Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film svou úrovní někde mezi 50x a stále poprvé a Když si Chuck bral Larryho. Akční scény jsou natočeny perfektně. Některé komediální vložky také působí, ale jako celek je film velmi nevyvážený. Dlouhá je i stopaž a ke konci je to už jen nuda. Konečný verdikt: Film mě neurazil, ale tímto židovským tématem se mi Adam Sandler moc do mého gusta netrefil. 50% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Sandler mě hodně rozesmál, tento rok pro mě agent Zohan převálcoval ve všech směrech Agenta Smartha akčností, zábavností a po odchodu z kina ve mě Zohan dosti rezonoval. Naprostý úlet s občas dost brutálními nápady, výslovností (tohle snad ani nejde předabovat…) a naprosto šílenou akcí, a hlavně mě překvapilo rychlé tempo s velkou kadencí fórů, které byly jen občas trapné nebo vyšuměli do prázdna, ale většinou mě až pubertální humor zvedal ze židle (hakis s kočkou, montář jak v Rockym, Turturovo předčíslí apod.). Torturo a Schneider Sandlera dobře doplňovali a bylo radost pohledět na překrásnou Emmanuelle Chriqui, plus ty diskohity, které nestárnou :-) Do dějin se tento film asi nezapíše, ale rozhodně jsem za tento film rád, jelikož takové dobré úlety (že neobsahuje výkaly apod. i když sexu a babiček je tam hodně) dost chybí… Z toho mě vychází pěkné čtyřhvězdičkové hodnocení… ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

KOmedie tak debilní, ujetá, nechutná a nekorektní, až jsem se tlemil jak blázen. Zohan je bláznivější než všechno co Sandler natočil, je plný laciných vtipů a trapných sexuálních nechutností, zároveň se ale neuvěřitelně trefuje do Palestinců a ostatní podobné verbeže, až se člověk musí divit, že štáb nezachvátila vlna bombových útoků. Skvělé jsou často i vtipy na Zohanovo nadlidství, třeba u honičky s vodním skůtrem jsem nevěřil vlastním očím a šokovaně se tlemil jako debil. Zohan je primitivní hrubozrná komedie ještě težšího kalibru než jsme většinou u Sandlera zvyklí, ale možná díky momentální náladě a několika pivům, já se prostě řezal jak blbec, nezkazil mi to ani opět trapný výstup Roba Schneidera v přehrávané roli podnikavého taxikáře. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler v pro něj né úplně typické roli. Vede si ovšem bravůrně. I Chuck Norris by před ním strčil raději hlavu do písku a dělal, že tam zrovna není. Zohan má však kromě jeho superschopností a nesmrtelnosti s tím spojené taky schopnost obšťastňovat dámy důchodového věku po té co jím vytvoří supermódní střich podobný tomu jeho. Pár rasových vtípků, které dokonale reflektují ustálenou mezinárodní nenávist, fotbálek s kočkou, vždy připravený penachýn a máme tady komedii, která rozhodně pobaví a možná i něco víc. Pár vtípků bohužel přerostlo takovou tu únosnou mez zvrácenosti. Takže tak. A ze strachu, že mě Zohan zbije, či že se mnou provede jinou nemravnost, v které vyniká mu raději dám 3* a předejdu tak potenciálním nepříjemnostem. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Komedie o nejlepším agentovi Mossadu Zohanovi bojujícím v izraelsko-palestinském konfliktu, který touží po tom dostat se do Ameriky a stát se kadeřníkem? Wow! Tohle je teda na hollywoodské poměry teda poněkud odvážný námět. Když k tomu ještě přičtu fakt že všichni arabové ve filmu milují disko a pijí zvláštní žlutý nápoj, který má asi být něco jako arabská Coca-cola, tak se docela divím, že dali hlavouni v Hollywoodu tomuto filmu zelenou. Všechny předešlé "sandlerovky" byly komediemi víceméně uchycenými v realitě (pokud pominu Malého Nickyho a Click), ne tak Zohan. Tenhle agent má takřka nadlidské schopnosti a provádí takové kousky, za které by se nestyděl ani Neo z Matrixu. Na Sandlerův film poněkud nezvyklé a spíše než k ostatním Sandlerovým filmům bych Zohana přirovnal třeba k takovému Austinu Powersovi Mikea Meyerse. Je to taková parodie na všechny ty filmy s nepřemožitelnými agenty. Dočkáte se tedy šílených akrobatických kousků (ke slovu se dostane i nyní velmi oblíbený parkour), gagům odtržených od reality (chození po stropě, chytání kulky do nosní dírky, ping-pong s granátem a mnoho dalšího) a spousta sexuálních výjevů (sex s obtloustlými důchodkyněmi nevyjímaje). Zní to poněkud nevkusně, že? Ono to taky nevkusné je, ale zároveň to je taky tak roztomile naivní a hlavně většinou i zábavné, takže si myslím, že Zohanovi těch několik přešlapů a trapných momentů rádi odpustíte. Stylizace Sandlerovy postavy do jakéhosi superhrdiny, pro kterého není nic nemožné (dokonce ani zabití teroristy právě amputovanou rukou) je prostě k sežrání. Jen škoda, že se pro všechny ty vylomeniny nenašel více soudržnější scénář, takhle to je více méňě jen snůška vtipných epizodek. I tak si u mně Zohan vybojoval celkem solidních 70%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Zohan (Adam Sandler) a jiné izraelské postavy užívají hebrejské výrazy jako např. aba (otec), ima (matka), b'seder (okay) nebo faygelah (homosexuál). (c.tucker)
  • Sayed Badreya (Hamdi) je Američan egyptského pôvodu, ktorý do Ameriky prišiel v roku 1979. Hovoril o tom, že k arabským hercom bol americký filmový priemysel krutý: „Keď som sa tu prvý krát objavil a hľadal som prácu, mohol som hrať jedine teroristov. Bol som mladý, štíhly a vyzeral som na teroristu príliš dobre, takže som nemohol zohnať prácu,“ vtipkuje. "Nechal som si narásť fúzy, pribral, a okamžite som dostal prácu. Od toho momentu som v každom filme, v ktorom som hral, povedal jedinú vetu: V mene Alláha vás všetkých zabijem." (PeterJon)

Reklama

Reklama