Reklama

Reklama

Harold a Kumar se vracejí a tentokrát míří do Amsterdamu, kde je snadno k mání marihuana. Problémy však začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s teroristou. Oba hrdinové se tak ocitnou na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct...
Harold a Kumar jsou zpátky, ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali. Před čtyřmi lety se vydali za hamburgery, dneska si to namířili přímo do Amsterdamu. Se snadným cílem a stejným průběhem: spousta alkoholu, lehkých drog a sbírka podivných postav, o kterých se vám většinou jenom zdá - na cestě za poznáním. Bohužel problémy začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s nebezpečným teroristou. Oba hrdiny pošlou šupem do vězení na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct, a vrací se i starý známý Neil Patrick Harris, který hraje sám sebe, takže o zábavu je postaráno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (398)

POMO 

všechny recenze uživatele

Toto si jednotka nezaslúžila. John Cho a Kal Penn sú rovnako super, a buddy chemistry medzi nimi funguje stále na výbornú, ale humor je väčšinou o kategóriu nižšie. Obzvlášť rovina s vládnymi agentami sa topí v trápnosti a krči. Zopár krát som sa ale zasmial, a párty dole bez a záverečná pohľadnica z Amsterdamu boli príjemné. Ale nebyť toho, nedám ani 2*. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné zklamání. Sofistikovaná poetika předchozího dílu, která oddělovala Harolda s Kumarem od zbytku teenagerovských prasáren, je ta tam - a zbyly už právě jenom ty prasárny, které se bez ladu a skladu válejí v rámci rozpačitých momentek a prvoplánově fuckovitých dialogů. Sperma na obličeji, hov*a na papíře... nechte si to, pro tohle jsem Harolda s Kumarem rád neměl :/. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Pokračování se nese v trochu jiném duchu než předešlý díl, vtipné scény jsou však vidět již v samotném traileru. Celý snímek o útěku před národní bezpečností pronásledující Harolda a Kumara křivě nařčených z terorismu se motá spíše kolem situací, které je postihnout na cestě za svou milovanou Vanessou, kterou chce Kumar získat zpět, než se vdá. A možná právě proto, že to není jen ujetá zhulená komedie o jídle, celkem dobře se na to kouká a vtipné scény jsou už bonus navíc. (6/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Doušek marihuanového kouře do tváře George W. Z extrému do většího extrému uhánějící komedie, která nezná pojem „politická korektnost“, nerespektuje žádná společenská tabu a ze dvou variant vždy volí tu, která naštve více lidí. S menší dávkou nadhledu a větší dávkou zbytečných prasečinek než Borat, poukazují Harold a Kumar na tupost jistých Američanů, primárně těch, jež živí byrokracie onoho státu, který je „za vodou“ pouze doslovně. Velice dobré, ani se nestydím napsat chytré vtipy jsou vytahovány ze stejného pytle, kde je k nalezení mimo jiné vynucený orální sex, párty „dole bez“, extrémně nevkusná a po pár vteřinách nevtipná soulož s krásnou dívkou a velkým balíkem trávy. Zmíněné scény mi osobně dost vadily, ale rád jsem před nimi zavřel dobrý vkus do skříně v naději, že bude následovat další vtip typu „Mluví dialektem, který jsem ještě nikdy neslyšel“. A ano, vážně se jich ještě pár našlo, jenom to čekání na ně mohlo být kratší (což ostatně mohl být celý film). Třeba veškeré dojemné chvilky, napsané zjevně během vzácných chvilek střízlivosti scénáristů/režiséru, patří do úplně jiného filmu. Apendix: Neil Patrick Harris NENÍ mrtvý! (Aneb, proč se vyplatí vyčkat až do samého konce.) 