Reklama

Reklama

Android: Apokalypsa

(TV film)

V nie príliš vzdialenej budúcnosti sú úbohé zvyšky ľudskej populácie po ničivej ekologickej katastrofe nútené žiť v zamorených púštnych mestách, len veľmi slabo chránenými pred ešte väčšími škodami obrovskými kupolami. Svet ovládajú stroje a osud ľudstva leží, tak trochu paradoxne, v rukách dvoch odvekých nepriateľov - jedného androidov a stroje všeobecne nenávidiaceho trestanca a jedného poškodeného... Androida! Nedobrovoľná spolupráca ľudského kriminálnika Jutea (Scott Bairstow) a defektného androida DeeCeeho (Joseph Lawrence) – defektného preto, lebo na rozdiel od ostatných svojho druhu je schopný cítiť – sa zrodila vlastne len preto, že počas ich transportu do väzenského mesta v obrovskej nehostinnej pustine boli jeden k druhému pripútaný putami. A keď ich kolónu prepadli, podarilo sa im ujsť- napriek tomu, alebo možno práve preto, že boli spútaní. Vzápätí sa im však na päty prilepili nebezpečné lietajúce bojové moduly, a tak nebolo času riešiť vzájomnú antipatiu. A hoci ich šance zachrániť sa sú naozaj dosť mizivé, uvedomujú si, že osud ľudskej rasy závisí len a len od ich prežitia... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som mal podivné masochistické divácke obdobie, kedy som sa dobrovolne mučil snímkami kanadského béčkového režiséra Paula Zillera. Deň za dňom som si púšťal tie jeho príšené braky. Zvládol som ich dvanásť a povedal som si, že sa už k Zillerovi nikdy nevrátim. No ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy. Dnes som zhliadol ďalšiu jeho režisérsku lahôdku. Titul "Android: Apokalypsa" sa chce tváriť ako dramatické sci-fi, ale je to len trapná, nízkorozpočtová, televízna stupidita. Totálna Zillerovina. * ()

lxbch 

všechny recenze uživatele

Inu, co k tomuhle filmu říct? Nebýt toho, že mě baví sledovat filmařské pokusy nastínit, jak by se dál lidská civilizace vyvíjela po nějaké katastrofě, bych si na základě zdejšího hodnocení řekl, že tenhle film za podívání nestojí, ale tak nějak jsem přestal brát ohledy na kritiku, dokud se na to nepodívám sám a nevytvořím si svůj názor. Je to výtvor na jedno podívání se spoustou scénáristických škobrtnutí, ale pokud se vám večer před spaním nechce přemýšlet, jděte do toho. Jen je věčná škoda, že se ta vcelku slušná sci-fi atmosféra z první půlky (asi se režisér inspiroval u Total Recall) se ve druhé někam vytratila a stal se z toho ne dobře zpracovaný akční doják o přátelství člověka a robota se závěrem připomínajícím nacistické pokusy o vytvoření dokonalé rasy. Moc témat naráz a bohužel všechna zpracována jen povrchně. 40% ()

Reklama

_-0-_ odpad!

všechny recenze uživatele

"Ty bezcenný zmetku, já Tě stvořil!" Slova, která v Android Apocalypse pronesl záporný hrdina ke kladnému hrdinovi, ale spíše je měl pronést režisér jako hodnocení svého výtvoru. Jedná se o zpotvořený Útěk v řetězech, situovaný do budoucnosti, výplň nikoliv nepodstatné části filmu tvoří chůze hrdinů, případně běh (střihem běhačských scén by se film zkrátil o desítky minut). Typická ukázka případu, kdy efekty a technika nenahradí invenci ani náhodou. Kvůli "dílům" této "kvality", často považovaným za charakteristické reprezentanty žánru, mnozí shlížejí s despektem na konzumenty SCI-FI. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Prostředí 3/10/// +obstojná akce, zajímavý námět -levné kulisy/// Důkaz, že nejsou zapotřebí nákladné triky a drahé kulisy aby člověk uvěřil tomuto světu ve kterém bok po boku s lidmi žijí androidi. Rozhodně se totiž nejedná o žádný céčkový blábol, u kterého by divák trnul a nevěřícně si trhal vlasy. Má to děj, má to spád, průměrného hlavního hrdinu, zajímavého androida, slušnou hudbu. Za celou dobu jsem ani jednou nenadával, až je možná škoda, že to na tvůrci neměli víc peněz, stálo by to za to./// Celkem 40%/// ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale tohle desetiletí dokáže vyplodit i dobrý filmy. Poslední dobou na ně mám štěstí. AA je jedním z nich. Nebýt trochu šablonovitějšího konce bez nějaké lepší pointy, byl by to jeden z těch filmů, na které se chcete v té chvíli podívat znovu. A to je to jenom obyčejný tv formát pro jakýsi SF Channell kdesi uprostřed USA. Co mi vadí na skoro všech nových filmech? Nulový příběh, umělé zápletky, hloupé pointy a ploché postavy. Čili to nejdůležitější. To, že film má triky za 200 mio dollarů, je vedlejší. I bez triků to bude film, bez výše popsaných čtyř elementů však zůstane jen reklama na Industrial Light and Magic případně jinou "efektní" společnost. AA má přinejmenším velice dobře napsané postavy (ty kladné), zajímavou zápletku (i když přeci jen taky už trochu okoukanou - jasně že to vykrádá Útěk v řetězech) a svižně odsýpající příběh (i když to v něm taky někdy dost skřípe). Potíží je pointa, která, inu není nic moc. Jak vyznával H.P: Lovecraft (a já jeho názor přijal za svůj), pointa musí čtenáře/diváka na konci příběhu rozdrtit. To se tu nestane, spíš to je náhle utnuto. Závěr filmu tak doslova volá po pokračování (a musím říct, že poslední čtvrthodinka mě dost zklamala svou pitomostí) a já si jsem jistej, že ho nakonec dostane. Jestli bude přinejmenším stejně, nebo snad i více kvalitní, to už ukáže čas (ale obávám se, že navýšený rozpočet vloží především do lepších triků a ne do scénáristů kteří by správně měli být těmi nejpřeplácenějšími lidmi filmového světa). ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama