Reklama

Reklama

Barbie a 12 tančících princezen

  • Česko Barbie a 12 tancujících princezen (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Panenka Barbie opět ožívá v nové pohádce z americké produkce. Krásný muzikálově laděný příběh nás zavede do zámku, kde žije princezna Genevieve (Barbie) se svými jedenácti sestrami a hodným tatínkem králem. Jak to již v pohádkách občas bývá, maminku už nemají a tak se tatínek rozhodne pozvat na výchovu svých dcer svou příbuznou vévodkyni Rovenu. Tato zlá žena pozvání příjmá s jediným úmyslem - zbavit se rychle pana krále a sama vládnout celému království. V tom jí vytrvale pomáhají její sluha a její cvičený opičák Brutus. Princezny zažívají zlé časy a jediným únikem je pro ně nově objevený magický svět kouzel, kde se jim plní všechna jejich přání.

Film provázejí četná taneční vystoupení princezen a krásná hudba. Předlohou pro baletní čísla princezny Genevieve se stala primabalerina baletu New York Maria Kowroski, která spolupracovala už na prvním filmu o Barbie - Barbie v Louskáčku. (blazenka)

(více)

Recenze (18)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tahle grimmovská pohádka není v našich končinách příliš známá, o to ale víc potěší její přiblížení za pomoci primabaleríny Marie Kowroski. Skvělý návrat k baletu ve filmovém příběhu s Barbie a opět za spolupráce České filharmonie. Perfektní. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Princezny tančí a tančí, bez ohledu na intriky travičky, která trpělivě svým dryákem odbourává krále a pracuje na vlastní korunovaci. A když už je nejhůř, protančí se princezny k hayppendu zatímco travička se roztančí k peklu. Scénáristicky prostinká pohádka, která se rutinně brouzdá v typicky bárbínovském kýči. Není nejlepší z bárbínovských pohádek, ale pokud máte po boku tu svou malou cácorku, dá se to přežít. A pak v rámci zachování rovnováhy ve výchově vložit do přehrávače třeba Koralinu. Pokud budou mít knoflíkové oči větší úspěch, víte, že je vše jak má být. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Jedna z najodpornejších, najhlupších a najdrzejších Barbie filmov, ktorý som mal možnosť voľne vidieť (a kde inde než na minimaxe?). Barbie a 12 tancujúcich princezien nám môže ponúknuť: šialený a vôbec nezaujímavý príbeh hodný fakt len pre najmladšie dievčenské publikum, otrasne nesympatické postavy (čo iné než barbiny, princ a lietajúce zvieratká?) a vôbec. Moje hodnotenie: 10% ()

ABLABLABLA odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, řekněte mi, kdo může pořád točit tolik filmů s Barbie...tohle, pak louskáček a barbie a další, které si už nevzpomenu...tohle vážně nepovažuju za nějakou formu umění, tančící barbie, které se můžou ohýbat v kloubech, ale v obličeji se jim nehne ani brva...strašné... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Co se mi na pohádce líbilo bylo spojení knih s květinami na podlaze a vstup do kouzelné země. Nakonec dobro jako vždy zvítězilo nad zlem. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Vidieť toto dielko ako dieťa, zrejme som z neho nadšená až do dnešných dní... Veď dôvodov je veľa: okúzľujúca hudba, milé postavičky, pekný vizuál... Dokonca aj celkom zaujímavá verzia klasickej rozprávky. Američania si ju síce pozmenili, no podarilo sa im vytvoriť vlastný, uveriteľný a psychologicky verný mýtus (takmer), takže som bola spokojná aj ako diváčka mimo cieľovej skupiny. Palec hore pre Barbie. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější pohádka v naší sbírce Barbie pohádek. Princezny jsou krásné, chytré a roztomilé, proč je nemít rád? ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ďalší Barbie animovaný kúsok so zaujímavým námetom, ale veľmi zle dejovo uchopený. A okrem toho sa mi zdá, že hádam sú tu animácie ešte horšie ako v prvých filmoch z dielne Barbie, a to je už jednoducho neodpustiteľné. Opäť z väčšej miery nepodarok, čo je škoda, keďže tieto rozprávky mali veľký potenciál. 40 % ()

Yalka 

všechny recenze uživatele

Odmalička miluju tuhle pohádku bratří Grimmů. Dle mě se Barbie adaptace hodně povedla. Ale popravdě řečeno i tento příběh trpí všemi neduhy Barbie filmů, např. nevyskytují se tu jiné děti v hlavních rolích, jedině ty ve velikosti Shelly™ nebo Barbie™ (že to Mattelovým nepřijde trapné...), postavy jsou plakátovité, představa scénáristy o panovníkovi a celém královském dvoru jak z nedělní televizní pohádky na ČT, animace nestojí za moc atd. Takže mých 5 hvězd je nutno brát s rezervou... Vypíchla bych povedenou grafiku titulků. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem od sebe ty toporné mimiky neschopné baleríny nerozeznal, ale pro holčičky bude jistě zábavné zapamatovat si všechna ta jména a rozeznat to. Mašinérie na prachy opět zabodovala a natočila epizodu, kde jedna princezna nestačí, tak chybějící příběh zalátali dvanácti princeznama. ()

J.Bonnie 

všechny recenze uživatele

Nemuselo by to být tak strašný, kdyby postavy měly ve tvářích aspoň náznaky nějakých citů, kdyby animace nebyla vytvořena tak ztuhle, že panenky barbie a kenové vypadají spíš jako voskové hračky. Tohle má děti naučit, že vypadat jako anorektická umělá barbie není normální? No nevím... Jediná hvězda za český orchestr a jeho výbornou práci. ()

Reklama

Reklama