75% Zajímavé komentáře: Lateef, Shit , Pedestrian ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Celý čas som bol príjemne naladený, občas som sa aj schuti zasmial. Ale ono je to skôr tým, že hlavné postavy sú stále tí istí sympaťáci a že pod kožou zostali vryté pocity z vynikajúcej jednotky. Toto by samostatne za veľa nestálo, ako dovetok k prvej časti to celkom slušne funguje. Ale teda to hovno na americkej ústave, to bola sila. ;-D ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zoufalý sled nelogičností a trapných náhod je alespoň trochu kompenzován občasným záchvěvem dobrého vtipu a parádním cameem N. P. Harrise. Zbytek je ale pravý opak prvního dílu, který těžil z atmosféry zhuleného dobrodružství, protože tohle je jen unylá road movie, u které trasa Kuba – Texas slibovala mnohem více než jenom pár pšouků, fisting balíku trávy a slabé pomrkávání po politické nekorektnosti. Promarněná šance a solidní zažehnutí obav z plánované trojky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kupodivu jsem se vcelku divil, že pokračování nedopadlo zase tak hrozně. I když se dost od jedničky posunulo. Jedničku si totiž pamatuju jako zajímavou komedii, kde nechutnosti nebyly, jenže to dvojku neminulo, a tak mě to trošku zklamalo. Na druhou stranu se zde objeví Neil Patrick Harris ve vcelku zásadní, jenže dost nevtipné roli. Jenže když připočtu plno vtipných scének, plno nezapomenutelných scének a odečtu ty nechutnosti a trapnosti, tak z toho dostanu skutečně vcelku slušný pokračování, který nic nezachrání, je to prostě pokračování a všecko holt má nějaký vývoj. Tady to není ani horší ani lepší, prostě je to normální komedie s nějakou tou dobrou chvilkou. Pozitivní na tom všem ale je alespoň to, že Kumar a Harold se spolu opět setkali, taky to všecko mohlo dopadnout úplně jinak. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $38,108,728Tržby Celosvetovo $43,493,123Tržby za predaj DVD v USA $24,025,819 //počet predaných kusov 1,106,303║ Čo sa to stalo??? z dobre zabávajúcou a neskutočne dobre fungujúcou dvojicou z prvého filmu, toto je len jeden veľký nudný a nechutný bordel, sakra. /20%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Minimálně stejně tak dobré jako jednička. Začátek se sice nese v duchu zbytečně nechutných fórů, ale ty celkem brzo odezní a nastupuje vytoužený, hrubě prof*ckovaný výlet napříč Amerikou, ve kterém nechybí Ku Klux Klan, bottomless party, zhulený George Bush a samozřejmě jako vždy awesome Neil Patrick Harris. Trojka? Bring it on... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stejně ujetý jak jednička vyhrocená na všech správnejch místech. Agent padající z letadla bez padáku a střlející při tom je bezchybnej :D Stejně tak Roger "lékárník" Bart. Prostě správná prdel a Neil Patrick Harris byl ještě lepší než v jedničce :D ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Scéna v letadle - skvělá, scéna u bláznivé rodinky ve sklepě, kde měli jednookého Kyklopa - excelentní.... Průměrná komedie, která neohromí, ale taky ani neurazí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George S. Clinton: 1. Ooh Wee Mark Ronson featuring Nate Dogg, Ghostface Killah, Trife & Saigon ,2. My Dick Mickey Avalon ,3. Cappuccino The Knux ,4. Check Yo Self (The Message Remix) Ice Cube ,5. My Stoney Baby 311 ,6. Chinese Baby Viva La Union ,7. Nothin' But A Good Time Poison ,8. P***y (Real Good) Jacki-O ,9. It's So Hard to Say Goodbye (To Yesterday) Boyz II Men ,10. In the Beginning K'Naan ,11. Gospel Weed Song Bizarre ,12. All That I Want Curtis Murphy Syndicate ,13. The Merkin Medley George S. Clinton, ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A čo ten s tými očami? Je postihnutý?“ – „Je to Kórejec, pane.“ Pokračovanie podľa mňa milého originálu je v podstate rovnako vydarené (ak ste prvý diel pokladali za vydarený. Ja áno.). Ale sčasti ho pochováva zbytočná dĺžka (takmer dve hodiny!) a predsa len už aj na môj vkus miestami nechutné vtipy (vila s dievčatami dole bez je výborná len do chvíle, kým sa dole bez neobjaví aj hostiteľ). Na strane druhej, „prepad kvality“ nie je priepastný a takmer som si istý, že ak sa vám páčil originál, bude aj dvojka, ktorá ponúka veľa drsných vtipov, v čele s rasistickým tlmočníkom cez rasistického vládneho plešatého agenta („TOTO si myslím o Dodatku č. 5.