Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla ale sqělá blbost, hihi. Fousáči Adamovi tahle komediální role neskutečně sekla. Jeho bombastické trenýrky, resp. co měl v nich a co ty trenýrky tak důkladně zvýrazňovaly mě přiváděly k výbuchům pozitivních emocí pokaždé, když se v nich objevil. Jeho supermanovská síla a rychlost s jakou zneškodňoval teroristické cíle byla úžasná! Předpokládám dlouhé roky dřiny a odříkání a jak říká můj kamarád neustálým poprcáváním rostou kádry - takže výsledky se dostavily. No a tenhle výkvět Izraele, tahle perla na náhrdelníku armádní protiteroristické jednotky se rozhodla, že už má plné zuby nahánění těch zlých a odletěl do země zaslíbené, do Ameriky, kde se chtěl stát kadeřníkem. V rámci žánru nemůžu dát jinak než plný počet hvězd. Tahle ztřeštěná komedie mě navzdory nízkému hodnocení velmi mile překvapila a probrala mě z letargie. Jo a ta piraňa, ta byla nejlepší! haha. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zohan, ultimátní masér, lovec teroristů a majitel nejchlupatějšího penisu pod sluncem (protože ženy mají rády když je v teple). Sandler se utrhl ze řetězu a vytvořil postavu, která si to může směle rozdat snad i s Boratem. Naprosto absurdní akční scény jsou perfektní a i ten humor je docela fajn. Jasně, najdou se trapné džouky, ale mě tahle hakysáková disco jízda hodně pobavila. Dokonce i Rob Schneider je tam dobrej a takovej John Turturro, když hasí oheň tím, že do něj boxersky mlátí jako Rocky, mě fakt dostával do kolen. Komedii o tak ožehavém tématu jako je Izraelsko - Palestinský konflikt prostě nelze udělat jinak, než totálně zesměšnit obě strany a humor hnát až do totálních hardcore situací. Sandler má filipa. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Správně potrhlá komedie, která si dělá mimo jiné velmi ostrou srandu z izraelsko-palestinského konfliktu, který v jednom kuse trefně připomíná. Povedená zábava. PS: Když jsem shlédnul Volání o pomoc (Reign over me - 2007), řikal jsem si, proč se sakra Sandler nedrží takovýchto vážnějších rolí, že mu za to ty přiblbý komedie stojej, ale Zohan za to opravdu stojí:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zohan je magor, ale to Adam Sandler chtěl. Možná mi to v jistých chvílích připomínalo Malýho Nicka - Satana Juniora, až na to, že tahle komedie byla ještě trošku sexuálně ujetější, než bych čekal, a právě možná proto jsem dal POUZE tři hvězdičky, i když bez toho všeho by to nebyl ten pravý Zohan. To je totiž postava, na kterou se jen tak nezapomene a hlavně součást komedie, která zaručeně pobaví, jako každá správná Sandlerovka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Když měsíc rozlije, světlo své po kraji a hvězdy řeknou, že čas je jí spát.. Pramínek vlasů, jí ustřihnu potají, komu, no přece té, kterou mám rád.“ Fyzicky zdatný Zohan, toho času bijcem ve službách tajné izraelské organizace, sní o kadeřnické kariéře, proto nafinguje vlastní smrt a vydá se do „země nekonečných možností“. A od té doby se mu podaří plnit NEJEN kadeřnické orgasmy postarším paničkám v salóně, který patří jedné arabské krásce. Přehnanost téměř všeho, změť nedotažených nápadů, útok na menšiny, parodování na všech frontách (Rocky s krávou vede), všudypřítomná sexualita, míšení etnických otázek v krutém balení od bandy z proslulého pořadu Saturday Night Live (ano, Judd Apatow nechybí). Vrcholně přehnaný Adam Sandler v poměrně náročné úloze nezklamal, náramně kroutí prdelkou a dělá si legraci sám ze sebe. Opět vstoupil na tenký led a opět mu to, ač už si o jeho filmech myslíte cokoliv, vyšlo. Je jen škoda, že řada motivů je omílána dokola a některé vtipné gagy po čase hořknou v ústech (preclíkování jest příkladem). Ale i přesto, že Zohan obsahuje nespočet vyloženě trapných momentů, příjemný celkový feeling se přeci jen dostaví. V obrovském tempu a s řadou epizodních rolí tak vznikla další VELMI úderná "sandlerovka", která se na izraelsko-palestinský konflikt dívá z kapku jiného úhlu (velká škoda zpackaného závěru). A abychom nemluvili jen o tomhle východním diskoborci, tak nelze přehlédnout krásnou (původem) Maročanku Emmanuelle Chriqui. Absurdní hardcore.. a rozhodně to lepší ze současné komediální produkce!! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Postava Adama Sandlera Zohan byla vytvořena na základě opravdového vlasového stylisty Neziho Arbiba ze Solana Beach v San Diegu v Kalifornii. (c.tucker)
  • Aj keď jadrom celého filmu je jeden z najväčších svetových problémov, hlavným cieľom autorov filmu bolo pobaviť. Rob Schneider, ktorý hrá Salima, palestínskeho taxikára, si myslí, že komédia je jedinou možnosťou, ako sa postaviť k neriešiteľnému problému. „Komédia ľudí zbližuje,“ vravil. „Zohan je neuveriteľný – tak neuveriteľný, že sa, ako dúfam, všetci oslobodia od predsudkov a spoločne sa zasmejú.“ (PeterJon)
  • Vo filme môžeme vidieť aj vtedajšieho prezidenta filmovej Akadémie Sida Ganisa. „Takže asi nebudeme nominovaní na Oscara, pretože Sid musí byť nestranný,“ povedal scenárista Robert Smigel. (PeterJon)

Reklama

Reklama