Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (301)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka sa ku mne dostala prekvapivo až v posledných mesiacoch a očividne nie som sám, keď vidím 3.800 hodnotení pri takých hviezdach ako Al Pacino, Robert De Niro či Carla Gugino. Hodnotím priemerne i keď je vo filme skvelý plottwist - zvrat, ktorý som nečakal. Spomínaní herci hrajú fajn, sú to predsa hollywoodske hviezdy, škoda že Carla Gugino nedostala viac priestoru. Prekvapil aj 50 Cent, aj keď jeho som považoval vždy za v celku slušného herca. Donnie Wahlberg tiež hrá dobre, Wahlbergovci to majú v rodine. Snímke niečo chýba, je to také suché, deprimujúce, rovnako tak prostredie. Nie je to veľkofilm, ale kvôli finálnemu zvratu sa to oplatí vidieť. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Až na posledních několik minut jsem se více či méně nudil. Avnet nedokázal z potenciálu herecké dvojice snů vyždímat v podstatě nic, co by stálo za řeč, což je dost tristní. NELÍTOSTNÝ SOUBOJ oplývá strhující atmosférou už když je v záběru jen jeden z nich, natož, když se pak spolu sejdou v proslulé scéně v kavárně. V OPRAVNĚNÝCH VRAŽDÁCH jsou spolu ve většině filmu a divák z toho přitom nemá vůbec žádnou radost či mrazení v zádech. Nemá totiž důvod. Jednak vypadají už dost staře (a já nepatřím k těm, kteří mají slabost pro detektivy - důchodce), ale především jim scénárista ani režisér neumožňují rozehrát nějaké oslňující herecké party a být tak znovu za filmové bohy. Tenhle film určitě není úplná katastrofa, ale popravdě řečeno moc nechápu, co si od něj Pacino s De Nirem slibovali (na jejich místě bych vzal roha jakmile bych v obsazení zahlédl "jméno" 50 Cent)... 40 - 50 % ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pacino a De Niro, když se tito dva velikáni sešli naposledy, byl z toho nezapomenutelný Nelítostný souboj. Jenže od té doby už utekla pěkná řádka let a na jejich další společný počin se nejspíše co nejdříve zapomene. A bude to tak nejlepší. I když ne, že by za to mohli oni, to vůbec. Právě oni jsou snad jediným důvodem, proč tomu filmu věnovat aspoň trochu pozornosti a nebýt tam oni, tak bych asi usnul( i když hrajou vlastně jenom svůj standart). I tak jsem totiž do spánku neměl daleko. Righteous Kill je totiž snímek s velmi slabým scénářem a už klasicky nudnou režií Jona Avneta. Scénář je předvídatelný od pomalu od první scény, i když se snaží o opak. Víte tak přesně co se stane a jak to celé nakonec dopadne. S tím by se ale jakžtakž dalo pracovat, kdyby tomu režisér dal potřebnou šťávu. On tomu ale nedal nic. Žádný napětí, žádná akce, žádný pořádný emoce, prostě nic. Třeba ze samotného závěru se dalo vytěžit daleko víc a vrhnout se na to opět třeba takový Mann, tak by tam napětí a emoce lítalo po litrech. Takhle jsem si jenom řikal, ať už to zmáčkne ať to mám za sebou. Tohle byl prostě jeden velkej omyl, ke kterýmu nemělo radši už nikdy dojít a doufám, že se na něj co nejrychleji zapomene. A Al Pacino už by měl dát od Avneta ruce pryč, další jejich film už by jeho kariéra nemusela přežít. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak strašně, jak jsem čekal ... Žádný De Nirův ani Pacinův úpadek se nekonal, vše proběhlo vcelku rychle a bezbolestně, takže můžu doufat, že mi to zase rychle vyšumí z hlavy a udělá místo na něco hodnotnějšího. Jediným větším kiksem byl páně 50 centův tragikomický pokus o herectví - to se nasmějete, lidové vrstvy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 13 letech od "Nelítostného souboje" se opět setkávají jedni z nějvětších hereckých hvězd a zachraňují jinak průměrnou detektivku. Tentokrát jsou narozdíl od svého předchozího filmu oba detektivové a pátrají po záhadném zabijákovi, který zabíjí ne zrovna nevinné spoluobčany a podezření brzy padá i na jednoho z detektivů. Film celkem dobře šlape a má minimum hluchých míst ale celou dobu to je jen o pozorování hereckých výkonů De Nira a Pacina než o napínavém ději a nemohl jsem se zbavit pocitu, že kromě těchto dvou hlavních hvězd nemá film co nabídnout. Naštěstí nemám těmto dvou starým pardálům co vytknout a závěrečný zvrat se také docela povedl, ikdyž vnímavému divákovi dojde dříve než hercům. Slušný průměr. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Rooster (Al Pacino) na začátku filmu zmíní amerického šachistu Roberta "Bobbyho" Fischera, který se v roce 1972 stal mistrem světa, když porazil Borise Spaského z SSSR. O životním příběhu Bobbyho Fischera byl natočen film Tah pěšcem (2014). (Matej.Mirejo)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama