Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

KOmedie tak debilní, ujetá, nechutná a nekorektní, až jsem se tlemil jak blázen. Zohan je bláznivější než všechno co Sandler natočil, je plný laciných vtipů a trapných sexuálních nechutností, zároveň se ale neuvěřitelně trefuje do Palestinců a ostatní podobné verbeže, až se člověk musí divit, že štáb nezachvátila vlna bombových útoků. Skvělé jsou často i vtipy na Zohanovo nadlidství, třeba u honičky s vodním skůtrem jsem nevěřil vlastním očím a šokovaně se tlemil jako debil. Zohan je primitivní hrubozrná komedie ještě težšího kalibru než jsme většinou u Sandlera zvyklí, ale možná díky momentální náladě a několika pivům, já se prostě řezal jak blbec, nezkazil mi to ani opět trapný výstup Roba Schneidera v přehrávané roli podnikavého taxikáře. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Správně potrhlá komedie, která si dělá mimo jiné velmi ostrou srandu z izraelsko-palestinského konfliktu, který v jednom kuse trefně připomíná. Povedená zábava. PS: Když jsem shlédnul Volání o pomoc (Reign over me - 2007), řikal jsem si, proč se sakra Sandler nedrží takovýchto vážnějších rolí, že mu za to ty přiblbý komedie stojej, ale Zohan za to opravdu stojí:) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci dělat lidi hedvábně hebké." A taky jíst humus, chlastat Fizzy Bubblech, dělat kliky bez rukou, hrát footbag s kočkou, vyrábět z lidí preclíky a hlavně neustále dělat kolík se ženami, které vypadají klátitelně. Takže se všemi. Tohle prostě bylo nechutné, možná to ani palestinsko-izraelský konflikt nevyřešilo, ale já jsem se u toho vždycky skvěle pobavil. Mně prostě připadá vtipné kopání do lidí skrz zeď, plavání motýlka nad hladinou či dokazování toho, že "nemít bolest". Kromě toho mě Zohan potěšil tím, že nejde o velikost penisu, ale o hustotu porostu kolem něj a v tom jsem jednička. A taky jsem dostal chuť na jednu specialitu z Muchentuchen v Amanu. Nepamatuje si někdo telefonní číslo? Začínalo to nějak sifr, wáhid, wáhid ... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sandler, Turturo, Chriqui-ová -tváre tohto filmu. Plno narážok na dnešnú situáciu vo svete vôbec a hlavne na konflikt medzi Izraelom a Palestínom. Zohan ala “ beng bum Superman” s nožnicami v rukách a tancom vo vetre valcuje chodníkmi Ameriky. Hlavná postava je absolútne šialená bez štipky serióznosti - a to je presne ono! Lezie vám Sandler na nervy ? Neodporúčam. Neprekáža vám alebo s ním dokonca sympatizujete? V tom prípade nemáte nad čím váhať. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $100,018,837Tržby Celosvetovo $202,518,837Tržby za predaj DVD v USA $24,711,828 //počet predaných kusov 1,295,780║ Na tak chatrný dej je tam až pramálo vydarených gagov, aj tie sa prevažne zhromaždené zhruba v strede filmu a naokolo kde nič tu nič, čakal som od toho teda omnoho viac, je to celé tak na pól plynu. /45%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Zohan (Adam Sandler) a jiné izraelské postavy užívají hebrejské výrazy jako např. aba (otec), ima (matka), b'seder (okay) nebo faygelah (homosexuál). (c.tucker)
  • Volačka do Amanu je „sifr wahid wahid arbak chamsa taláta chamsa chamsa sifr sifr sabka sabka sitta taláta arbak sitta wahid arbak sifr sabka taláta arbak chamsa“. (Wade)
  • V čase 01:23:00 se objeví scéna, která odkazuje na film Rocky (1976). (Duoscop)

Reklama

Reklama