Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proč lékařské univerzity praskají ve švech? Co vede lidi studovat medicínu? Konkrétněji pak obory jako je patologie a soudní lékařství? Že by chuť nořit prsty do mrtvého masa? Láká je přítomnost smrti? U party nadaných mladých patologů z Philadelphia's University Hospital tomu tak už nejspíš bude. No a uznejte. Kdo by tak skvělé postavení nevyužil ke zkoumání čerstvých vzorků? Nehody se přece stávají každý den a když jste tím, kdo určuje zda to opravdu nehoda byla nebo ne, máte jedinečnou šanci rozřezat si, jen tak ze zvědavosti, i živého človíčka. Do téhle fajn party si to napochoduje i vynikající student Ted Gray (Milo Ventimiglia), který měl díky svým skvělým výsledkům možnost, zapsat se do tohoto speciálního programu pro mladé patology. A protože je Ted sympaťák, vezme ho „parta" téměř okamžitě mezi sebe. Hned na to mu samozřejmě vysvětlí, jaké jedinečné možnosti mu členství v téhle speciální skupině nabízí. Ted bohužel udělá tu fatální chybu, že couvne a z ničeho nic se tak dostává na první místo žebříčku hitparády s názvem „tomuhle se brzo stane nehoda". Zbývá mu proto jediné. Porazit mladé patology ve vlastní hře a dostat je tam kam patří. Do márnice. (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Nó , nevím, film o tom, jak někdo dokáže být úchylný. Vás by to vyděsit nemělo, spíš byste měli být svědky toho, jak v pohodě se někdo dokáže rejpat v lidským těle. Jde o určitý pohled na to, co v dnešní době už dokáže lidem připadat normání a čím vším se dokáží bavit - sex mezi mrtvolami apod. Špatný film to není, ale nic zvláštního také ne. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle se hodně točí na hraně kdy už jsem tomu místy nevěřil. Pár nápadů tam však bylo zajímavých a konec celkem ušel. Pathology je vlastně takový mírně okopčený Dexter z pro někoho atraktivního prostředí patologie. Více psát nebudu abych nevyzradil pointu. Pár zářezů do těl mrtváků divák uvidí, nicméně spíše než o horor či thriller se jedná o krimi, které neurazí, když nad ním moc nebudete přemýšlet. Tři skalpely. * * * ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Určitě jste někdy viděli takovou tu filmovou postavičku, outsidera, jenž se snaží zoufale být přijat do skupiny drsňáků, ale jeho snaha je spíš směšná, než aby zaváněla tvrdostí. Taková je Patologie - nestřídmým zmnožováním kruťáckých a sexuálních motivů, hysterickým chováním značného množství postav opouští pole vtahujících thrillerů, aniž by důsledně doputovala na území zábavných exploatací. Výsledkem je odstup Subjektiva od dění, který mu ovšem nepřinesl žádnou slast. Od dění od určitého okamžiku navíc vcelku snadno odhadnutelného, neboť (SPOILER) je zřejmé, že scénář se nedokáže se situací vypořádat jinak než konfrontací dvou hlavních mužských postav a odstraněním postav ostatních. Respektive, mohl by na to jít i jinak, ale tato cesta byla nejjednodušší a nejpodbízivější. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Některé filmu jsou odsouzeny k tomu, aby byly srovnávány s některým jiným filmem, již podle svého názvu (viz nedávný Waz). No a u Pathology srovnání nedopadlo vůbec špatně, neboť jeho soupeřem je mimořádně nudný snímek Anatomie. Ale na druhou stranu nemohu říci, že bych z této lehce hororové kriminálky zůstal nějak odvařený, neboť námět a trailer slibovaly víc, výsledek je docela nezáživný. Brutální a krvavé scény snímek obsahuje, takže ti, co je nemají rádi, nechť se mu vyhnou, ale nemají vůbec žádný styl, jsou tuctové a nezajímavé. Tudíž si tento film nemusí shánět ani ti, kteří se v těchto scénách naopak vyžívají. Dějová linka je dost slabá a nepříliš uvěřitelná, k čemuž "dopomáhají" i herecké výkony hlavních postav - Milo Ventimiglia by měl raději setrvat v televizních seriálech. Jako thriller je Pathology průměrný, jako horor velice slabý. Pro mě tedy zklamání a 50%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť sa čudujem, že po akčnej pecke a slušnom prijatí prvotiny 'Crank' zverili Neveldine & Taylor svoj ďalší a pomerne ambiciózny projekt do rúk seriálových rutinérov. Režisér neprekvapil ničím novým a herci boli tiež pomerne jednotvárni. Našťastie sa jedná o pomerne originálnu zápletku, ktorá by ale v rukách tvorivejšieho režiséra vyzerala možno úplne inak. Tvorcovia každopádne nešetria odvážnymi zábermi, ktoré zaručili snímku R-kovú (ne)prístupnosť a to sa cení. Žiadne zaškatuľkovanie teda nehrozí, akurát slabé využitie potenciálu zamrzí. 65%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Někteří účinkující se museli před natáčením dívat na opravdovou pitvu, kvůli přípravě na své role. (Musak)
  • Většina orgánů viděných ve filmu pochází z prasat a krav. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama