Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda fakt film s obrovskou porcí nadsázky. Přesně tyto snímky jsou obvykle na pokraji trapnosti a vtipu. Ovšem přímo tenhle pobaví a ač jsem to nečekal, zabavily i ty lehkovážné vtipy, kterých je tam hromada a především díky Adamu Sandlerovi fungují lépe než třeba v Dikátorovi, kterého jsem viděl dříve. Ve filmu se objeví taky mnoho známých tváří, což potěší. Jedná se hlavně o Roba Schneidera, ale objevil se i Chris Rock, který tu měl sice malé, ale o to více vtipné, cameo. PS : Ten českej překlad je hodně divnej...70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Málokterá nit zůstala suchá a Hizballáh s Mosadem už zapínají fény.. Apatow se Sandlerem v lehce gerontofilní komedii s vůní šampónu ukázali, že klíčem k vyřešení izraelsko-palestinského konfliktu by mohlo být nalezení společného nepřítele. Zohanovy nůžky měly zaúřadovat ve střižně a zkrátit zbytečně dlouhou stopáž o některé nevkusné lokny (footbag s kočkou, uvadající poslední půlhodina). Pak by to skutečně bylo "silky smooth!“ ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Skvelá oddychovka na zasmiatie, plná humoru rôznych kategórií aj úrovne. Je to vlastne originálne spojenie, keď si pomyslím, že väčšina filmov používa humor len jedného druhu - buď sú to prešpekulované Allenovky, fekálne tínedžerské komédie, totálne praštené paródie, dementné Beanovky, atď... ale v Zohanovi uvidíte nechutné sexuálne narážky, inteligentný humor, paródie na superagentov, trapasy v láske, scénky ako od Borata aj zosmiešňovanie xenofóbnych, šovinistických i homofóbnych predsudkov... Zabavila som sa veľmi dobre, Sandler si rolu užíval, Turturro bol čarovný, Emmanuelle Chriqui krásna... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si až moc navykl na Sandlera-charakterního herce, který se snaží o něco víc, než jen bezduchou zábavu via americkej remake některé z trapných španělských telenovel. Je tam strašný kvantum vtipů, ale velká část z nich je trapná nebo nevyzní. Sandlerovi silky-smooth cut zastaralý 21 let sice sedí jak prdel na hrnec, jenže víc než mi bylo milý sem si říkal, kdy už tomu pitomýmu kadeřníkovi někdo přistřihne křidýlka nebo učeše pěšinku. Zkrátit to tak na 75 minut, odstranit moralizování a závěrečné ponaučení a natvrdo naroubovaný happyend a jo, pak by to stálo za víc. Ale takhle pro mě úderně znějící jméno Zohan zůstává pouze dalším silly fagalo. Ad Dugan, nevím, jestli je to jím jako režisérem nebo prostě scénáři, který dostává, každopádně všechny jeho komedie, co jsem kdy viděl, byly ztřeštěné a žádná se mi nijak extra nelíbila. Asi je to tím, že mám příliš malej porost a tak není v teple a nachladil se mi mozek... Jo, to bude ono. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nebyla to úplná nuda, to ne. Ale přijde mi, že Adam Sandler, nemá takové komediální charisma jako Ben Stiller, nebo třeba Sasha Baron Cohen. Některé gagy mohly v provedení jiných dopadnout lépe. Také se mi zdá, že místy je Zohan mnohem více rádoby kontroverzní, nežli vtipný. Přeci jen, téma války v Izraeli je možná až moc závažné na to, aby ho někdo takto zlehčoval. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • V severoamerických kinech film nastříhal kulaťoučkých 100 milionů amerických dolarů, celosvětové tržby dosáhly 204,3 mil. (NIRO)
  • Nápad na stvorenie Zohana, drsného izraelského vojaka, ktorý sa vzdá boja s terorizmom, aby si mohol splniť sen stať sa kaderníkom, dostal Adam Sandler už pred rokmi. Pri písaní scenára si prizval k spolupráci dvoch dobrých kamarátov: kolegu zo Saturday Night Live (od r. 1975) Roberta Smigela a bývalého spolubývajúceho - a budúceho krá'la komediálneho žánru - Judda Apatowa. (PeterJon)
  • Jedním Sandlerovým (Zohan) pomocníkom bol Eytan Ben-David, ktorý – akokoľvek to môže pôsobiť zvláštne – je bývalý izraelský vojak, ktorý v súčasnosti pracuje v kaderníctve v Los Angeles. Ben-David sa so Sandlerom zišiel a poradil mu, ako sa kaderník správa, ako drží nožničky a ako rozpráva. (PeterJon)

Reklama

Reklama