Reklama

Reklama

Harold a Kumar se vracejí a tentokrát míří do Amsterdamu, kde je snadno k mání marihuana. Problémy však začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s teroristou. Oba hrdinové se tak ocitnou na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct...
Harold a Kumar jsou zpátky, ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali. Před čtyřmi lety se vydali za hamburgery, dneska si to namířili přímo do Amsterdamu. Se snadným cílem a stejným průběhem: spousta alkoholu, lehkých drog a sbírka podivných postav, o kterých se vám většinou jenom zdá - na cestě za poznáním. Bohužel problémy začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s nebezpečným teroristou. Oba hrdiny pošlou šupem do vězení na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct, a vrací se i starý známý Neil Patrick Harris, který hraje sám sebe, takže o zábavu je postaráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spodky plné hulení, k nahým kočkám tulení, z nešťastné lásky pak hurónské bulení... Harold a Kumar jdou z jedné prekérní situace do druhé stejně rychle jako temperamentní dítě na pouti od jedné atrakci na další. Občas jsou to momenty vskutku šťavnaté, které pg třináctku zadupaly hluboko pod drn a pyšní se ukázkovým eRkem: luxusní párty "bez kalhotek", Liščí díra madam Sally... a když k tomu zahraje ještě song My Dick, je to hustá zábava. Nejvtipnějším prvkem filmu budiž ministr Fox (Rob Corddry), při jeho kreacích, metodách výslechů či projevech jsem se řehtal náramně. A pak by se tu našly i zbytečnosti, bez kterých bych se v pohodě obešel, zaváněly spíš trapností a neměly žádný větší smysl (ku klux klan). Trochu klišovitý, přesto vcelku dojemný závěr. Spokojených a převážně zábavných 70% , ale doufám, že huliči z Pineapple Expressu budou lepší! 12 miliónů dolarů(rozpočet)/40,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jedničku mám svým způsobem docela rád, dvojku jsem tedy očekával s mírnou natěšeností. Trochu mě útěk z Guantanáma zklamal. Z chytře laděné teen huličské komedie se za čtyři roky pod novým režisérským vedením stala teen huličská komedie, kde chytrost nahradily tělesné tekutiny a jiné hnusy. Občas jsem sice smíchy zařval (pohodář Bush, "kam utíkáte, my vám chtěli jen pomoct"), ale většinou zůstalo jen u kroucení krkem ze strany na stranu a pohledy na hodinky. Díky bohu alespoň za famózního Neila Pattricka Harrise, který je na celém filmu to nejlepší. Kdyby se celý film odehrával v duchu flashbacku z knihovny, asi by na jedničkou vysoko postavenou laťku její pokračování dosáhlo. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, který když vidíte o samotě, tak vám to nepřijde zas tak vtipné, jako když to vidíte s pár kámošema. Ubrat pár fekálností, (začátek na záchodě), přidat pár vtipů s tlumočníkem ("Mluví dialektem, jaký jsem v životě neslyšel!") a prodloužit párty "dole bez" a byl by to možná plný počet. A Neil Patrick Harris je KING! (Ale to už od dob HIMYM víme…) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Děj začíná tam kde skončila jednička, při cestě do země tulipánu ovšem nastane problém s teroristy a tak se všechno vyvine trošku jinak, celý film potom sledujeme další bláznivou pouť Harolda a Kumara, která jedničku podle mého názoru ještě převyšuje. Spousta vtipů, výbuchy smíchu, hodně často fórky balancují na hranici únosnosti, ale když si tuto komedii pustí otrlejší divák neměl by mít žádný větší problém. Pekelná jízda, dvojnásobně nabitá oproti prvnímu dílu. 10/10* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď už sme v Guantanáme, tak by sme tam mohli zostať aj dlhšie než len počas expozície. Ten najlepší potenciál totiž tvorcovia takto hneď "vyhúlili" a potom sa zase išlo v predvídateľných stopách. Sem tam padol dobrý fór, tu to ale bude otázka vkusu, osobne som sa pobavil napríklad na piatom dodatku vytiahnutého z... Fajn je aj expresívne vyjadrenie názoru, že pre vtedajšiu vládnu administratívu by mal pre istotu byť v Guantanáme po určitú dobu uväznený každý, zicher je zicher. Samotná prekvapivá návšteva istého pána v závere ale zase taký úžas z odvahy tvorcov nevyvolala. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • V severoamerických kinech film utržil 38,1 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 43,5 mil. (NIRO)
  • Počas práce na tomto projekte zahynul pri autonehode asistent produkcie Carol Trevino. (m.a.t.o.)
  • Při cestě Mustangem můžeme vidět mobilní telefon od společnosti Nokia. V další scéně nám jeden z vyšetřovatelů řekne její označení - 7710 - ale ve skutečnosti se nejedná o mobilní telefon, ale pouze o internetový tablet s absencí možnosti telefonování, který má přesné označení N770. Jenže v jedné následující scéně můžeme vidět, jak Kumar (Kal Penn) ze stejného přístroje telefonuje Goldsteinovi (David Krumholtz). (Skarface)

Reklama

Reklama