Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou prostě začínám pochybovat, že Adam Sandler, dříve můj oblíbený herec, je normální. Zohan mi přišel nevkusný a slizký. Nevadí mi, když se film motá kolem sexu, snesu když za každým slovem slyším "fuck, fuck, fuck", ale tohle je mi úplně proti srsti. Jedna hvězda jen za krásnou a příjemnou Emmanuelle Chriqui. A přesně tak jak se dívala ona na Zohana, když vešel poprvé do kadeřnictví jsem se já dívala na celý tento film. Opravdu jsem čekala, kdy do sebe Sandler píchne nůž nebo si ho začne přímo před kamerou honit jen aby byl zajímavý. A jediný důvod proč jsem se nezvedla a neodešla, byl přítel sedící vedle mě, kterému se film bohužel líbil. Tady Dugan hodně, hodně ujel. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si až moc navykl na Sandlera-charakterního herce, který se snaží o něco víc, než jen bezduchou zábavu via americkej remake některé z trapných španělských telenovel. Je tam strašný kvantum vtipů, ale velká část z nich je trapná nebo nevyzní. Sandlerovi silky-smooth cut zastaralý 21 let sice sedí jak prdel na hrnec, jenže víc než mi bylo milý sem si říkal, kdy už tomu pitomýmu kadeřníkovi někdo přistřihne křidýlka nebo učeše pěšinku. Zkrátit to tak na 75 minut, odstranit moralizování a závěrečné ponaučení a natvrdo naroubovaný happyend a jo, pak by to stálo za víc. Ale takhle pro mě úderně znějící jméno Zohan zůstává pouze dalším silly fagalo. Ad Dugan, nevím, jestli je to jím jako režisérem nebo prostě scénáři, který dostává, každopádně všechny jeho komedie, co jsem kdy viděl, byly ztřeštěné a žádná se mi nijak extra nelíbila. Asi je to tím, že mám příliš malej porost a tak není v teple a nachladil se mi mozek... Jo, to bude ono. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak, ale já vcelku trpěl... Nevím zda je to filmem či mým rozpoložením, nicméně... krátce a jednoduše, Sandler dle mého názoru přetáhl, a nadsázka se změnila v upachtěný pokus být vtipný a to za každou cenu.... byť pár kousků bylo zdařilých ale celkově? Přeloženo odborně: "Mně se to nelíbilo a basta fidli" ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek je kompenzovaný příšerným koncem, humor balancuje na hranici absurdity a absoultní trapnosti. John Turturro si ve svém profilu odškrtl kolonku nemastná, neslaná role. Hledáte-li něco na zabití nedělního odpoledne, mohli byste dopadnout o hodně hůř. 60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pár velice dobrých gagů (pořád nesmírně primitivních, ale dobrých) schovaných mezi hromady vypatlaných humotů o mrdání starých ženských, rádobyperverzních narážek, vymýšlení přepálených charakteristik židů a tak podobně. Vystříhat z toho půlhodinový kraťas tak fajn, takto v celovečerní podobě ale nekoukatelné. 5/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • V čase 01:23:00 se objeví scéna, která odkazuje na film Rocky (1976). (Duoscop)

Reklama

Reklama