Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 2
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 068)

Psema 

všechny recenze uživatele

Dokud Sandler jenom tancuje, uhýbá kulkám, mlátí teroristy a blbne s piraňami, funguje Zohan ještě vcelku slušně. Ale po přesunu do Ameriky se naplno ukazuje, že ani hromadou narážek a urážek nejde vyplnit dějově ÚPLNĚ prázdný scénář, v němž chybí vše, co potřebujete mít k rozehrání šílené romanticko-akční-parodické-oddechovce. Emmanuelle Chiriqui pak může svým hot zjevem klidně rozpalovat asfalt, ale výsledek nezachrání. Linie mezi ní a Zohanem se uzavře dřív než vůbec začne, to samé platí o ultimátním souboji s Turturrem, který vyprchá do ztracena úplně, a vlastně i o všem ostatním. Sandler se prostě utrhl ze řetězu a natočil film pro nikoho. Arabové ho budou chtít zabít, křesťané se milionkrát pokřižují a ateista, jemuž je vše u paty, se filmem doslova pronudí. Škoda, potenciál byl obrovský. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla ale sqělá blbost, hihi. Fousáči Adamovi tahle komediální role neskutečně sekla. Jeho bombastické trenýrky, resp. co měl v nich a co ty trenýrky tak důkladně zvýrazňovaly mě přiváděly k výbuchům pozitivních emocí pokaždé, když se v nich objevil. Jeho supermanovská síla a rychlost s jakou zneškodňoval teroristické cíle byla úžasná! Předpokládám dlouhé roky dřiny a odříkání a jak říká můj kamarád neustálým poprcáváním rostou kádry - takže výsledky se dostavily. No a tenhle výkvět Izraele, tahle perla na náhrdelníku armádní protiteroristické jednotky se rozhodla, že už má plné zuby nahánění těch zlých a odletěl do země zaslíbené, do Ameriky, kde se chtěl stát kadeřníkem. V rámci žánru nemůžu dát jinak než plný počet hvězd. Tahle ztřeštěná komedie mě navzdory nízkému hodnocení velmi mile překvapila a probrala mě z letargie. Jo a ta piraňa, ta byla nejlepší! haha. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci dělat lidi hedvábně hebké." A taky jíst humus, chlastat Fizzy Bubblech, dělat kliky bez rukou, hrát footbag s kočkou, vyrábět z lidí preclíky a hlavně neustále dělat kolík se ženami, které vypadají klátitelně. Takže se všemi. Tohle prostě bylo nechutné, možná to ani palestinsko-izraelský konflikt nevyřešilo, ale já jsem se u toho vždycky skvěle pobavil. Mně prostě připadá vtipné kopání do lidí skrz zeď, plavání motýlka nad hladinou či dokazování toho, že "nemít bolest". Kromě toho mě Zohan potěšil tím, že nejde o velikost penisu, ale o hustotu porostu kolem něj a v tom jsem jednička. A taky jsem dostal chuť na jednu specialitu z Muchentuchen v Amanu. Nepamatuje si někdo telefonní číslo? Začínalo to nějak sifr, wáhid, wáhid ... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler bývá pro mě v posledních letech skoro jedinou jistotou dobré zábavy. Na druhou stranu mu mnozí vyčítají, že se nepouští do ničeho moc originálního. A tohle chtěl se Zohanem změnit a příběh docela originální je. Agent Mossadu, který chce pověsit své povolání na hřebík a odjede se do Ameriky stát kadeřníkem, z toho koukala docela originální a ujetá podívaná. A ujetá nakonec docela byla, aspoň tedy ze začátku. Sandler vypadá divně, má blbej přízvuk, uhybá kulkám, hází si piraně do rozkroku,tancuje v rytmu diska a užívá si sexu se starejma ženskejma. To by možná bylo ještě docela fajn, jenže celý to nedrží pohromadě. První polovina filmu je ještě dost dobrá a Sandlerovi to všechno vychází, jenže pak přijde na řadu Rob Schneider a další dávní nepřátelé, milostná zápletka a boháči, kteří chtějí obchod zrušit. Prostě se zde najednou objeví až moc postav a od Zohana se trochu uhne a začne to být docela nuda. A ani ty Zohanovi vtípky už nevycházej a disco hudba už začíná být spíš otravná. Celý to potom pohřbí moralitka ke konci, která se k tomuto filmu vůbec nehodí. Sandler a spol. tedy měli dobrý nápad, ten ale nedokázali úplně využít a vznikla tak další spíš průměrná komedie. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Při dnešní příležitosti, kdy jsem navštívil svou kadeřnici, jsem se rozhodl, že se podívám i na Zohana. Dlouho jsem tenhle film přehlížel a teď už vím, že jsem udělal chybu. Ani jsem nedoufal, že by to mohlo být tak dobrý. Zohanův slovník mě neskutečně bavil a za jednu z nejlepších situací asi považuju tu s tím klukem, který se nechtěl nechat ostříhat. Nikdy by mě nenapadlo, že by se kočka dala využít jako hakisák. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Zohan (Adam Sandler) a jiné izraelské postavy užívají hebrejské výrazy jako např. aba (otec), ima (matka), b'seder (okay) nebo faygelah (homosexuál). (c.tucker)
  • Vo filme môžeme vidieť aj vtedajšieho prezidenta filmovej Akadémie Sida Ganisa. „Takže asi nebudeme nominovaní na Oscara, pretože Sid musí byť nestranný,“ povedal scenárista Robert Smigel. (PeterJon)

Reklama

Reklama