Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

misterz 

všechny recenze uživatele

Neskutočne bláznivé, uletené, nezmyslené a budiace dojem neskutočnej kraviny. Avšak toto všetko je tu namixované do takej vrchovatej miery, že celkový dojem nakoniec vyznieva do totálneho úletu a zábavy. Jednoducho, keď je niečo iracionálne bláznivé, nezostane už nič iné, len sa smiať. 65/100 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla ale sqělá blbost, hihi. Fousáči Adamovi tahle komediální role neskutečně sekla. Jeho bombastické trenýrky, resp. co měl v nich a co ty trenýrky tak důkladně zvýrazňovaly mě přiváděly k výbuchům pozitivních emocí pokaždé, když se v nich objevil. Jeho supermanovská síla a rychlost s jakou zneškodňoval teroristické cíle byla úžasná! Předpokládám dlouhé roky dřiny a odříkání a jak říká můj kamarád neustálým poprcáváním rostou kádry - takže výsledky se dostavily. No a tenhle výkvět Izraele, tahle perla na náhrdelníku armádní protiteroristické jednotky se rozhodla, že už má plné zuby nahánění těch zlých a odletěl do země zaslíbené, do Ameriky, kde se chtěl stát kadeřníkem. V rámci žánru nemůžu dát jinak než plný počet hvězd. Tahle ztřeštěná komedie mě navzdory nízkému hodnocení velmi mile překvapila a probrala mě z letargie. Jo a ta piraňa, ta byla nejlepší! haha. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně kandidát na nejlepšího Apatowa. Ano, zápletka jednoduchá, děj přímočarý, spousta nechutností. Ale ta atmosféra a přehršle originálních nápadů a pár naprosto geniálních vtipů a gagů povyšují Zohana na něco víc než jen tupou bezduchou komedii. A jak Sandlera nemám příliš v lásce, tuhle roli si musel napsat přímo na tělo. Poté snad nejcharakternější part Roba Schneidera plus naprosto okouzlující Emmanuelle Chriqui.. A sakryš, už cítím, jak se mi šumibublech dere z gatí. :-) ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film sa pekne rozbehol. Sandler tancoval, varil, bojoval, strihal, česal, vytrčal rozkrok a hláškoval, no potom ako keby sa niečo pokazilo a ubralo sa na tempe, vtipe na všetkom... Naštartované to bolo fajn, na pekných 70% ale od polovici filmu to bolo dosť nudné, zbytočne zdlhavé a ničím zaujímavé. Za vydarenú prvú polovicu dávam 55%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si až moc navykl na Sandlera-charakterního herce, který se snaží o něco víc, než jen bezduchou zábavu via americkej remake některé z trapných španělských telenovel. Je tam strašný kvantum vtipů, ale velká část z nich je trapná nebo nevyzní. Sandlerovi silky-smooth cut zastaralý 21 let sice sedí jak prdel na hrnec, jenže víc než mi bylo milý sem si říkal, kdy už tomu pitomýmu kadeřníkovi někdo přistřihne křidýlka nebo učeše pěšinku. Zkrátit to tak na 75 minut, odstranit moralizování a závěrečné ponaučení a natvrdo naroubovaný happyend a jo, pak by to stálo za víc. Ale takhle pro mě úderně znějící jméno Zohan zůstává pouze dalším silly fagalo. Ad Dugan, nevím, jestli je to jím jako režisérem nebo prostě scénáři, který dostává, každopádně všechny jeho komedie, co jsem kdy viděl, byly ztřeštěné a žádná se mi nijak extra nelíbila. Asi je to tím, že mám příliš malej porost a tak není v teple a nachladil se mi mozek... Jo, to bude ono. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)
  • Film o izraelskom vojakovi a palestínskom teroristovi? Nie je to tak šialené, ako to znie, myslí si režisér Dennis Dugan. "Ľudia, ktorí žijú v miestach konfliktov na Strednom Východe sú rovnakí ako tí, ktorí žijú medzi nami v New Yorku – jediný rozdiel je v tom, že zatiaľ čo v Gaze sa nezhodnú, tu sa znášajú veľmi dobre. Všetci si proste rozumejú," podotýka. "Chovajú sa k sebe viac ako ľudia než ako znepriatelené frakcie. Zohan je komediálnym pohľadom na život v štýle West Side Story." Pri natáčaní sa zmienené veci veľmi dobre prejavovali: "Jedna z úžasných vecí pri natáčaní – a nerobili sme to úmyselne – bolo to, že sme mali kopu scén, v ktorých vystupovali Arabi aj Izraelčania, takže boli na pľaci súčasne," prezrádza Robert Smigel. "Všetci spoločne obedovali. Viedla sa celá hromada vášnivých diskusií, ale bolo to veľmi priateľské, veľmi príjemné a veľmi objektívne. Bola radosť to pozorovať – niektorí z nich hovorili, že sa predtým s Arabom alebo Izraelčanom takto dlho ešte nikdy nerozprávali." (PeterJon)
  • Filmári plánovali namaľovať Adamovi Sandlerovi (Zohan) falošné brušné svaly, ale Sandler trval na tom, že bude cvičiť s trénerom, aby dosiahol skutočných. (Zeker)

Reklama

Reklama