Reklama

Reklama

Tělo jako zbraň

(pořad)
všechny plakáty
Trailer
Dokumentární / Reality-TV / Sportovní
USA, 2007, 16x60 min

Jason Chambers a Bill Duff. Profesionální bojovník a bývalý hráč amerického fotbalu, který se pustil do wrestlingu. Pozoruhodná dvojice křižuje svět, aby na vlastní kůži okusila, jak moc bojová umění bolí. Společně hledají jejich počátky i současnou tvář a po hlavě se vrhají do náročného tréninku. Dobrovolně testují své schopnosti, aby nakonec jeden z nich vyzval na souboj skutečného mistra... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Představí se nám následující bojová umění: Muay Thai, Karate, Eskrima, Savate, Judo, Pankration, Krav Maga, Marine Corp Martial Arts, Mixed Martial Arts, Kung Fu, Sambo, Pradal Serey, Silat, Ninjutsu a Taekwondo + jeden speciální díl. Není to jen o soubojích samotných a dokázání, že na to Jason a Bill mají. Značná část stopáže se také věnuje seznámení, historii, kultuře a různým školám daného bojového umění, které s sebou nesou odlišné styly boje. Nemyslím si, že je závěrečný souboj vždy na 100% (to by to naše dvojka nejspíše dost slušně schytala), ale rozhodně se to nebere na lehkou váhu. Stejně jako se mi líbí filmy s tématikou bojových umění, tak se mi líbilo i toto. Některé druhy bojových umění jsem dokonce ani neznal. Originální, naučné, zábavné. Edit: S přibližujícím koncem série začínají díly býti stereotypní, snižuji na 4*. ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument procházející historii a současnost bojových umění po jednotlivých odvětvích. Současně ukazuje několik stylů, úderů a chvatů, které se dva hlavní průvodci pořadem učí, aby se je nakonec pokusili použít v souboji proti mistrovi v daném stylu. Vše je podáno zábavnou a srozumitelnou formou a myslím si, že dokument musí zaujmout i lidi, kteří se jinak o bojová umění nezajímají. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý pořad, kde dvojice borců zkoumá na vlastní kůži, zač je toho loket, koleno, pěst a někdy i plochá noha. Nesourodá dvojice tak procestuje celý svět a odkryje nám základy nejznámnějších bojových sportů nebo umění, chete-li. Za zvlášť povedený díl považuji ten o Krav maga a to nejen proto, že je to můj oblíbený bojový styl. Škoda Billa Duffa. Má příliš dobrácký výraz ňoumy, aby byl pro typ takového pořadu patřičně drsný. Každopádně ale doporučuji. Je to dokument, který ze svého disku jen tak nesmažete. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

zajímavý dokument, zkoumající rozličná bojová umění včetně historie, původu, různých odvětví atd. Ve většině dílů mě štval plešoun Bill Duff, je to pravá americká guma a jeho věta "a pak promluvily moje instinkty a dal jsem zakázaný úder" je opravdu pro smích, zvlášť když se to stalo skoro pokaždé když bojoval. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprosto okouzlující dokument o dvou velkých sympaťácích, kteří se rozhodli proniknout do tajů 15 bojových umění. Prakticky každý díl má totožné schéma. Frajeři vyzkouší místní tělocvičny a proniknou do bojového umění na úrovni sportu. Poté návštíví poněkud odlehlejší místo, kde poznají tradice a pravou podstatu bojového umění. Často jim to starý mistr okoření nějakou legendou spojenou se vznikem umění. Během celého putování je čeká různě náročný trénink a na konci změří síly jeden z hlavních hrdinů s kolísavě kvalitním soupeřem, tudíž je naprosto nemožné srovnávat obtížnosti jednotlivých umění. Moc pěkný kontrast v obtížnosti soupeřů je vidět například při srovnání japonského Juda a ruského Samba. Zatímco v Judu bylo měření sil zcela zbytečné, protože po prvních vteřinách byl vítěz patrný, tak ruského frajera bych po týdnu tréninku porazil snad i já. Navíc i celkový přístup ze strany soupeřů je velmi rozdílný. Dva hlavní hrdinové jsou zcela odlišní. Jason vsází na techniku a Bill na tvrdou sílu. Technika se během tak krátké doby vypilovat k dokonalosti nedá, takže kupodivu sklízí více úspěchů právě hromotluk Bill, který ovládá několik univerzálních bojových prvků, které stále střídá. Pokles kvality jsem během sledování nezaznamenal. Vidím to na hezké 4*. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama