypatlanci brali a není ani tak dobrý, aby ho brali ostatní. Je točen oldschoolovým způsobem ala Leslie Nielson a to s emi prostě do dnešní doby moc nehodí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)
  • Skutočný Arbib naučil Adama Sandlera (Zohan) a filmový štáb rôzne techniky úpravy vlasov. (Zeker)
  • Vo filme môžeme vidieť aj vtedajšieho prezidenta filmovej Akadémie Sida Ganisa. „Takže asi nebudeme nominovaní na Oscara, pretože Sid musí byť nestranný,“ povedal scenárista Robert Smigel. (PeterJon)

Reklama

Reklama