Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zohan coby poněkud rozředěná variace Boratovy dokonalé stylizace... V čem ovšem spočívalo prosté kouzlo Boratova ultra levného (až sociologického) přediva provokace a (možná jen zdánlivé) mystifikace, to snímek Dennise Dugana nahrazuje vysokorozpočtovým trikovým pohledem a poněkud příliš ,,cool" gagy a hláškami. Po naprosto stupidním začátku, při kterém jsem koketoval s myšlenkou tuto komedii vypnout, se ale dostaví některé podařené scény a divák si zvykne na originálně nastavený rastr tohoto politicky rozporuplného filmu. Chvilkami velmi vtipné, chvilkami jsem jen rozpačitě vrtěl hlavou... Natočit antiteroristickou parodii je ale nápad k pohledání. Zohan je velmi originální komedie, kterou ovšem sráží neradostná úroveň teenagerské komiky. Škoda. Podobné filmy: Čtyři lvi, Borat ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zohan, ultimátní masér, lovec teroristů a majitel nejchlupatějšího penisu pod sluncem (protože ženy mají rády když je v teple). Sandler se utrhl ze řetězu a vytvořil postavu, která si to může směle rozdat snad i s Boratem. Naprosto absurdní akční scény jsou perfektní a i ten humor je docela fajn. Jasně, najdou se trapné džouky, ale mě tahle hakysáková disco jízda hodně pobavila. Dokonce i Rob Schneider je tam dobrej a takovej John Turturro, když hasí oheň tím, že do něj boxersky mlátí jako Rocky, mě fakt dostával do kolen. Komedii o tak ožehavém tématu jako je Izraelsko - Palestinský konflikt prostě nelze udělat jinak, než totálně zesměšnit obě strany a humor hnát až do totálních hardcore situací. Sandler má filipa. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla ale sqělá blbost, hihi. Fousáči Adamovi tahle komediální role neskutečně sekla. Jeho bombastické trenýrky, resp. co měl v nich a co ty trenýrky tak důkladně zvýrazňovaly mě přiváděly k výbuchům pozitivních emocí pokaždé, když se v nich objevil. Jeho supermanovská síla a rychlost s jakou zneškodňoval teroristické cíle byla úžasná! Předpokládám dlouhé roky dřiny a odříkání a jak říká můj kamarád neustálým poprcáváním rostou kádry - takže výsledky se dostavily. No a tenhle výkvět Izraele, tahle perla na náhrdelníku armádní protiteroristické jednotky se rozhodla, že už má plné zuby nahánění těch zlých a odletěl do země zaslíbené, do Ameriky, kde se chtěl stát kadeřníkem. V rámci žánru nemůžu dát jinak než plný počet hvězd. Tahle ztřeštěná komedie mě navzdory nízkému hodnocení velmi mile překvapila a probrala mě z letargie. Jo a ta piraňa, ta byla nejlepší! haha. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Málokterá nit zůstala suchá a Hizballáh s Mosadem už zapínají fény.. Apatow se Sandlerem v lehce gerontofilní komedii s vůní šampónu ukázali, že klíčem k vyřešení izraelsko-palestinského konfliktu by mohlo být nalezení společného nepřítele. Zohanovy nůžky měly zaúřadovat ve střižně a zkrátit zbytečně dlouhou stopáž o některé nevkusné lokny (footbag s kočkou, uvadající poslední půlhodina). Pak by to skutečně bylo "silky smooth!“ ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Absurdní komedie, která paradoxně graduje hned v úvodních 15 minutách a pak sklouzne a už jen drží lehce nadprůměrnou úroveň. Zohan je něco jako izraelský Chuck Norris a v té první fázi filmu to předvede mnohonásobně, ale od přestěhování do NY jeho forma klesá, byť se Adam Sandler snaží, až se z něj kouří. Parodie na izraelsko-palestinské vztahy se poměrně vyvedla, i když hluchých nebo alespoň nedoslýchavých míst je ve filmu také dost. Každopádně dost bylo i povedených scének a fórů, takže výsledek je za nějakých 65%. Solidní a poměrně příjemné překvápko. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Robert Smigel napsal scénář už v roce 2000, ale po 11. září se natáčení odložilo kvůli teroristickému motivu. (c.tucker)
  • Skutočný Arbib naučil Adama Sandlera (Zohan) a filmový štáb rôzne techniky úpravy vlasov. (Zeker)

Reklama

Reklama