“) po prostitútkami brokovnicou odpáleného Neila Patricka Harrisa ako Neila Patricka Harrisa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice uz tu neni takovej nabeh na kultovnost jako v pripade prvniho dilu a celej film se rozpada na jednotlivy scenky, nicmene jedna scenka je vostrejsi nez druha a mezitim prakticky neni hluchy misto, takze to je stejne pekna jizda. Par foru bylo sice uz zbytecne prasackejch a neco slo vyuzit vic, ale stejne sem se bavil. Navic Penn, Cho i Harris sou porad strasny krutaci a jelikoz je film v podstate roadmovie, tak ani na okamzik nenudi a par foru fakt stoji za to videt, obcas tu jsou desne brutalni veci. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spodky plné hulení, k nahým kočkám tulení, z nešťastné lásky pak hurónské bulení... Harold a Kumar jdou z jedné prekérní situace do druhé stejně rychle jako temperamentní dítě na pouti od jedné atrakci na další. Občas jsou to momenty vskutku šťavnaté, které pg třináctku zadupaly hluboko pod drn a pyšní se ukázkovým eRkem: luxusní párty "bez kalhotek", Liščí díra madam Sally... a když k tomu zahraje ještě song My Dick, je to hustá zábava. Nejvtipnějším prvkem filmu budiž ministr Fox (Rob Corddry), při jeho kreacích, metodách výslechů či projevech jsem se řehtal náramně. A pak by se tu našly i zbytečnosti, bez kterých bych se v pohodě obešel, zaváněly spíš trapností a neměly žádný větší smysl (ku klux klan). Trochu klišovitý, přesto vcelku dojemný závěr. Spokojených a převážně zábavných 70% , ale doufám, že huliči z Pineapple Expressu budou lepší! 12 miliónů dolarů(rozpočet)/40,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hustota fórů byla místy povážlivě nízká, ale jako nevázaná letní blbina se to dalo v klidu snést. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sračička, co nefunguje jako road movie, ani jako komedie. Koncept jedničky je převzat bez známek invence, řada vtipů je více vulgárních (ano, uvidíme nejen několik pipinek, ale i jednoho čuráka), avšak méně vtipných. Situace jsou absurdní, postavy také, ovšem není to absurdnost vtipná, je to absurdnost trapná a smysl nedávající. Zkrátka nedovařený a hlavně nezábavný polotovar... 2/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vedle prvního dílo výrazně slabší, přeci jen fekální humor je potřeba dávkovat s mírou a tu tvůrci filmu zjevně neznali. Na druhou stranu, v některých momentech jsem opravdu řval smíchy (zásluhu měl zpravidla kamenný výraz Johna Cho) a především - celá ta přehlídka všech možných forem americké xenofobie, zabedněnosti, rasistických předsudků a omezenosti je tak úžasně trefná, že se až divím, že to nezakázali... Vydírání židů při výslechu je scéna roku!!! No a takový Neil Patrick Harris na jednorožcovi... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Děj začíná tam kde skončila jednička, při cestě do země tulipánu ovšem nastane problém s teroristy a tak se všechno vyvine trošku jinak, celý film potom sledujeme další bláznivou pouť Harolda a Kumara, která jedničku podle mého názoru ještě převyšuje. Spousta vtipů, výbuchy smíchu, hodně často fórky balancují na hranici únosnosti, ale když si tuto komedii pustí otrlejší divák neměl by mít žádný větší problém. Pekelná jízda, dvojnásobně nabitá oproti prvnímu dílu. 10/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ohohou, je to tady, konečně sem se dočkal, Harold a Kumar jsou zpátky a jsou ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali a s nima brutálně vyhulenej prezident Bush, cockmeat sandwich v Guantanamo bay, Neil Patrick Harris ještě sjetější než v jedničce a parádní párty s názvem "dole bez", ostatně v celým tomhle filmu je se fakt na co koukat. Jinak příběh je samozřejmě dementní, ale to mu nezabraní, aby byl naprosto brutálně zábavnej. Samozřejmě to asi nebude pro každýho, jelikož je to tentokrát fakt hodně vostrý a s ničim se to moc nesere, ale já se prostě parádně bavil, i když pár hluchých místo to přece jen má, objektivně vzato. ()

Reklama

Reklama